• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Прелюдите на Коев
koevДата: Четвъртък, 03.11.2011, 22:06:41 | Message # 1
AGENT PROVOCATEUR

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 70
Статус: Офлайн
Вероятно не всички ме познават, та да кажа малко за себе си освен за колите. От Варна съм (живея в София) и съм влюбен в 4г Прелюд от 92-а (бях на 14). Спомням си как докараха 2 лъскави прелюда (черен и бордо металик) в автосалона на Хонда в ДКС Варна. Ходех поне веднъж в седмицата да ги погледам и стоях там по час-два. Още тогава си обещах, че един ден ( като порастна biggrin ) ще имам такава кола. Ами... изпълних си обещанието, но чак на 26, когато вече бях сменил доста коли. Един ден пътувах с такси някъде из дебрите на Овча купел и минавайки покрай някаква автокъща до представителството на VW мярнах в движение 2 прелюда зад оградата. Веднага казах на шофьора да набие спирачките и тъй като имах свободни няколко хиляди лева, след 1 час вече имах Прелюд 93-а F20A4 с изгнили задни вежди и ударена предна дясна вежда. И се почна, та до днес не е спирало.

За съжаление няма много оцелели снимки от тогава. Останали са ми само няколко от деня в който окончателно приключих с реставрацията:

Гледам си тези снимки и ме боли сърцето. Наложи се да я продам и я харизах на някакъв изрод от Надежда, който на другата сутрин вече я беше разпилял.

След това известно време карах други коли (5 за 3 години) но все нещо не ме кефеше и ги разкарвах след 5-6 месеца. Един ден обаче видях това във форума:

Обявата беше от бат' Косьо за кола на негов познат. Пак имах малко свободни пари и след като Косьо ме увери че колата е читава и си заслужава, грабнах билет за автобуса до Варна и на следващия ден се оказах собственик на Прелюд с гъзарски добрички номер. biggrin Толкова му се "радвах" на връщане към София, че от Варна до Търговище изгорих 30 л бензин (половин резервоар). biggrin

Едва се добрах до бензиностанцията. Да знаете, че 150 км не са никак малко разстояние, ако си включил скоростите на режим Sport и тестваш кикдауна на всяко изпреварване. biggrin Този ден за първи път видях стрелката да опира в пластмасата оставяйки те да се чудиш с колко караш, защото ускорението не спираше. biggrin

След това се заредиха ту хубави, ту лоши (от финансова гледна точка) моменти и за колата ту имаше планове, ту всичко отпадаше. Спорадично се появяваха нови джанти, километражи по мой дизайн, оригинални ветробрани, пак джанти, някоя и друга глезотийка, но до сериозна работа по колата така и не се стигна. Сега милата е в доста прилично състояние (от днес), ако не броим ръждата, но честно казано вече няма смисъл да я разхубавявам. Сега започвам търсене на нова база за истински проект и този път се надявам да успея да започна и дай боже никога да не съм напълно готов (мога да се грижа за тази кола цял живот без да ми омръзне и винаги ще има каквод а се подобри в нея). Слава богу, читави екземпляри и части все още се намират.

Бах колко дълго стана... като автобиография за работа в Honda Motors Co. biggrin

Ето още малко снимки на моята героиня от различни периоди:

И те така.. smile

Added (03.11.2011, 21:06:41)
---------------------------------------------
Още малко снимки и две клипчета

http://vbox7.com/play:bf16f690

http://vbox7.com/play:1a5d4d21

Редактирано от koev - Четвъртък, 03.11.2011, 22:09:29

batkosioДата: Четвъртък, 03.11.2011, 23:03:10 | Message # 2
BKDM

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
Хубави коли smile
Как искам да имам една чисто нова, но разглобена, и аз сам да си я сглобя, като слагам каквито екстри искам. Не че не съм го правил, но базата за проекта наистина е важна...

THE_VIPERДата: Събота, 05.11.2011, 13:34:48 | Message # 3
Нанадан (7)

Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 328
Колегааа ... евала ! за историята ,за колата , ЗА ВСИЧКООО.Прелюдчето е просто уникално. А мога ли да те помоля да дадеш някво инфо къде мога да намеря и аз такъв километраж ,че се влюбих просто от пръв поглед.

koevДата: Събота, 05.11.2011, 15:36:37 | Message # 4
AGENT PROVOCATEUR

Благодаря колега,

Километража е изработен от Калоян от Xtuners по мой дизайн. Готов такъв няма да намериш. Прави се по поръчка.

NSBOPДата: Събота, 05.11.2011, 17:51:13 | Message # 5
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Линк към галерията на Xtuners:
Xtuners - галерия

За контакти:
Xtuners - телефони и адрес

eDanielДата: Събота, 05.11.2011, 18:00:36 | Message # 6
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Много добре изглежда на живо това табло smile yes

プレリュード 夢のカ

koevДата: Събота, 05.11.2011, 18:34:06 | Message # 7
AGENT PROVOCATEUR

Само не знам защо премести темата тук. Това не е проект, и конкретно за тази кола няма и да бъде. smile Ще работя по новата. wink

eDanielДата: Събота, 05.11.2011, 18:39:07 | Message # 8
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Ок, връщам я. Когато решиш, че искаш тази или друга тема да се премести, свиркай smile Това важи и за всички други във форума поне докато първата страница не се запълни с проекти както съм написал тук. victory

プレリュード 夢のカ

GarfiДата: Неделя, 06.11.2011, 13:31:43 | Message # 9
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Да разбираме ли, че ще си отглеждаш два прелюда?

koevДата: Неделя, 06.11.2011, 15:14:13 | Message # 10
AGENT PROVOCATEUR

Не точно. Този вероятно ще го спра от движение за да не ми трупа разходи и ще се ползва само за донор при нужда, а ще си отглеждам новия. smile

GarfiДата: Неделя, 06.11.2011, 19:57:38 | Message # 11
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Мдааа, този отговор ми дава някои идеи! smile

eDanielДата: Събота, 12.11.2011, 02:39:23 | Message # 12
CULTIST
4G BB2 H22A MT

"Прелюдите на Коев" станаха на "Акордите на Коев" ама айде...

Приложени файлове: 8509648.jpg (186.3 Kb) · 5767577.jpg (192.0 Kb) · 9217804.jpg (76.7 Kb) · 5694026.jpg (124.7 Kb) · 8434262.jpg (167.4 Kb)

プレリュード 夢のカ

koevДата: Събота, 12.11.2011, 02:49:43 | Message # 13
AGENT PROVOCATEUR

Ей, голям си мръсник. :D Веднага ме изпорти :D

А Коев, баце, не е напуснал или сменил сектата. ;) Просто си е взел ежендневка за да може като вземе подходящия прелюд да си го остави за хоби кар. :p

Редактирано от koev - Събота, 12.11.2011, 02:53:28

eDanielДата: Събота, 12.11.2011, 02:59:46 | Message # 14
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Да не вземеш да минеш направо на 5-та генерация, а? Нещо като тези машини?

プレリュード 夢のカ

koevДата: Събота, 12.11.2011, 03:17:57 | Message # 15
AGENT PROVOCATEUR

Аз и 5-а? crazy crazy crazy

Бъркаш ме с някой, бате. ;)

Аз съм заклет фен ан 4-а и никой не може да ме отклои от ПРАВАТА ВЯРА! :P

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda