Prelude 3rd gen с H22A swap и реставрация
|
|
prelude | Дата: Вторник, 28.05.2013, 18:33:55 | Message # 1 |
Годан (5)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 149
Статус: Офлайн
| Темата тук е доста закъсняла ама по-добре късно отколкото никога Колата я имам от 2003-та ако не се лъжа , беше си стокова фейслифтова пълна инжекция с кожен салон ( едната седалка беше кофти претапицирана ) с код на мотора В20А9.Купих колата от човек в Разград/Русе или по-точно родителите ми я замениха за стария Акорд 2-ра ген. на баща ми който аз карах, като доплатиха 4000лв. Покарах я известно време ( около 2 години) в този й вид, успях да я ударя козметично и да я поциганя с разни детски истории от сорта на боядисване на табло,прагове и т.н. , но в крайна сметка реших че искам да я реставрирам и заминах за студ. бригада в Англия да събирам пари. Идеята с реставрацията дойде след общуване с един холандец - Chris.nl се пишеше на времето и поддържаше страница в нета с реставрацията на неговия Прелюд 3-то поколение стъпка по стъпка. За съжаление преди години го продаде и уби страницата , иначе определено имаше какво да се види. Като отидох в Англия разбира се бях като отвързан и с лакомо око си купих от ebay.co.uk въпросния swap Н22А (JDM версията). Още не бяхме в ЕС та голям филм беше после с докарването и обмитяването на двигателя ама това са подробности. Оказах се пред дилема - дали да си купя втора Хонда от рода на Сивик и да слагам мотора в нея( понеже беше доста по-лесно) или да се опитам да го сложа в Прелюд-а си , което беше голямо предизвикателство. В интернет излизаха 1-2 Прелюд-а 3-то поколение с такъв двигател, но бяха с тампони и полуоски от фирма която вече не съществуваше. В крайна сметка реших че най-хубавия Прелюд като генерация заслужава най-хубавия двигател достъпен за нас и спестен му при производството. Една година ми отне реставрацията и слагането на мотора, като честно казано накрая избързах и дори сега съжалявам защото крайният резултат не отговаря на очакванията ми. Подробна информация стъпка по стъпка за swap-а може да откриете на този линк, който създадох с цел да е от помощ на хора с Прелюд 3-та генерация и желание за Н22А swap. История на реставрацията и Н22А swap-а По-късно с групови инициативи във форума www.preludepower.com - AZ Mounts започнаха да произвеждат стойки за тези двигатели в нашето купе.Но имаха разни проблеми с тях,отделно че са доста твърди и трябва да се кара с custom полуоски. Когато аз правих моята кола , успях да намеря един Латвиец изработил стойки за мотора и си ги купих от него за 260 Евро. Човека се казва Армандс Сакне и още имам телефона му, но веселата част е че стойки за двигателите получихме само аз и още 1-2ма човека. Маса народ от САЩ изгоря с пари от него в последствие:) Типично по източно европейски. Те и тампоните бяха смешни , но още не познавах хора в БГ които можеха да ме спасят. След време се запознах с такива, преправихме недомислените тампони от Латвия и нещата се подобриха значително. Полуоските с които карам моята кола са от Акорд.По самата кола има модификации - Токико окачване, Whiteline стаб. щанги отпред и отзад, OBX шпер, Fidanza маховик 3.5кг,P28 - ЕКУ настроено от Darcosi,дюзи от Супра 310 cc, премахнати 'пеперудки' от IM, запушени маслени магистрали към балансиращите валове и тяхното елиминиране, Auto-Manual обтегач на ангренажа, К&N филтър, къстъм разпънки на горните носачи с натяг,SuperPro полиуретанови тампони по част от окачването, къстъм генерация от неръждавейка заварявана с аргон, претапициране на салон, изолация за музика, Llumar фолио на стъклата.......сигурно има и още. То всяко болтче,всяка част е поръчвана ОЕ от САЩ. Всичко по двигателя и купето е сменено на практика. Ето малко снимки на добиете представа за колата:
И междувременно спечелих с нея 1-во място в клас С3 на Тайм Атак шампионата за 2011-та година.
От тогава ми седи в гаража , потънала в прах , като я ползвам и за рафт което е жалко....
Редактирано от prelude - Вторник, 28.05.2013, 18:38:59 |
|
| |
rollin | Дата: Вторник, 28.05.2013, 20:19:15 | Message # 2 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
| Колицата е уникална и като гледам всичко е изпипано до върхово ниво Според мене не заслужава да прашасва в гаража, но ....
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 28.05.2013, 20:31:18 | Message # 3 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| това е един от най-красивите ако не и най-красивият Прелюд 3 ген.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
prelude | Дата: Вторник, 28.05.2013, 21:43:29 | Message # 4 |
Годан (5)
| Quote (NightRider) това е един от най-красивите ако не и най-красивият Прелюд 3 ген. victory Не си виждал Прелюд 3-ката на Chris.nl - затова мислиш така:) Моят е много далеч от идеален/уникален Но ми писна да се занимавам с него,а сега пък съм се нагърбил с 2-3 проекта успоредно. По някое време като ги поотметна тях ще го почопля още него.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 28.05.2013, 21:47:36 | Message # 5 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Дам , от твоите проекти този най-много ми харесва Иво.Прелюдията е много готина и вземи я изведи на разхода и я почерпи 100 октана , заслужава го !
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Вторник, 28.05.2013, 21:47:54 |
|
| |
persssi | Дата: Вторник, 28.05.2013, 22:03:00 | Message # 6 |
Хачидан (8)
Съобщения: 549
| Quote (Mkilla) вземи я изведи на разхода и я почерпи 100 октана , заслужава го ! Напълно съм съгласен :)! Вземи да го доведеш на някоя от срещите, щото аз съм го виждал само на снимка по форумите!
|
|
| |
batkosio | Дата: Вторник, 28.05.2013, 22:36:03 | Message # 7 |
BKDM
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Добре дошъл Иво! Колата е наистина уникална, и навремето бе една от причинините аз да почна да човъркам по моята, тоест това е мноого заразно Аз поне лятото успявам да я покарам моята, за вече седма година в мен съм й навъртял към 70 к. Иво ти смятал ли си колко си минал? За вложените пари няма да си говорим
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 28.05.2013, 22:42:11 | Message # 8 |
Aristocrat
| Докарай го на европейската среща тоя звяр
|
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 28.05.2013, 23:11:32 | Message # 9 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Евала за темата Иво. Докарай Прелюда да го видим на живо някой път - хем ще щракнем някоя и друга снимка
Ето го сайта на Chris.nl през webarchive.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 28.05.2013, 23:40:56 | Message # 10 |
Aristocrat
| при мен не се отварят снимките на тоя холандец. но за мен ,колата която има Иво е специална защото бе причина да искам да карам Прелюд ,така ,че си е най-готиния 3 ген. и толкоз. ето нещо на което от време на време се наслаждавам . http://www.cardomain.com/ride/2239982/1991-honda-prelude/
|
|
| |
prelude | Дата: Сряда, 29.05.2013, 08:32:46 | Message # 11 |
Годан (5)
| Quote (NightRider) при мен не се отварят снимките на тоя холандец. Няма и как да ти се отворят, той си свали сайта преди години. Сайтът му беше - www.prelude3.com.
Не знаех че толкова хора са се вдъхновили и запалили по Прелюд-и донякъде с помощта на моята кола, радвам се ако е така наистина.
Quote (eDaniel) Ето го сайта на Chris.nl през webarchive. Колега , как успя да го извадиш сайта отново? Ще го има ли винаги занапред през този архив или пак ще го загубим след време? На мен ми се отваря , но за съжаление част от снимките са загубени явно...... Сега на заплата ще гледам да платя ГО-то и ГТП-то на Прелюда и може да го докарам някой ден да се видим, но ме чакат доста разходи и всичко е под въпрос.
