Prelude 4th gen by galev_90
|
|
galev_90 | Дата: Понеделник, 24.06.2013, 21:49:07 | Message # 16 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 592
Статус: Офлайн
| Днес се сдобих и с масълце Repsol Elite 10w40 благодарение на колегата Mkilla :) Взех 6 литра, понеже нали сваляхме картера, и според прочетеното би трябвало да събере 5 литра+
|
|
| |
galev_90 | Дата: Събота, 29.06.2013, 21:41:06 | Message # 17 |
Хачидан (8)
| Днес започнахме така наречение суап.Деня започна с разглобяване като се почне преден капак радиатор, акумулатора и т.н.Проблеми имахе с отвиването на генерацията след меката връзка, 3те бола не искаха да се отвият.Срязахме меката връзка, и след много псуване, някак си извадихме четворката и тръбата до меката връзка.Друг проблем беше с ваденето на скоростите.Болтове доста, и всички до един са труднодостъпни.Някак си ги отвихме но пак не ставаше.Свалихме двете полуоски и се почна едно разглобяване и откачане на букси, направо човек да се побърка.Накрая освободихме и двигателната инсталация, след много трудното сваляне на буксите.Бяха запекли и едвам се сваляха.Извадихме двигателя след което и скоростите, и започнахме да сравняваме новата и старата двигателна инсталация.Да но на новата инсталация, само 2 букси пасваха от тези пред кутията с бушоните.Бяхме подготвени че това ще се случи, и след консултация с човека който ще връзва инсталацията,решихме да ползваме старата.Почна се едно сменяне на датчици, и т.н.(сложихме датчика за маслото от ф20-ката на х22-то).Сложихме скоростите на новия двигател и така утре продължаваме борбата.Ето ви малко снимки (за по любознателните)
|
|
| |
galev_90 | Дата: Събота, 29.06.2013, 21:48:46 | Message # 18 |
Хачидан (8)
|
|
|
| |
galev_90 | Дата: Събота, 29.06.2013, 21:52:59 | Message # 19 |
Хачидан (8)
|
|
|
| |
galev_90 | Дата: Неделя, 30.06.2013, 21:32:56 | Message # 20 |
Хачидан (8)
| Имам напредък колеги.Днешния втори ден, беше изпълнен с множество спънки.Първата беше още в началото на деня.Понеже нямах болта който държи шайбата на коляновия вал, решихме да сложим този болт от ф20-ката.Сменихме шайбата от стария мотор, понеже новата имаше малко отчупване, и тръгваме да завиваме болта, но той не става.Някой преди мен беше разширявал дупката за друг болт явно, и просто не ставаше.Намерихме подходящ болт завихме го( предварително беше намазан с някакво специално лепило за допълнителна здравина).Последва окабеляването на двигателя.Гледахме, чудихме се и тръгнахме да слагаме старата инсталация, но буксите на инжекторите, бяха различни и стигнахме до извода да слагаме направо новата инсталация.След като я сложихме, звъннах на малко приятели да носим двигателя 10-20 метра.Много тежи тоя двигател, уж изглежда лек, ама няма повдигане И така вързахме го за стенд, и го повдигнахме.бутхахме купето под него, и отгоре пуснахме двигателя.Хванахме му тампоните, и се почна пак навръзването.Сложихме алтернатора, пасна като чучулига на лански кочан, тръгнахме да слагаме хидравличната помпа, и се оказа че не пасва на стойката.Свалихме стойката от ф20-ката, но пак не пасва(болтовете се разминават, и съвсем различна).Сложихме си оригиналната стойка от х22-то, и се почва едно мерене, качване сваляне,рязане,заваряване на стойката около 10-20 качвания, накрая пасна.Маркуча седеше под напрежение, но и него го огънахме.Друг проблем беше че буксите който се включват в алтернатора бяха различни на двете инсталации.Поне цветовете бяха еднакви (отрязах и ги презапойх).Друг проблем кабела за ламбда сондата, не стигаше и трябваше да се удължават кабелите(пак рязане и удължаване).Уж вчера сравнявахме буксите от двигателната инсталация, с тези където влизат в купето и установихме че не стават.Да, ама не.Днес след обстоен преглед се оказа че всички се включват без една(Да се надяваме че ще паснат работите). Накрая на деня вече качихме полуоските и приключи днешния работен ден.Утре следва да се продължава.Трябва да се удължи маркуча който подава бензина(понеже се пада отдругата страна на двигателя, и т.н. Ето малко снимки.
|
|
| |
galev_90 | Дата: Неделя, 30.06.2013, 21:37:18 | Message # 21 |
Хачидан (8)
|
|
|
| |
galev_90 | Дата: Понеделник, 01.07.2013, 06:49:40 | Message # 22 |
Хачидан (8)
| Добре че са баща ми и чичо ми.3ма в комбина-лудница Засега предполагам че ще запали колата с ф20-ковия комп. Отдолу има да се прави генерацията,понеже след двойката е срязана.Трябва да съединим двете парчета генерация. Да се надяваме, че днес ще я чуем и закараме на електричара
|
|
| |
Garfi | Дата: Сряда, 10.07.2013, 17:31:00 | Message # 23 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Една пиратска снимка
|
|
| |
galev_90 | Дата: Петък, 19.07.2013, 10:47:39 | Message # 24 |
Хачидан (8)
| Малко да подновим окачването отпред
|
|
| |
|
VIPER-CH | Дата: Събота, 20.07.2013, 18:05:50 | Message # 26 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote (galev_90) Цената на която ги взех е 20лева/броя Че те толкова струват на вт.суровини...направо си ударил джакпота
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Golden | Дата: Неделя, 21.07.2013, 11:16:08 | Message # 27 |
Рокудан (6)
Съобщения: 202
| Колега ти не си ли някъде от Овча Купел? И аз скоро си взех прелюдче и по едно време те виждах около парка на старата част.. Ама скоро не съм виждал колицата. Викам да не съм останал аз единствения прелюд в околията ама гледам, че и на Монтевидео има един червен с 2 бели ленти
|
|
| |
galev_90 | Дата: Неделя, 21.07.2013, 12:51:45 | Message # 28 |
Хачидан (8)
| Да моя прелюд е това, там ми е работата.Но просто сега командировки и т.н. и скоро не съм го оставял там
|
|
| |
galev_90 | Дата: Събота, 27.07.2013, 13:30:10 | Message # 29 |
Хачидан (8)
| Направо съм бесен от тъпия прос българин.Ходих до един голям магазин, и си спирам на паркинга както си му е реда.На голямо разстояние от колите,точно където е очертано.Отивам до магазина връщам се и си тръгвам.Малко по късно гледам на лявата ми врата, някой малумник така е отворил със сила скапаната си врата на трошката си, че е ударил моята точно където има гънка на предната врата.Не я е вдлъбнал, но има от ми е паднала леко боята точно където е ударил.Бях много далече вече от въпросния магазин, но имаше едно ауди 80 черно спряно до мен, и съм почти сигурен че е бил той.Вече където и да ходя ще си оглеждам колата, и при констатация на щета от някой заспал педерунгел, ще играе чук.Защото ми писна.Пазя си колата от скапаните дупки,легнали полицай по 50 см,далеч от колите спирам, и пак някой ще се намери...
|
|
| |
bardyzi | Дата: Събота, 27.07.2013, 13:37:25 | Message # 30 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 332
| Не може да се избяга от скапаните Педеруги ! И в гараж да стои пак ще се намери някой от някъде.
Животът е кратък. Трябва ни скорост, за да постигнем това, което желаем. С.Хонда
|
|
| |