Prelude 4th gen by galev_90
|
|
galev_90 | Дата: Четвъртък, 22.12.2011, 12:57:28 | Message # 1 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 592
Статус: Офлайн
| След много искане на прелюд 4, и поради неуспехи да си продам старата кола,най-накрая я продадох и си намерих колата която исках.Много голямо чудене беше,дали да не си купя кола от Англия и т.н. се реших и си купих този прелюд от Хасково.За колата: двигател ф20а4,няма ръжда никаде освен на задна дясна вежда една точица.На предната и задната броня има забележки,който напролет ще бъдат оправени.С 16цолови джанти е.Отпред сложихме зимни гуми семперит,отзад човека ми я даде някакви гуми,който не са нищо особенно.Но за отзад стават.Нов акомулатор и взех монбат.Смених маслото,масления филтър и горивния.На 13 декември както си се ровя в ebay и попаднах на някакъв пич,който разпродава един прелюд на части.Веднага си харесах спойлера и го поръчахме.Още не е дошъл.Оглеждам се и се ослушвам за липове отпред и отзад,но нещо не мога да се ориентирам още. Ето и снимки на мойта красавица
Повече снимки на колата тук: http://www.album.bg/galev90/albums/176201/
Редактирано от galev_90 - Четвъртък, 22.12.2011, 12:59:33 |
|
| |
|
galev_90 | Дата: Събота, 23.06.2012, 17:27:32 | Message # 3 |
Хачидан (8)
| Така.Послушах Дани, и падна едно обикаляне до няколко магазина през седмицата в обедните почивки, но уви никъде нямаше нито фолио нито спрей.Днес ходих в Горубляне, и в първият магазин в който влязох, намерих фолио за фарове струващо 20 лева метъра.Купих фолиото.И се сещате какво се случи допреди малко Значи не съм нито свалял габаритите нито нищо.Директно си изрязвам фолио в формата на квадрат и го пръскам с веро и вода както и габарита и фолиото от двете страни.Сложих го на габарита и с кредитна карта избутах балончетата.Следваща процедура беше да го нагрея с сушоар и с макетното ножче изрязах точно фолиото по ръба на габарита. Друго което исках да направя беше да боядисам въздуховодите.Тръгнах да ги свалям само тях, но имах проблеми с болчетата превъртаха и не искаха да се отвиват, и се наложи да сваля и пластмасата която ги съединява.Свалих я, ударих и водна шкурка 1200, след като изсъхна ударих една ръка основа за пластмаса, след което две ръце черна боя на спрей.Лично според мойто мнение се справих доста добре поне според мен Ето и малко снимков материал
Редактирано от galev_90 - Събота, 23.06.2012, 17:28:28 |
|
| |
galev_90 | Дата: Събота, 30.06.2012, 14:23:44 | Message # 4 |
Хачидан (8)
| Продължавам с лек ъпдейт Отдавна искам да си затъмня прелюда, и понеже цяла седмица се чуда какво да правя по колата, като дойде събота и неделя няма как да не свърша нещо Идеята беше да затъмня надните странични стъкла, исках и задното но знаех че там ще е много много трудно, еле пък за мен кадето съм 190см++ 100 кг И така реших да отида до квартален магазин и да взема някакво фолио, и естествено то беше китайско и беше ужасно меко и нямаше вариант да се получи с него.Но както винаги имаше и резервен план и от миналата седмица ми беше останало фолио където затъмнявах габаритите, и реших да се пробвам с него.Цената на това фолио си каза думата твърдо беше и се работеше много по лесно отколкото с китайския буклук. Необходими ми бяха дебитна карта,макетно ножче,сушоар, пръскалка с вода и малко веро и естествено фолиото Ето и малко снимки. Реших и да поизмия и изчистя прелюда, в това число и двигателния отсек Напръсках го с меглио и после го измих всичко светна Ето и някоя друга снимка след банята В заключение мога да кажа, че съм доволен от резултата.Фолиото мисля че се получи добре,и не е нито супер тъмно, нищо да не се вижда нито както е без фолио.Точно това търсех.
|
|
| |
|
galev_90 | Дата: Четвъртък, 26.07.2012, 21:55:55 | Message # 6 |
Хачидан (8)
| Съвсем случайно днес, се сдобих със същите джанти като сегашните ми на невероятна цена, и вече ще имам 2 комплекта (единия с летните гуми, а другия с зимните гуми.) Разликата е в това че са с различни капачки, който не са оригинални.Но с намеса на бояджийство от моя страна ще станат чудни.
|
|
| |
galev_90 | Дата: Вторник, 23.10.2012, 20:50:09 | Message # 7 |
Хачидан (8)
| Отдавна не съм писал.От днес съм с биксенон.Изпадна ми на добра цена 6000к H4 и го купих.В момента ми свети само на късите.Мисля да попреправя инсталацията и секцията за къси светлини да стане и за дълги, за да използвам това че е биксенон а секцията за дълги да са някакви обикновенни крушки, с който да си движа през деня когато няма смисъл от качествена светлина.Но това което съм го замислил леко полеко ще стане с времето.Ето и една снимка
|
|
| |
galev_90 | Дата: Неделя, 03.03.2013, 18:46:15 | Message # 8 |
Хачидан (8)
| Вчера карах колата да ми я затъмнят професионално (само задните странични и задния джам).Момчето ме изненада много приятно, когато ми предложи да ми сложи лента на предното стъкло да не ме заслепява слънцето, и така сложихме и лентата. Фолиото е марка Lummar, отвън не се вижда нищо, а отвътре си се вижда супер.Другото което беше, е че нямах резервен ключ.За скромната сума от 8 лева, един ключар в Студентски град ми направи ключ.Последната новост беше от снощи колата стана необичайно шумна.Днес я карах на майстор и ми смени средното гърне ако не се лъжа, и я поутиших отново.Стига съм плямпал глупости.Ето и снимки. Преди баня и след баня
|
|
| |
galev_90 | Дата: Събота, 09.03.2013, 13:15:05 | Message # 9 |
Хачидан (8)
| Продължаваме с ъпдейтите на прелюдчето.Съвсем случайно се сдобих за смешна цена с волан от сивик 5г, без забележки (протрито,износено и т.н.) от една морга в Провадия Ето и няколко снимки.Можете да направите сравнение с предишния волан. Преди След
|
|
| |
galev_90 | Дата: Вторник, 21.05.2013, 21:13:45 | Message # 10 |
Хачидан (8)
| Както е известно, f20a4->h22 е доста често срещано явление.И аз няма да правя изключение.Днес се сдобих с двигател х22а5 Ето го него
|
|
| |
galev_90 | Дата: Събота, 15.06.2013, 12:56:22 | Message # 11 |
Хачидан (8)
| Оказа се, че има аксиален луфт.Последва разглобяване и обиране на луфта.След като разглобихме ремъците и ролките, се оказа че са нови.Надписите още бяха непокътнати.Сменихме ремъците с нови.Помеждудругото, двуцефката с която взех двигателя, беше срязана преди ламбда сондата.И така купих цяла двуцефка, и днес от двете ще направим една.Ще използвам ламбда сондата от новата двуцефка,която е от х22.Като гледам ламбда сондите на ф20 и х22 изглеждат еднакви..Направихме реглаж на клапаните.Последва боядисване на капака на клапаните.Покрай всичко това, от един търг в ebay се сдобих с нови задни дискове и накладки.Следва продължение
|
|
| |
galev_90 | Дата: Събота, 15.06.2013, 13:08:19 | Message # 12 |
Хачидан (8)
| За да реша донякъде проблема с инталацията, и да не режем букси, си поръчах ето този преходник.Понеже новото ecu е п5м (обд2а)
Редактирано от galev_90 - Събота, 15.06.2013, 13:10:08 |
|
| |
|
galev_90 | Дата: Петък, 21.06.2013, 23:08:04 | Message # 14 |
Хачидан (8)
| Имам нужда от малко помощ.Проблема е с еку-то.Понеже двигателя е от прелюд 5,(х22а5) е съответно обд2а.Доколкото знам моя прелюд е с обд 1.Поръчах преходник, днес пристигна, но останах неприятно изненадан.Не може да се включи преходника към компа който обмислям да сложа п5м, понеже преходника е за инсталация обд2а, да се включи еку обд1.(това го разбрах преди малко), бих искал да ме посъветвате какво да правя.Да търся друг преходник ли, майстора да го карам да реже кабелите ли, друг комп ли да търся който е обд1.При третия вариант ще имам проблеми с имобилайзера, който има двигателя.И по някакъв начин ще трябва да се елиминира.Майстора ми каза че при смяната на компа примерно с п13, ще имам проблеми с някакъв knock sensor.Моля ви, дайте мнение или съвет че направо се побърквам. Ето снимки на преходника
Редактирано от galev_90 - Петък, 21.06.2013, 23:09:58 |
|
| |
galev_90 | Дата: Неделя, 23.06.2013, 16:29:32 | Message # 15 |
Хачидан (8)
| Днес увих колектора с термолента.Много съм доволен как се получи.Като за пръв път, мисля че съм се справил добре
|
|
| |