Иначе интересен сайт за Прелюд 3-та генерация е и следният - http://prelude3g.com/
Косьо , не помня колко км съм й навъртял. Аз смених и няколко табла , та съвсем се размиха нещата:) Със заводския двигател имах около 30 000км преди да се наводни в гаража и да я разглобя. После с Н22-ката имам пак около 30 000км максимум. Ходих до Варна едно лято и обикалях по черноморието. Карах я до пистите и на тях.....първоначално докато я уточним я карах из София с Дарко..... До Асеновград е ходила няколко пъти......май й е това, направо ме е срам като се замисля:)
Редактирано от prelude - Сряда, 29.05.2013, 08:51:32 |
|
| |
eDaniel | Дата: Сряда, 29.05.2013, 09:06:49 | Message # 12 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Иво, ние с теб се познаваме, но ти може би не помниш. Едно време (2003-2005 някъде) бях редовен на срещите на така наречения "червен форум". Аз съм един от първите 50 човека, които са се регистрирали там. Преди това гледах и клубовете на dir.bg, mIRC канала и т.н. Както и да е Теоретично webarchive ще пази сайта (и всичките му версии) винаги, но като нищо може да се свали на някой компютър и дори да се хостне отново на друго място, но за това последното трябва да се иска позволението на автора.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
prelude | Дата: Сряда, 05.06.2013, 12:17:01 | Message # 13 |
Годан (5)
| На моята кола съм й намислил смяна на джантите с гумите , но финансово сега е доста неподходящ момента. Мисля да минавам към Ултралегери, така че някой ако харесва Грандтуризмото барабар с Йокохамите Ц.Драйв май бяха - да казва:)
|
|
| |
donvini | Дата: Сряда, 05.06.2013, 13:15:09 | Message # 14 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 250
| колега драсни едно Л.C. със малко инфо и цена за джантите
|
|
| |
prelude | Дата: Сряда, 05.06.2013, 13:47:47 | Message # 15 |
Годан (5)
| Нещо дълго стана Л.С.-то та ще го плясна тук:
Колега, джантите са 16-ки 7.5 инча широки ако не греша.Офсета е подходящ за Хонда ама ще е по-добре да ги видя конкретно кое колко е и да ти кажа.Даже и за ширината не съм много сигурен,че 2 години вече не съм я карал колата.А преди това я карах много рядко. Оригинално джантите вървят с алуминиеви втулки за опел,но съм направил пластмасови за хонда. Когато взех джантите, бяха на по-малко от 2 месеца. Нямаха никакви забележки.Сега едната има леко драснато на единия лъч и борда,виждат се в какво състояние са на снимките. Гумите са 205/50-16 Йокохама Ц.Драйв или С.Драйв - не съм сигурен ама ще погледна. Карани са не много километри ама са със стар ДОТ защото като ги купих от Англия чисто нови ми ги пратиха на 3.5 години. Вярно , гумата беше съхранявана и беше супер ама дойде на 3.5 години.Отделно аз ги карах един сезон май, от тогава са минали поне 2 години....така че на ДОТ ще са стари.Иначе седят в гараж на сухо и прохладно(подземен е) и си държат идеално. Ще ти проверя ДОТ-а и параметрите на джантите, може и някоя снимка да ти направя. Търся им 800лв за това което ти описах. За съжаление гаража ми е прашен та не знам до колко хубави снимки мога да ти направя.....
Проверих дот-а и модела на гумите - 4606 / C.Drive е моделът. Понеже видях че си ме питал май само за джантите - предпочитам да ги дам комплект, но в краен случай за 600лв ще дам само джантите.
Редактирано от prelude - Сряда, 05.06.2013, 22:34:31 |
|
| |