Прелюдите на Коев
|
|
koev | Дата: Четвъртък, 03.11.2011, 22:06:41 | Message # 1 |
AGENT PROVOCATEUR
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 70
Статус: Офлайн
| Вероятно не всички ме познават, та да кажа малко за себе си освен за колите. От Варна съм (живея в София) и съм влюбен в 4г Прелюд от 92-а (бях на 14). Спомням си как докараха 2 лъскави прелюда (черен и бордо металик) в автосалона на Хонда в ДКС Варна. Ходех поне веднъж в седмицата да ги погледам и стоях там по час-два. Още тогава си обещах, че един ден ( като порастна ) ще имам такава кола. Ами... изпълних си обещанието, но чак на 26, когато вече бях сменил доста коли. Един ден пътувах с такси някъде из дебрите на Овча купел и минавайки покрай някаква автокъща до представителството на VW мярнах в движение 2 прелюда зад оградата. Веднага казах на шофьора да набие спирачките и тъй като имах свободни няколко хиляди лева, след 1 час вече имах Прелюд 93-а F20A4 с изгнили задни вежди и ударена предна дясна вежда. И се почна, та до днес не е спирало.
За съжаление няма много оцелели снимки от тогава. Останали са ми само няколко от деня в който окончателно приключих с реставрацията:
Гледам си тези снимки и ме боли сърцето. Наложи се да я продам и я харизах на някакъв изрод от Надежда, който на другата сутрин вече я беше разпилял.
След това известно време карах други коли (5 за 3 години) но все нещо не ме кефеше и ги разкарвах след 5-6 месеца. Един ден обаче видях това във форума:
Обявата беше от бат' Косьо за кола на негов познат. Пак имах малко свободни пари и след като Косьо ме увери че колата е читава и си заслужава, грабнах билет за автобуса до Варна и на следващия ден се оказах собственик на Прелюд с гъзарски добрички номер. Толкова му се "радвах" на връщане към София, че от Варна до Търговище изгорих 30 л бензин (половин резервоар).
Едва се добрах до бензиностанцията. Да знаете, че 150 км не са никак малко разстояние, ако си включил скоростите на режим Sport и тестваш кикдауна на всяко изпреварване. Този ден за първи път видях стрелката да опира в пластмасата оставяйки те да се чудиш с колко караш, защото ускорението не спираше.
След това се заредиха ту хубави, ту лоши (от финансова гледна точка) моменти и за колата ту имаше планове, ту всичко отпадаше. Спорадично се появяваха нови джанти, километражи по мой дизайн, оригинални ветробрани, пак джанти, някоя и друга глезотийка, но до сериозна работа по колата така и не се стигна. Сега милата е в доста прилично състояние (от днес), ако не броим ръждата, но честно казано вече няма смисъл да я разхубавявам. Сега започвам търсене на нова база за истински проект и този път се надявам да успея да започна и дай боже никога да не съм напълно готов (мога да се грижа за тази кола цял живот без да ми омръзне и винаги ще има каквод а се подобри в нея). Слава богу, читави екземпляри и части все още се намират.
Бах колко дълго стана... като автобиография за работа в Honda Motors Co.
Ето още малко снимки на моята героиня от различни периоди:
И те така..
Added (03.11.2011, 21:06:41) --------------------------------------------- Още малко снимки и две клипчета
http://vbox7.com/play:bf16f690
http://vbox7.com/play:1a5d4d21
Редактирано от koev - Четвъртък, 03.11.2011, 22:09:29 |
|
| |
batkosio | Дата: Четвъртък, 03.11.2011, 23:03:10 | Message # 2 |
BKDM
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Хубави коли Как искам да имам една чисто нова, но разглобена, и аз сам да си я сглобя, като слагам каквито екстри искам. Не че не съм го правил, но базата за проекта наистина е важна...
|
|
| |
THE_VIPER | Дата: Събота, 05.11.2011, 13:34:48 | Message # 3 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 328
| Колегааа ... евала ! за историята ,за колата , ЗА ВСИЧКООО.Прелюдчето е просто уникално. А мога ли да те помоля да дадеш някво инфо къде мога да намеря и аз такъв километраж ,че се влюбих просто от пръв поглед.
|
|
| |
koev | Дата: Събота, 05.11.2011, 15:36:37 | Message # 4 |
AGENT PROVOCATEUR
| Благодаря колега,
Километража е изработен от Калоян от Xtuners по мой дизайн. Готов такъв няма да намериш. Прави се по поръчка.
|
|
| |
NSBOP | Дата: Събота, 05.11.2011, 17:51:13 | Message # 5 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Линк към галерията на Xtuners: Xtuners - галерия
За контакти: Xtuners - телефони и адрес
|
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 05.11.2011, 18:00:36 | Message # 6 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Много добре изглежда на живо това табло
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
koev | Дата: Събота, 05.11.2011, 18:34:06 | Message # 7 |
AGENT PROVOCATEUR
| Само не знам защо премести темата тук. Това не е проект, и конкретно за тази кола няма и да бъде. Ще работя по новата.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 05.11.2011, 18:39:07 | Message # 8 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Ок, връщам я. Когато решиш, че искаш тази или друга тема да се премести, свиркай Това важи и за всички други във форума поне докато първата страница не се запълни с проекти както съм написал тук.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
Garfi | Дата: Неделя, 06.11.2011, 13:31:43 | Message # 9 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Да разбираме ли, че ще си отглеждаш два прелюда?
|
|
| |
koev | Дата: Неделя, 06.11.2011, 15:14:13 | Message # 10 |
AGENT PROVOCATEUR
| Не точно. Този вероятно ще го спра от движение за да не ми трупа разходи и ще се ползва само за донор при нужда, а ще си отглеждам новия.
|
|
| |
Garfi | Дата: Неделя, 06.11.2011, 19:57:38 | Message # 11 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Мдааа, този отговор ми дава някои идеи!
|
|
| |
|
koev | Дата: Събота, 12.11.2011, 02:49:43 | Message # 13 |
AGENT PROVOCATEUR
| Ей, голям си мръсник. Веднага ме изпорти
А Коев, баце, не е напуснал или сменил сектата. Просто си е взел ежендневка за да може като вземе подходящия прелюд да си го остави за хоби кар.
Редактирано от koev - Събота, 12.11.2011, 02:53:28 |
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 12.11.2011, 02:59:46 | Message # 14 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Да не вземеш да минеш направо на 5-та генерация, а? Нещо като тези машини?
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
koev | Дата: Събота, 12.11.2011, 03:17:57 | Message # 15 |
AGENT PROVOCATEUR
| Аз и 5-а?
Бъркаш ме с някой, бате.