Prelude by Mkilla
|
|
Mkilla | Дата: Вторник, 16.09.2014, 20:49:14 | Message # 61 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| То не е до снобизъм а чисто и просто най-практично от където и да го погледнеш.Много жалко наистина , че нямам да покажа на какво прилича предният джам от евтини чистачки.Бош-а е класика , такива подарих на братовчеда миналата година и каза , че други не иска да види вече а тези TRICO са 1 идея по-надолу от Бош-а но също са скъпи , марка са за чистачки и са добри. Евтините чистят но са с много твърда гума , отделно не можеш да ги хванеш кога точно почват да дерат по стъклото и започват да мажат от рано.Част от тях се монтират трудно , налагало ми се е да ползвам старите накрайници за да сложа чисто нови китайчета за 5 лева както предполагам на всеки от вас се е случвало.Инвестицията в чистачки не е излишна ако издържат по 1 година , че и повече а ако сте с нов прозорец то е задължително чистачките да са добри.
Всичко се прави в Китай или поне почти всичко.Въпроса е за къде се изнася и кой е дал заявката да се направи определената част.Нямам против да ползвам китайски кабели за свещи например ако примерно Sumitomo са дали заявката да се направи там
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Вторник, 16.09.2014, 20:51:48 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 16.09.2014, 20:53:55 | Message # 62 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ти си от голямото добро утро бре,с теб немое се мерим Както казах,за мен съм си прав,това е моята теория и ще се придържам към нея пп.Андро,китайчетата които купувам са с гума като на презерватив и са с вградени накрайници.Не те знам кво купуваш
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Вторник, 16.09.2014, 20:59:21 |
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 16.09.2014, 21:03:49 | Message # 63 |
5th gen F20A4
| В случая съм взел жълтите Flex
http://www.trico.eu.com/en/independent-aftermarket/blade-catalogue/?pc
Жоро , само да не е китайски презерватив предназначен за Индия , че там не се знае след 2-рото движение имаш ли "чистачка" , нямаш ли ?
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 16.09.2014, 21:11:38 | Message # 64 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Quote VIPER-CH ( ) Както казах,за мен съм си прав,това е моята теория и ще се придържам към нея икономията е майка на мизерията.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 16.09.2014, 22:00:20 | Message # 65 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Този път и аз съм съгласен с Андрьо! Писнало ми е от чистачки от по 5лв които не вършат никаква работа,или ще скърцат или ще мажат ,а най-често и двете ( На Дайхатсуто на жената вече 3-ти комплект такива слагам,и нито един не изкара повече от месец,неска се скъса гумичката на една от чистачките от последния чифт та сложих едната от най-старите,маркови които за късмет не бях изхвърлил) Ама нещо все се стискам и хич не ми се дават пари точно пък за чистачки:) То те обикновено си стоят долу на стъклото,въобще не се сещам за тях , и чак като завали сериозно (като тези дни) се ядосвам що не съм си взел някакви по свестни ама споко, то като спре да вали ми минава Иначе за драскането на стъклото,от китайчета и други подобни - това не ми се вижда реалистично!Сигурно ще се смеете,но аз на Хондата все още си карам с едни чистачки BOSCH които бях купил преди 5 години,вярно че вече не чистят добре,ама........за зор заман стават още
Редактирано от nightfighter - Вторник, 16.09.2014, 22:13:06 |
|
| |
pe6o74 | Дата: Вторник, 16.09.2014, 23:47:30 | Message # 66 |
Годан (5)
Град/Държава: Karlovo/
Група: Напреднали
Съобщения: 114
| И аз вече пета година съм с Бош - чистят много добре . Не помня какъв модел са , но цената я помня - 35 лева .
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 17.09.2014, 02:08:48 | Message # 67 |
BIKER
| Никой не може да ме убеди,че чистачки за 50лв. стоели цяло лято на слънце чистят повече от нови китайчета!Както казах по-рано,всеки си ебе магарето както си знае
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Garfi | Дата: Сряда, 17.09.2014, 05:46:07 | Message # 68 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Близо пет години карах (без да ги сменям) с някакви съвсем обикновени чистачки от класическия модел, без никакви проблеми. Миналия месец взех от кауфланд от тия китайските където VIPER-CH, лансира. Чистят добре за сега, ама нещо не ме кефят съвсем, и едва ли биха изкарали пет години. Mkilla, не искам да ми се обидиш, но понякога имам чувството,че живееш в някакъв си свой свят. Да ти е минавало през ума, че стъклото на нисана се е надраскало от чужди тела м/у чистачка и стъклото. Много често от старите сгради падат малки парчета мазилка или пък от силен вятър, пясъка от улиците попада на всякъде и тн.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Сряда, 17.09.2014, 08:04:53 | Message # 69 |
5th gen F20A4
| Биска , не се сърдя на никой вас , особено пък на теб :))) Винаги ми е приятно да спорим на разни теми.Когато вършех работа с другата кола и като го питах братото от кво му е така стъклото и да не го е чистил без чистачки т.е само с рамото отговора беше "внимавай какви чистачки купуваш , че гледай кво е станало".Смисъл , не си измислям и ще видиш на кво прилича някой път ако взема другата кола или поне и направя снимка.Той го е забелязал вече след свършен факт.Шофьорската беше "no name" китайче а пасажерската Champion.После отиде и си купи комплект за 50.00лв Champion поне се ядоса как е възможно да се надере толкова грозно.
Когато бях с 1 приятелче да си сменя предното стъкло на Сивика преди около 3 години си спомням човека който го монтира какво каза :
- "Ако искаш да не го дереш не си купувай най-евтините чистачки"
Дано ти , Жоро и всички останали нямате никога проблеми от такова естество.Споделям какво е при нас пък вие вярвате или не е друг въпрос.Аз си имам едни възгледи върху нещата , ти други , Жоро трети и така
|
|
| |
Mkilla | Дата: Сряда, 17.09.2014, 10:56:48 | Message # 70 |
5th gen F20A4
| След няколко месеца на шкафа , най-накрая се накумих да я сменя.Не че старата не работи , но друго си е някак си да пише Honda Genuine.Карах от както съм сменил радиатора с капачката на 0.9 а ОЕМ капачката е на 1.1 Проблеми не съм имал а и в ръководството си пише , че може да се кара от 0.9 до 1.1 съвсем спокойно.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 17.09.2014, 22:09:50 | Message # 71 |
BIKER
| Quote Garfi ( ) и едва ли биха изкарали пет години. Никой не говори за това,6месеца стигат Аз днес се подготвих за есенно-зимния период с цели 5лв и 80ст. та да изкарам до март месец и пак нови за сезон пролет-лято пп.На перото пише колко инча/мм са и Дот месец ,година на производство.Вмоя случай 2014год. пп2.Предната (стара) шофьорска отиде на задния прозорец
Редактирано от VIPER-CH - Сряда, 17.09.2014, 22:12:11 |
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 17.09.2014, 22:12:35 | Message # 72 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Тая фирма ми прави асоциации с Панасоаник и Адибас
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 17.09.2014, 22:14:03 | Message # 73 |
BIKER
| Оригиналната фирма е японска и произвежда измервателни уреди
|
|
| |
addissta | Дата: Четвъртък, 18.09.2014, 09:22:54 | Message # 74 |
Годан (5)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 147
| Да споделя и моя "опит" с чистачки - 6 години карах с едни купени от e-bay за 80 лв комплекта. Съжалявам че не съм обърнала изобщо внимание на марката тогава... Но след последната зима започнаха вече да замазват стъклото и оттогава започнаха и мъките - молех се да няма дъжд! Купувала съм всякакви от 3 лв, от 8 лв, от 12 лв - всякакви и всичките от типа като показаната на картинката по-горе. Абсолютно всички имаха проблем - или мажат, или скърцат ужасно, или едната чисти другата прескача... Накрая един познат ми каза да си взема обикновени от едновремешните дето аз им викам дядовски. Купих ги от една бензиностанция за 4-5 лв и чистят перфектно - нито мажат, нито скърцат, нито прескачат! Дори се кефя като вали!
Honda Prelude 2.3 4WS
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 19.09.2014, 14:04:54 | Message # 75 |
5th gen F20A4
| Една година по-късно :
Беше си задръстен тотално
|
|
| |