Спирачни дискове
|
|
MonsterOOD | Дата: Четвъртък, 03.04.2014, 23:36:35 | Message # 1 |
ARBITER
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 198
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги и хубави колежки,
позволявам си да отворя тази тема, тук в нашият форум и да видиме дали ще стигнеме до най-добрият отговор.
Понеже прелудеца не ми харесва как спира, та започнах да се оглеждам за предни и задни дискове. Ето и дилемата. В ebay.co.uk има доста привлекателни оферти на дискове. Какви да избера, винтилирани (надупчени, нарязани) или обикновенни.
Проучих това онова за винтилките, но по натам в темата ще споделя какво съм научил за да не ми обърквам и ваще проучвания и знания.
Мерси за търпението, че изчетохте по-горе написаното. Надявам се да стане пълноценна дискусия.
Engine: H23A2 160 ps
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 03.04.2014, 23:46:08 | Message # 2 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| само нарязани
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 03.04.2014, 23:53:59 | Message # 3 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ми не!Проблема със слабите спирачки ти е основно в помпата и спирачните маркучи.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
MonsterOOD | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:06:27 | Message # 4 |
ARBITER
| NightRider, Без дупки ако правилно те разбирам. VIPER-CH, Разясни малко, ако е удобно.
|
|
| |
batkosio | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:08:34 | Message # 5 |
BKDM
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Quote VIPER-CH ( ) Проблема със слабите спирачки ти е основно в помпата и спирачните маркучи. За всеки Прелюд е различно, не съм съгласен, че това е преобладаваща причина.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:12:10 | Message # 6 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:12:45 | Message # 7 |
BIKER
| Проблема не е в контактната повърхност когато всичко е наред-дискове ,накладки,апарати а в усилието на спирачната помпа и раздуването на старите спирачни маркучи при натискане на педала.За това се продават помпи с по-голям диаметър-цилиндър и метални маркучи.Темата е дълга ...примерно радиалните спирачни помпи и апарати и т.н.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
MonsterOOD | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:23:43 | Message # 8 |
ARBITER
| Спирачките са доста твърди и хода на педала е малък. В смисъл, като натисна леко педала, започва да се усеща спирачно усилие, но като продължа да натискам и става все по твърд и трябва бая усилие за да закове. Гледал съм моите дискове, нямат ръбове. Сменил съм накладките, няма промяна. Маркучите са цели не са напукани. Течността предстой да сменя.
Другото ми наблудение е, когато карам по ектремно и ползвам повече спирачките, загряват доста и се появява вибраци във волана, защото ги прегрявам. Това ме доведе на мисълта, че е време тези дискове да си ходят и да леко да оправя спирането.
Не съм сигурен дали се обясних така че да ме разберете, но най-добре е да се пробват зада се придобие представа.
Базата ми за сравнение е Шкода Октавия комби 2007 година. Там педала е мек и като натисна спирачката ми се плъзгат очилата от носа от спирачният ефект, коват супер яко. При хондата има едно такова, как да го опиша, мазно спиране, като не добра якост на триене между диска и накладката.
Редактирано от MonsterOOD - Петък, 04.04.2014, 00:30:49 |
|
| |
MonsterOOD | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:25:47 | Message # 9 |
ARBITER
| Мисля че е момента да сложа и един линк на винтилираните дискове:
http://www.ebay.co.uk/itm/DIMPLED-BRAKE-DISCS-FRONT-BB2-HONDA-PRELUDE-2-3-16v-/180429754418?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Car+Make%3AHonda%7CModel%3APrelude&hash=item2a02739032
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:31:47 | Message # 10 |
BIKER
| Quote MonsterOOD ( ) но като продължа да натискам ис тава все по твърд и трябва бая усилие за да закове. Това е сигурно,че маркучите ти са за смяна а това Quote MonsterOOD ( ) Маркучите са цели не са напукани. не е гаранция! За мен спирачното ти усилие е малко а е нормално като прегрееш спирачките да не спира и то пак поради тези причини.А как загрява спирачната течност тогава..... Колкото до диск-феродо то това е цяла философия за металите на диска и материала наферодото. Ето ти един линк ,че да се обърка на цяло За мотоциклети е но долу-горе нещата си приличат http://barbadan.hit.bg/breaks.htm
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:32:26 | Message # 11 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
NightRider | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:34:26 | Message # 12 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Нови гуми,нарязани дискове качествени спортни накладки да речем Феродо 2500 ,метални маркучи да кажем Гудридж .Качествен флуйд дот 4. Ма най добре нови гуми и биг брейк кит Д2 330ММ 1500 ЕВРО И СИ ТИ
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Петък, 04.04.2014, 00:34:52 |
|
| |
MonsterOOD | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:43:43 | Message # 13 |
ARBITER
| VIPER-CH, ще го имам в предвид. ZAPPA, не си спомням марката на накладките, дисковете са си стоковите, оригиналните. Като сменях накладките, раздвижих всички буталца. Движат се сега мазно и се пребират перфектно. NightRider, за тия пари брат, оставям колата и се местя да живея в Англия Знам че ще прозвочи тъпо, но това дето си го описал е супер вариант, но пустите му пари.....
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:53:59 | Message # 14 |
BIKER
| Остави си дисковете щом са добри,Нисин са си №1. Вземи си накладки на добра фирма,най-добре пак Нисин или ,ТРВ,Феродо(чичо Запа малко не я тачи тази марка... ),текстар и т.н и най-важното смени си помпата и нови спирачни маркучи,дори и да не са спортни.Ако цилиндъра на помпата ти вече е на елипса,както стават и изпуска по малко от налягането между него и буталото с гумичката??? Дани също е много прав за добрите гуми.
Редактирано от VIPER-CH - Петък, 04.04.2014, 01:01:03 |
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:54:07 | Message # 15 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|