клеми на акумулатор
|
|
nurs | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 17:56:19 | Message # 1 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 173
Статус: Офлайн
| Здравейте сега като застудя усещам,че ще се наложи да си купя нов акумулатор,защото този започна да върти доста мъчно вече....:) но забелязах,че клемите са ми от тези по-малките....решил съм да ги сменя с нормални но незнам откаде да си купя и после със самия ''crimping'' как да го направя да за стане както трябва (по-точно нямам необходимия инструмент) ....та съвети приемам всякакви
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 18:15:59 | Message # 2 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Що не си вземеш акумулатор с малките клеми? Иначе има клеми за предпочитане оловни отзад със скоба и болтове за захващане на кабелите.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nurs | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 18:26:32 | Message # 3 |
Рокудан (6)
| Незнаех че се продават и такива с малки клеми...и да си призная несъм и виждал... но ако има е перфектния вариант.Навсякаде ли продават и с двата размера клеми ?
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 18:38:44 | Message # 4 |
BIKER
| Има и избора е доста голям провери при големите представители акумулатори.За София съфорумниците от там ще ти кажат а иначе в моя град се сещам в момента на 3-4места Mkila продаваше акумулатори,нека и той да каже кво и къде има...
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nurs | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 19:22:04 | Message # 5 |
Рокудан (6)
| Ето и снимки...
Редактирано от eDaniel - Четвъртък, 03.10.2013, 22:34:53 |
|
| |
ggushterov | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 19:32:11 | Message # 6 |
Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Преди 3-4 дни продадох един с малки клеми 65А за 45лв. Ще погледна, мисля че имам още един но не знам колко ампера е. Стига да те интересува втора употреба де
|
|
| |
nurs | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 19:50:41 | Message # 7 |
Рокудан (6)
| Quote (ggushterov) Преди 3-4 дни продадох един с малки клеми Благодаря ти колега но съм решил да взема нов ...:)
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 22:19:19 | Message # 8 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Това са си стандартни клеми за акумулатор! Какви малки, големи ги говорите?? Има акумулатори с ляв или десен +, има и със специфични клеми на които кабела се затяга директно с болче. Аз съм с клеми като показаните на снимките, и си сложил обикновен стандартен акумулатор, без никакви проблеми. То нали за това е болчето,отвиваш,разтваряш клемата и после стягаш.Плюсовата клема е по-голяма, минусовата по-малка, това си е стандарт. Между другото,на 88Аh,135Аh,160Аh клемите са същите!!
п.с. Колега, не осирай добре направената работа, с клемички ментак за по 1,50лв ще съжаляваш!
Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 03.10.2013, 22:22:01 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 22:22:42 | Message # 9 |
BIKER
| Да,сега и аз видях фотото...приличат си на стандартни клеми.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 22:26:28 | Message # 10 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Моите може би са същите но никога не съм се вглеждал дали са малки или големи.Добре , че колегите са по-наблюдателни Иначе наистина ако това са ОЕМ-ските не купувай тези от левче.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 22:33:16 | Message # 11 |
4G H22A 4WS MT
| Quote (VIPER-CH) .приличат си на стандартни клеми Те са си стандартни клеми Най-вероятно колегата, е станал жертва на някаква дебелашка шега, от рода на ,,я донеси една кофа компресия" от някой пишман майстор!Другия вариянт е зорлен да иска да си омаскари колата Не знам какво си мерил, но винаги минуса е по-малък от плюса!!Това е направено с цел,така че само изключително прост човек да успее да ги обърка.За съжаление познавам и такива
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 22:39:21 | Message # 12 |
4G H22A 4WS MT
| Quote (Mkilla) никога не съм се вглеждал дали са малки или големи За последен път ще пиша по тази тема!Стига сме говорили глупости, няма малки или големи клеми за нашите акумулатори!!! Има плюсова клема която е по-голяма, и минусова клема която е по-малка,има акумулатори с ляв и десен плюс. Единствената разлика е при акумулатори със специфични клеми,при които кабела се затяга директно с болче за клемата,може да има и още някои разновидности, но това са рядки изключения.
Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 03.10.2013, 23:06:50 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 22:58:15 | Message # 13 |
BIKER
| Опаааа,тука си в грешка.На субарото ми акумулатора плюсовата клема е по-малка от минусовата на стандартния акумулатор.Има си японски стандарт с по-малък диаметър-конус клеми но на колегата май са си стандартни
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 23:01:07 | Message # 14 |
BIKER
|
Uploaded with ImageShack.us ето по-малки клеми на японски стандарт Подходящи за азиатски коли Плюс-десен Клеми-тънки
Редактирано от VIPER-CH - Четвъртък, 03.10.2013, 23:19:24 |
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 03.10.2013, 23:04:50 | Message # 15 |
4G H22A 4WS MT
| Quote (VIPER-CH) Опаааа,тука си в грешка
Не съм!!Стандарта за акумулаторните клеми в Европа е един и същ,клемите за еднакви,като почнеш от 35Ah до 165Ah акумулатори.
Quote (nightfighter) Единствената разлика е при акумулатори със специфични клеми,при които кабела се затяга директно с болче за клемата,може да има и още някои разновидности, но това са рядки изключения.
Разбрах те какво искаш да ми кажеш,но това са рядките изключения
п.с. JDM клемите са същите като нашите.На Прелюда,аз съм с такава плюсова,която сложих като сменях двигателя,понеже моята някой ми я беше сменил с такава от 1,50лв
Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 03.10.2013, 23:13:41 |
|
| |