Forum moderator: ZAPPA, NSBOP, batkosio  
Защо Хондите ни не спират добре?
rollinДата: Вторник, 21.02.2012, 00:16:37 | Message # 1
Джудан (10)

Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1271
Статус: Офлайн
Някой размишлявал ли е по темата?
Колкото и Хонди да съм сменил и карал много рядко някоя да се опитва да спира.
Дали това се дължи на слабо серво, помпа или апарати?... а може би нещо друго...?
Искам да накарам тоя Прелюд да спира и се чудя от къде да започна...

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com
Ground Zero BG във facebook

MkillaДата: Вторник, 21.02.2012, 00:23:55 | Message # 2
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Мен ми е добре спирането , кое не ти харесва точно колега ? ;)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Вторник, 21.02.2012, 00:24:48

eDanielДата: Вторник, 21.02.2012, 00:33:42 | Message # 3
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
Аз нямам оплакване от спирачките. Карам и чисто нова Тойота Корола, която спира много по-агресивно в смисъл, че е необходимо много малко усилие на спирачния педал за да спира добре. При Прелюда за спира по същият начин е нужно да се натисне спирачката здраво. На мен това не ми пречи по никакъв начин :) Да наистина, ако замерим спирачният път на двете коли, сигурно ще има 5+ метра разлика, но тази разлика може да я има и между две нови коли.
А точно ти ли повдигаш този въпрос - дето спечели ебаси комплекта от състезателни накладки и дискове EBC... Ако не ти спира и с тях направо ги взимам за да ми е гадно на мен. biggrin biggrin

プレリュード 夢のカ

rollinДата: Вторник, 21.02.2012, 00:35:01 | Message # 4
Джудан (10)

Колко коли си сменил?
Или моите Хонди само не са спирали или ти не си карал спиращи коли :)
Първото и главно което усещам е, че колата се опитва да спира само с предните колела... правили сме експеримент с един приятел: Тпй стои от вънка а аз минавам покрай него и набивам до дупка спирачките. АБС-а веднага започва да рита но само предните колела пресвирват(все едно АБС-а е само на тях)
Много Хондаджии познавам и един не се е похвалил от спирачки :)
Лятото при нагрят асвалт като натисна малко по сериозно спирачките и започва да рита АБС-а а не спира кой знае как... Верно, че не карам с нови гуми, ама и другите ми коли не са били всички с нови и пак спираха добре. Да не говорим ако почна да се гоня по Цариградско с някой и как като вдигна 180-200 и на второто такова рязко намаляне зад някой до 90-100 и на третия път няма никой... даже веднъж на една писта след 3-4 гонки не успях да спра и превзех малко от тревистата местност :D

пп... ами да се надяваме с новите дискове да вземе да спира по добре :D
Аз имам чувството, че отзаде няма грам усилие да спира.
Иначе свалях задните апарати, почиствахги, смазах ги, нови накладки... файда чесно казано имаше ама малка.
Точно преди Прелюда карах Поло дето като му натиснех спирачките и пушека от гумите го виждах пред мене :D ... няма такива спирачки просто....

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com

Редактирано от rollin - Вторник, 21.02.2012, 00:38:16

pikaso906Дата: Вторник, 21.02.2012, 00:36:31 | Message # 5
Кудан (9)

Съобщения: 1073
И според мен спира добре.Ако наистина не се заблуждаваш и не спира прелюда не е ли опасно?
Забелязал съм,че на ситроените малко като натиснеш спирачката и заковава,което не ми харесва на мен.

nightfighterДата: Вторник, 21.02.2012, 00:40:47 | Message # 6
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
На мен ми харесва как спира моята кола,не споделям мнението ти че спира лошо!Все пак от значение е дали ти работи ABS,и с какви гуми караш.Аз винаги съм карал с доста широки гуми,и най съм се притеснявал да не размажа носа на жената в предното стъкло :D ,особено това важеше при CRX единичката ,която имах преди .

п.с.леле колко много мнения по темата ,за времето докато си изпуша цигарата и публикувам поста :)хе хе а аз си мислех ,че съм първи :)

Редактирано от nightfighter - Вторник, 21.02.2012, 00:53:15

pikaso906Дата: Вторник, 21.02.2012, 00:42:42 | Message # 7
Кудан (9)

Съобщения: 1073
Явно имаш някакъв проблем.Не ми се вярва хондите да излизат от завода със слаби спирачки.Доста е опасно една кола да не спира като хората. huh

MkillaДата: Вторник, 21.02.2012, 00:42:54 | Message # 8
5th gen F20A4

Лятото с чисто нови предни дискове с майстора ги пробваме.Аз съм пасажер в случая..От 150км/ч люда спря доста бързо до 40км/ч и се изкефих на макс.Питах го как е колата защото не беше карал до сега люд и каза че лично той мисли че спира добре.С колега от работата с 215км/ч(тест до колко може да напълни километража ) , наложи се да спра до 90 заради тир в най-бърза лента ( знаете как е всички ) и бях много доволен от спирачките.Предните дискове са Брембо с накладки Текстар а задните са оригиналните.Имам и оригинални предни накладки и като ги сложа ще драсна как е с тях по-нататък но предполагам , че няма да има разлика.Да знаете , че Текстара свирят първите 2000-3000км.

P.S. Забравих да кажа , че когато загреят тези Брембота тогава се усеща разлика в спирането.Може би затова се усеща и разлика в спирачният път.Ако са дупчени и нарезни ще е съвсем друго според мен.

Редактирано от Mkilla - Вторник, 21.02.2012, 00:51:15

rollinДата: Вторник, 21.02.2012, 00:49:08 | Message # 9
Джудан (10)

Хммм, нз защо при мене е така, освен да взема да сменя цялата течност в системата...
Просто свирят гумите а колата не спира. За тясни едва ли, предните са 205, а задните 225
Според мене целия проблем е в това, че задния мост спира в пъти по слабо и много малко помага на предния...
На едно спиране от 200 до 90 проблеми няма, на второто горе-долу държат, ама на третия път се насират(това в интервал от около 2-3 мин) дали прегряват нз. ама факт е, че не спира...

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com

Редактирано от rollin - Вторник, 21.02.2012, 00:49:32

ZAPPAДата: Вторник, 21.02.2012, 00:52:35 | Message # 10
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available for users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

eDanielДата: Вторник, 21.02.2012, 00:54:15 | Message # 11
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Quote (rollin)
Колко коли си сменил?

4 плюс една дузина служебни защото съм работил като шофьор basketball

Незнам какъв проблем имаш със спирачките, но ще ти кажа, че доскоро съединителят на въпросната ми Тойота (2011 година модел) ми се струваше като памук в сравнение с този на Прелюда. Е да, ама това е минало :) Сложих чисто нов съединител Exedy Stage 1 и нещата си дойдоха на мястото. Сега като го натисна и педала е толкова мек, че направо ме кара да се усмихвам от кеф. Все още не е като на чисто новата кола, но разликата вече е пренебрежимо малка :)

プレリュード 夢のカ

MkillaДата: Вторник, 21.02.2012, 00:55:46 | Message # 12
5th gen F20A4

Както казва Zappa , ако не ми тресеше волана нямаше да махна никога заводските дискове и накладки.Накладките бяха някакви с йероглифи по тях и не им знам нито марка нито нищо а с пилени дискове не смея да карам но въпреки всичко със скорост до 140 спираха перфектно дори и с прегряване.Над 140 ми тресеше с тях волана..Имаха си ръб да му се невиди но въпреки всичко ако намеря читав стругар ще ги мина и пробвам и тях дали стават.

Редактирано от Mkilla - Вторник, 21.02.2012, 00:56:07

rollinДата: Вторник, 21.02.2012, 01:02:31 | Message # 13
Джудан (10)

Каква спирачна течност да търся тогава? Гледам, че пише DOT2 or DOT4...
Иначе след няколко екстремни спирания и моя волан започва да тресе яко, иначе като не ги мъча спирачките при нормално каране въобще не тресат.

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com

Редактирано от rollin - Вторник, 21.02.2012, 01:03:33

MkillaДата: Вторник, 21.02.2012, 01:06:06 | Message # 14
5th gen F20A4

С нови дискове няма как да ти тресе волан колкото и да спираш.Може да спираш по-бавно ако не са добри дисковете но не и да тресе.А иначе за спирачната течност аз си взех направо от Бултрако ето това : Honda BF 0.250 ULTRA DOT 4 BRAKE FLUID на цена от 15лв 250мл.Компромис с масла и течности никога не правя на никой автомобил.

Редактирано от Mkilla - Вторник, 21.02.2012, 01:07:00

rollinДата: Вторник, 21.02.2012, 01:11:26 | Message # 15
Джудан (10)

Аз още съм си със старите, EBC-тата не са дошли още :)

пп... а някой да знае случайно колко течност събира цялата спирачна с-ма?

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com

Редактирано от rollin - Вторник, 21.02.2012, 01:12:07

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda