Forum moderator: ZAPPA, NSBOP, batkosio  
Шум след смяна на ангренажи
mom4i74Дата: Петък, 30.12.2011, 23:28:20 | Message # 16
Джудан (10)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2166
Статус: Офлайн
Загатката си остава след като е направен така че да не може да се сьбира освен с болта, как така се е охлабил ремька. Дали не е дефектен и пак да ми направи някой неприятен номер. Ще я слушам внимателно за шумове.
Единствения който се чува е леко жужене . В сервиза казаха че това е нормален шум от нов ангр. ремьк. Неможе да е пренатегнат защото обтегача го опьва автоматично както е писал Заппа. Дано да се изясни причината за да не страда утре някой друг като мен. Ако знаех че може да има такива филми с тоя оптегач щах да си взема кита от H23 и да го махна тоя хидравличен оптегач.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Петък, 30.12.2011, 23:34:38

ZAPPAДата: Петък, 30.12.2011, 23:42:03 | Message # 17
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available for users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

ZAPPAДата: Петък, 30.12.2011, 23:52:09 | Message # 18
ARTIST

Available for users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

AgeДата: Събота, 31.12.2011, 00:17:43 | Message # 19
H22 Team

Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Съобщения: 91
Колеги, приятели, сектанти alco нека не превръщаме темата в .......На всеки е ясно, че ZAPPA, е на 1000 процента прав.Че има някаква гршка в картинката е ясно, грешка има! Да не коментираме чужди грешки (човешко е да се греши, божествено е да се прощава) само как звучи ....... та идеята ми е човек се учи цял живот и то предимно от грешки.За това сме тук за да се поучим един от други да и да вървим напред.Да не се заяждаме а да си помагаме и да научим нещо ново :) В нашето хоби трябва да сме готови на критика. Аз обаче имам друго питане хаджаба (може би нова тема )? music Кой каво ще яде и пие уте вечер? Поздрави на всички и моля модераторите веднага да направят нещо по въпроса ми :)

п.с. Ако модераторите смятат, че съм пил много ;) елате ми на гости утре вечер да видите какво значи пиене и има ли то почва у нас yes

Редактирано от Age - Събота, 31.12.2011, 01:14:14

aλexandroДата: Събота, 31.12.2011, 00:57:15 | Message # 20
Хачидан (8)

Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Съобщения: 693
Age, як коментар :D

Аз като пия си спирам интернета alco

ZAPPAДата: Събота, 31.12.2011, 01:01:14 | Message # 21
ARTIST

Available for users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

eDanielДата: Събота, 31.12.2011, 01:24:42 | Message # 22
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Аз все пак не разбирам едно - след като казвате, че майстора е на 100% виновен, някой ще ми обясни ли как се е получил проблем чак след 700 (или колкото са там) километра? Защо обтегача не е затегнал още в началото ако болта е бил завъртян както показва схемата?

プレリュード 夢のカ

GarfiДата: Събота, 31.12.2011, 01:53:08 | Message # 23
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
И за тия ~700км Момчи сигурно я е изръчкал няколко пъти.

ZAPPAДата: Събота, 31.12.2011, 02:04:58 | Message # 24
ARTIST

Available for users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

batkosioДата: Събота, 31.12.2011, 15:55:02 | Message # 25
BKDM

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
Добре, че всичко се е разминало, и поздравления за хората, които са ти помогнали.
Аз съм с механичен обтегач от H23A, моят майстор (Дидо -chikiriki) не ми даде да си помисля друго :)

Довечера съм на завИдение, но едва ли ще съм за завиждане :)

Пожелавам на всички весело посрещане на Новата 2012 година и през нея да сме все така сплотени и добронамерени!

pe6o74Дата: Понеделник, 02.01.2012, 22:48:44 | Message # 26
Годан (5)

Град/Държава: Karlovo/
Група: Напреднали
Съобщения: 114
Този обтегач не е ХИДРАВЛИЧЕН , защото нищо хидравлично няма в него ! Той е механичен , но АВТОМАТИЧЕН . А не с ръчно натягане. Правете разлика ! Никакво ЖУЖЕНЕ не трябва да се чува с новия ремък. За това не ходя в сервизи - всичко си сменям сам.

mom4i74Дата: Сряда, 04.01.2012, 18:55:32 | Message # 27
Джудан (10)

Загатката днеска беше разбулена защо пьрвия пьт се разхлаби ремька а втория пьт свиреше леко...........
След като се разглоби отново ангренажа но в друг сервиз се оказа че липсва втулката в която лагерува голямата ролка и на практика като се стегне болта вече става неподвижна ролката или ако мрьдне излиза от сьосие защото няма кое да я дьржи центрована. В долната си част втулката в която лагерува ролката има пола която дистанцира ролката така че да я вкара в сьосие с останалите ролки и зьбни колела. При мене освен че нямаше опора в която да лагерува ролката, се е разминавала с сьосието на останалите колела и за това го е имало свиренето. Вьпросната втулка я намериха от сервиза от тяхни колеги за 90 лв. Спасиха пожеланието защото колата ми трябваше много за утре.
Учудвам се как изобщо е вьзможно сервиз на Хонда при 2 разглобявания на ангренажите да се не усетят че втулката по незнам каква причина липсва и тая ролка се мести......
Това което помня че преди смяната на ремьците не сьм имал никакви свирения или шумове което ми говори че втулката си е била там. Ами това е.... Повече няма какво да коментирам защото всичко е ясно.

Редактирано от mom4i74 - Сряда, 04.01.2012, 19:38:18

ManiaKДата: Сряда, 04.01.2012, 19:21:19 | Message # 28
Templar

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 365
и какво стана в крайна сметка човешкият фактор (грешка) отново е налице <_<

а само като се замислиш какъв мармалад можеше да стане... shok

ManiaK's Lude

sCoffДата: Сряда, 04.01.2012, 21:02:01 | Message # 29
Dreamer

Съобщения: 336
Каква ти грешка? На мен ми прилича повече на поредната човешка немарливост. Черешката е че дори е в официален сервиз. В крайна сметка плащаш за нещо което не само, че не получаваш, ами ти създава и допълнителни ядове и разходи. Как да не грабнеш после ръководството и вместо да си дадеш парите за майстори да не си купиш нужните инструменти и да легнеш сам под колата? >(

mom4i74Дата: Сряда, 04.01.2012, 21:21:18 | Message # 30
Джудан (10)

В интерес на истината аз имам соста инструмент и повечето работи си ги правя сам вкл.и ангренажите на предишните коли но ровера и хондата има някои тьнкости които не са ми сьвсем ясни и за това се престраших да ходя на сервиз. Но днеска хората ми направиха впечетление че мислят и гледат и за това откриха причината. При зглобяването като стигнаха до ролката и спряха защото им направи впечетление че неможе да се центрира ролката и казаха че това не е вьзможно и трябва да има втулка. Отвориха каталозите и се потвьрди това което констатираха по пьтя на локита и мьсьлта. Не напразно колеги от другия край на Бг идват до София за да си правят колите точно в тоя сервиз.

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda