• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: ZAPPA, NSBOP, batkosio  
Шум след смяна на ангренажи
mom4i74Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 20:59:19 | Message # 1
Джудан (10)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2166
Статус: Офлайн
Здравейте колеги. Тая вечер ме заболя главата след като чух шум идващ от ангренажите. Отначало почна да се чува слабо метално притропване но интересното е че хем се чува от ангренажа хем шума се предава и кьм страната на делкото. Явно се предава резонанса. След като го чух за пьрви пьт притропването, започна доста бьрзо да се усилва. Сега работи почти като дизел по шумност. Другото което забелязах като промяна освен шума е и леки вибрации в двигателя.Това което е правено по двигателя преди 600км миналата седмица е: смяна на ангренажните ремьци (големия е Zun, малкия Mitsuboshi), двете ролки Koyo,хидравличния обтегач оригинален хонда от груповите порьчки и водната помпа забравих каква марка е но мисля че беше GMB. Клапаните сьщо са регулирани при смяната на ангренажите.
Според мене може би има проблем с балансиращите валове ако е превьртял и се е охлабил ремька. Дано утре да я закарам без допьлнителни усложнения в сервиза кьдето сменяха ангренажите.
Според вас какво може да е станало? Щом има развитие по вьпроса веднага ще пиша.

Added (29.12.2011, 19:59:19)
---------------------------------------------
Промяна няма в вьрвенето което малко ме успокоява че не е превьртял ремьк на разпределителните валове. Толкова пазена кола ако си отиде двигателя от някоя глупост направо ще се поболея..

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Четвъртък, 29.12.2011, 19:12:55

eDanielДата: Четвъртък, 29.12.2011, 22:37:23 | Message # 2
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Стига си го мислил. Утре сутрин си в сервиза и ще видят какво става. Стискам палци всичко да е наред friends

プレリュード 夢のカ

mom4i74Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 22:58:26 | Message # 3
Джудан (10)

Мерси Дани че стискаш палци:)

ZAPPAДата: Четвъртък, 29.12.2011, 23:32:55 | Message # 4
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available for users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

ManiaKДата: Петък, 30.12.2011, 00:11:02 | Message # 5
Templar

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 365
Quote (ZAPPA)
Няма начин да се сложат качествени части от проверен механик и след 600 км. ангренажа да се разхлопа!

Това е напъно възможно само и единствено в България... винаги едното дава фира, я частите я механиците (или свирка без топче или глуха акула)

mom4i74 искренно се надявам причината за шума да е от нещо елементарно... и да няма поражения върху двигателя! Пожелавам ти късмет утре при прегледа!

ManiaK's Lude

Редактирано от ManiaK - Петък, 30.12.2011, 00:11:38

eDanielДата: Петък, 30.12.2011, 14:37:51 | Message # 6
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Всичко е приключило благополучно. Като се прибере, mom4i74 ще разкаже какво е станало.

プレリュード 夢のカ

aλexandroДата: Петък, 30.12.2011, 16:18:34 | Message # 7
Хачидан (8)

Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Съобщения: 693

mom4i74Дата: Петък, 30.12.2011, 17:04:56 | Message # 8
Джудан (10)

ЗДравейте банда:) Сега ще разкажа всичко от самото трьгване. Понеже беше замрьзнало всичко и нямаше как да карам баща ми да ме тегли и я запалих и леко ,леко трьгнах кьм Юбико Горубляне. Като влезнах в локалното при метро колата изгби тяга и аз натиснах сьединителя и угасна. Стана ми ясно че или скьса ремька или е прескочил. Понеже беше рано и още в сервиза нямаше кой да ми дигне за да ги помоля да ме дрьпнат. Почнах сам да я бутам и за мое учудване почнаха спират непознати коли и да ми помагат с бутането:) Даже един черен джип Q7 спря и 5 човека излезнаха да бутат. Евала:) Стана ми кеф на душата защото не сьм очаквал:) Стигнах вече Горубляне и от Юбико ми се обадиха че видяха пропуснатите разговори. Хората ме питаха кьде сьм и веднага дойдоха да ме задьрпат до сервиза.
Почнаха да разглояват и всички чакахме с нетьрпение да видим какво може да е станало след 600-700км при положение че трябва да изкара 100 000. Бях се обадил и на Мони от МS ауто . Повечето части ги бях купувал от него с изключение на хидравличния оптегач. Мони каза че ако има дефектирала част от неговата стока ще поеме целия ремонт и си застава зад гаранцията за частите. Много сьвестен човек и тьрговец.
При разглобяването се забеляза че оригиналния хидравличен оптегач не е изпьнат а е блокирал прибран. Чак като го свалихме изщтрака и се опьна. Ремька беше здрав но го свалиха за да го прегледат зьб по зьб да не е наранен. Нямаше поражения до тук но все пак имахме малки сьмнения за клапаните защото и от тях идваше шум преди да загасне колата.
Прегледаха и ролките и водната помпа и всичко си беше ок. Решиха да тестват хидравличния оптегач и няколко пьти го сьбираха и опьваха. Незаяде нито един пьт. Бяха озадачени как може да е блокирал докато е бил на колта. Предложих да сложим стария оптегач след като чисто новия хонда е дефектирал. Казаха че ще сложат новия и не сьм се месил в решенията им. Одадоха го на това че ако е седял много време по складовете да е клеасал и за това да е блокирал. Зглобиха ангренажите и се сьбрахме всички около колата за да я запалим:) И като заработи направо камьк ми падна от сьрцето. Тя не се чува че работи. Като часовник. Вината не беше тяхна и за това си занех че трябва да си платя за работата. Но хора казаха че неискат пари. Явно наистина по коледа стават чудеса:)) Така причключи цялата история и накрая всички си одьхнахме с облекчение че всичко е ок:))
Мерси на всички които ми стискаха палци:)) Помогнаха и те:)

Редактирано от mom4i74 - Петък, 30.12.2011, 17:09:56

eldesaДата: Петък, 30.12.2011, 17:23:52 | Message # 9
Джудан (10)

Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
Браво на всички който са ти помогнали,браво на търговеца който е заявил готовност да понесе разходите ,браво и на майсторите от Юбико че са свършили работата качествено и въпреки че не е причината за дефекта в тях не са ти взели пари!!!!
Явно покрай Коледа се случват ЧУДЕСА!!!! :)
Пожелавам ти през новата година "майстор да не погледне под капака на колата и катажия да не те спира" :D

Редактирано от eldesa - Петък, 30.12.2011, 17:24:54

AgeДата: Петък, 30.12.2011, 17:37:16 | Message # 10
H22 Team

Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Съобщения: 91
Радвам се, че всичко е наред. :) Доста често решение на проблема е преминаване към механичен обтегач http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270862772786 малко е скъп но спестява доста главоболия.

mom4i74Дата: Петък, 30.12.2011, 18:28:06 | Message # 11
Джудан (10)

89 Лири не е толкова скьпо. Хидравличния оптегач е кьм 180 лв и двете ролки са 240лв така че май идва едно и сьщо.

HRCДата: Петък, 30.12.2011, 19:06:20 | Message # 12
HONDA LOVER

Съобщения: 252
Браво! Радвам се, че всичко е минало добре и колата е на 6 :)

ZAPPAДата: Петък, 30.12.2011, 19:50:47 | Message # 13
ARTIST

Available for users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

mom4i74Дата: Петък, 30.12.2011, 21:00:51 | Message # 14
Джудан (10)

В инерес на истината той оригинално си идва свит и стопиран с метален стопер. Слага се на колата и тогава се сваля стопера и се разпьва оптегача. Пьрвия пьт си щракна оптегаа и се разпьна. 700 км си беше ок. Иначе свиваето става като се махне един болт отзад на оптегача и вьтре сь бьрка с отверка и се развива пружината за да се свие и се слага стопера. Миро разбира и вещо пипа по принцип. Такива са мойте наблюдения спрямо него. Но как е блокирал си остана загадка. Преди да го сложи го пробва няколко пьти да го сьбира и да го разпьва. Да се надявам че няма да блокира пак особено ако сьм заминал с нея за Франция че извьн Бг ще ми одрежат главата.
Между другото не ми е ясно тоя оптегач регулира ли се с болчето което прибира пружината или се навива докрай този болт?

Редактирано от mom4i74 - Петък, 30.12.2011, 21:10:29

ZAPPAДата: Петък, 30.12.2011, 22:46:50 | Message # 15
ARTIST

Available for users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda