Prelude 3rd gen с H22A swap и реставрация
|
|
Lordini | Дата: Сряда, 28.08.2013, 01:38:05 | Message # 16 |
Paintballer
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 350
Статус: Офлайн
| ---
Много сериозна машина, незнам колко хора си запалил до момента по темата 3rd generation, но вече са +1.
---
Quote "eDaniel" Теоретично webarchive ще пази сайта (и всичките му версии) винаги, но като нищо може да се свали на някой компютър и дори да се хостне отново на друго място, но за това последното трябва да се иска позволението на автора.
На кратко мога да съдействам с хостинг за сайта и материалите в него, напълно безвъзмездно с гаранция за качество поне следващите 15-20 години. Проблемът е че единственият мейл за връзка chris@prelude3.com не е активен за да поискам официално разрешение от автора + евентуално ако пази копие на сайта да го изпрати. Не е невъзможно да се изкопира текущото съдържание от webarchive, но ще отнеме време, а и доста от снимките са качвани в безплатни хостинги и вече не са активни както е упоменато по-горе.
Някой ако има идея как да направим връзка с автора да драсне ЛС.
Продаден - SOLD Honda Prelude 1997 / H22a5 / 2.2 VTEC / 4WS / Горд собственик - Proud owner Honda CBR 2003 / F4i Sport / STUNT /
Редактирано от Lordini - Сряда, 28.08.2013, 01:40:50 |
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 29.08.2013, 00:49:52 | Message # 17 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Quote (Lordini) Много сериозна машина, незнам колко хора си запалил до момента по темата 3rd generation, но вече са +1.
Само да не ти дойде идеята да си земеш 3 та ген. и да и слагаш х22 ка ,ще береш ядове картера идва между 10 - 7 см . от земята ако си със спортни пружини .аз за това се и отказах а моя бе слънце . А и за тях трудно се намират части . Иначе е уникална кола поне според мен.;)
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
prelude | Дата: Вторник, 17.09.2013, 09:47:55 | Message # 18 |
Годан (5)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 149
| След години летаргия с моя Прелюд, отново има раздвижване - разбирай наливане на пари и промени Първо се почна със закупуването на OZ Ultraleggera 16". След което ще има малко игра обратно към сток окачване, цялостно боядисване,парафиниране на купето - всичко това е с идея тази кола да се запази максимално във времето. Така и така седи в гараж и се кара само в хубаво време, като занапред ще я карам редовно уикендите вместо да ми седи с месеци и години. Цветът......една снимка в нета ме запали много, та съм успял да намеря нещо подобно ама малко по-тъмно. На слънце става много близко до това което ще видите по-долу:
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Вторник, 17.09.2013, 21:23:45 | Message # 19 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 17.09.2013, 21:44:31 | Message # 20 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Иво пак правиш проекти за завиждане
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 17.09.2013, 21:59:39 | Message # 21 |
Aristocrat
| И аз имах такъв и точно Иво бе причината да го махна
Редактирано от NightRider - Вторник, 17.09.2013, 22:02:07 |
|
| |
ZAPPA | Дата: Вторник, 17.09.2013, 22:19:29 | Message # 22 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 17.09.2013, 22:36:12 | Message # 23 |
Aristocrat
| не истината бе че исках да му сложа мотора от сегашният ми прелюд . Отказа ме защото тука е пълно с гърбици а това е колата цитирам Иво " с най-ниско разположен мотор " и от асфалта до картера остават 7 см. ако се свали леко а то неминуемо щеше да стане.Другото което ми е казвал е ,че по трудно се намират части за тях ,а и като гледам рядко излизат найстина. И третата причина бе ,че тук данъка на 3 ген. е 130 евро на 3 месечие + 70 евро ГОтговорност на месец + 88 евро паркинг за година общо на година 1448евро без да я карам!!! а на другата е 178 на тримесечие +същите разходи общо на година =1462 общо 2910 евро на година подръжка на 2 коли а и забравих една важна подробност 88 е разрешителното от общината за паркиране обаче за 1 ва кола а за 2 ра вече идва на 340 на година и от 2910 евро вадим 88 и прибавяме 340 и става 3162 евро . е не ми се връзва да имам 2 коли .Останах си само с мерака
|
|
| |
prelude | Дата: Вторник, 17.09.2013, 23:17:13 | Message # 24 |
Годан (5)
| Zappa, този цвят дето съм постнал не е оригинален на Прелюд. Някаква извратения е, най-вероятно мотоциклетна защото те са с по-силни ефекти. Цветът който съм си избрал е от мотоциклет Триумф. Ако слънцето ти е зад гърба или е на сянка си е тъмно син, но на пряка слънчева светлина ( особено ако слънцето е пред теб) става почти 1:1 с това на снимката в предния ми пост. С този опит дето правя сега с моя Прелюд ( мисля да е последен опит,че си е чиста лудост това дето правя) ще се опитам да съчетая мерака и наученото до момента след чоплене по моята кола. Т.е. ще гледам да запазя колата стандартна до толкова че да мога да я карам и да ме радва без да скърца при употреба, но ще прехвърля разни благинки като 4WS, Whiteline Swaybars и SuperPro полиуретаните може би. Последните защото са на такива места че не афектират возията. Ще забода разбира се Н22-ката, обмислям за по-натам да карам отново с 288мм предни спирачки от Ауди,че пълнят добре джантите. На първо време ще карам с 262мм и ще следя как се държат. По колата се добавят задно стъкло с чистачка:) Ще прехвърля живот и здраве и лостът за скорости от Прелюд 4-то поколение,за да ми дойдат скоростите както бяха оригинално. Ще видим какво ще излезне, дано е ОК:)
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Вторник, 17.09.2013, 23:29:33 | Message # 25 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
prelude | Дата: Сряда, 18.09.2013, 08:04:54 | Message # 26 |
Годан (5)
| Ще съм благодарен на кода на боята от флакончето, че все още имам време да реша какъв цвят ще правя моята кола. Мога да кача снимки от мострите дето правихме на два калника - два цвята са , като и двата са мотоциклетни. Единият е на Хонда, другият е на Триумф.Ако ви е интересно де.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 18.09.2013, 23:28:42 | Message # 27 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
prelude | Дата: Понеделник, 30.09.2013, 11:15:31 | Message # 28 |
Годан (5)
| С известна доза тъга и носталгия ще съобщя че вчера продадох Прелюда си на мой приятел - Мишо от София, който също е Прелюдаджия. Регистрирах сигурно рекордна загуба на парични средства с тази сделка, но такъв е животът. Най-накрая успях да преглътна фактите и дългите години инвестиции и емоции покрай тази кола. Радвам се че отива при добър нов собственик , който ще я кара вместо да му седи в гаража като на мен. Има много неща останали за довършване, за да мога да кажа че проектът ми наистина беше довършен така както исках, но тъжната истина е че нямам време,нерви и желание да продължа да робувам по този начин на една мечта. Бъдете живи и здрави, успех с проектите.
Редактирано от prelude - Понеделник, 30.09.2013, 11:16:16 |
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 30.09.2013, 22:34:47 | Message # 29 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Quote (prelude) Бъдете живи и здрави Това е най-важното!!! Всичко останало, все ще се нареди по някакъв начин. Честито на новия собственик!
|
|
| |