air intake варианти
|
|
Daywalker | Дата: Вторник, 15.05.2012, 18:00:57 | Message # 1 |
Сандан (3)
Град/Държава: Blagoevgrad/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 45
Статус: Офлайн
| Привет на всички маниаци! Наскоро взех прелюд 5та ген. f20a4, който си беше с air intake със спортен филтер jr. Ето това представлява. http://oi50.tinypic.com/1446614.jpg http://oi46.tinypic.com/316wygy.jpg Не се вижда много добре, но за момента разполагам само с тези снимки. Надолу синята тръба продължава до подкалника мисля с фабрични тръби, които правят остър ъгъл и се завиват нагоре по странен начин. Като гледам аз, а и по-късно я откарах на майстор, просто не виждам от къде въобще тези тръби взимат студен въздух. Майсторът каза, че за него това са фабричните тръби отдолу и той не вижда смисъл от цялата тая работа. Но просто недоумявам как хонда ще направи подобно нещо :blink:. Та за това реших да напиша тема, в която ако на някой му е направило впечатление как са нещата при сток тръбите на прелюда да сподели Ако найстина са направени по такъв скопан начин фабрично как може да се реши проблемът. Майсторът ми предложи да сложим преходна тръба /доста тясна, защото няма мн място/ през акумулатора, която да се насочи към решетката /непосредствено под капака/, като се разшири малко при самата решетка. Според него така би било много по-добре. Обаче не съм сигурен дали ще се получи желания ефект / а именно по-голям приток на студен въздух/, тъй като преходната тръбичка ще е е мн стеснена. Въобще ще ви бъда благодарен да споделите опит с air intake ако някой е слагал такива тръби преходни и по стеснени и всякакви други варианти.
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 15.05.2012, 21:14:21 | Message # 2 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
| брат ,туй твоето няма нищо общо с фабричния . тва си е некво ТНТМ на бившия собственик от рода бързи и яростни мани тая глупост и си сложи или нещо марково ако имаш пари или виж в ибей нещо ефтино но вършещо работа . тва не е лада или опел и ти предполагам не си от Перник направи го както трябва снимки има доста из нета и на стокови прелюди и на тунинговани ето ти няколко снимки на последната е сток по твойте думи съдя ,че майсторът ти не е запознат с хонда изобщо иначе нямаше да ни питаш тук ,съвет смени и майстора .
Added (15.05.2012, 21:14:21) --------------------------------------------- идеята на айр интейка е следната да вкарва по голямо количество и по студен въздух .колкото повече студен въздух толкова по голямо КПД . има няколко различни варианта какво да направиш ,но моето лично мнение е ,че ако ще се гонкаш по улиците не си с най - удачния мотор за тази цел .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Вторник, 15.05.2012, 21:06:00 |
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 15.05.2012, 21:35:45 | Message # 3 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Не мога да разбера какво му е на оригиналният air intake , че на Ф20А4 да му се слагат тези "тюнинги".Един K&N филтър или ОЕМ такъв му е достатъчен на този мотор.Ако искаш да се бягаш по пистите с този двигател няма как да стане.Виж в ebay някой що годе читав както е писал колегата или по моргите сток такъв.Преди няколко години умрях от смях как на една баничарка на има няма 60 000км и умря мотора след преминаване през локва.Поне филтъра и е бил долу ниско по подобен начин засмуква малко вода и се сети Ако можеш качи снимки с по-добро качество на тази колица.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
Daywalker | Дата: Вторник, 15.05.2012, 21:45:05 | Message # 4 |
Сандан (3)
Град/Държава: Blagoevgrad/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 45
| Благодаря за предложенията колега. Иначе мисля, че филтърът JR не е лош като цяло, а и тръбата като я гледам не е толкова зле /то дали ще е метал или пластмаса надали има толкова значение/. Мисълта ми беше за продължението къде отива към подкалника, дали така си е стоково найстина или е побългарено и ако да как да го продължа. Да го оставя така както си е, да го изведа с по стеснени тръби към решетката или пък както е първата снимка, която ми прати - към фара /само където филтъра ще дойде по назад/. Целта е както и ти казваш максимален приток на студен въздух. Майсторът ми е добър приятел и добър механик, но няма и как да разбира от хонда, тъй като в Сандански освен аз и един приятел със сивик купе 5та ген няма други хонди и си няма майстори хондаджии. А за мотора е ясно, че не е от най-пъргавите :), но поне за класа си /до 150 к.с/ мисля че се държи добре. А и на този етап това е което можех да си позволя, за вбъдеще ако имам възможност бих сменил двигателя или пък може да сложа на този турбо + чип + колектори и генерация и т.н. Added (15.05.2012, 21:41:58) --------------------------------------------- Колега Mkilla категорично изключвам вариянта да изнасям филтърът или тръбата по ниско. Мисълта ми е дали да го изведа към решетката горе, непосредствено под капака или пък към фара А сега както е направено /фабрично или не/ то тръбата е завита нагоре някакси и то въздух неможе да смука както трябва, камоли каквото и да е друго Added (15.05.2012, 21:45:05) --------------------------------------------- Май ще трябва да снимам отдолу и да кача някоя снимка. И като цяло на колата де. Ще гледам като мога да я снимам, но сега изчезвам, че имам малко работа. Лека вечер
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 15.05.2012, 21:58:54 | Message # 5 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Да спомена,че в момента въздуха и е по-малко свеж от една със стоков интейк особено ако и в него има K&N
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 15.05.2012, 22:03:14 | Message # 6 |
Aristocrat
| Quote (Daywalker) то дали ще е метал или пластмаса надали има толкова значение/. е тука ужасно сбърка ако нямаше значение нямаше някой интеци да струват по 700 лв. а уж тръба после при колите всичко е от значение то се едно според теб да пия вода от бутилка и от чешмата пред австрийския ,само дето там ще се изгоря а от бутилката не ,сиреч искам да ти кажа да си сложиш оригинален в някоя морга ще намериш ,или да си купиш от магазин спортен. Освен това и пари да имаш за всички тези неща първо има да изчетеш бая нещо по тия въпроси . това продължение за мен е останка от оригиналната кутия долната част, която рейсъра преди теб не е свалил . чета за чипове ,турбо малее това е многотомно издание а ти едва си на началната корица образно казано.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 15.05.2012, 22:08:08 | Message # 7 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Тук става дума за CAI - Cold Air Intake, който взима студен въздух долу ниско до бронята/калника. Ето една примерна снимка:
Това не е лошо като идея, но има риск да засмучеш вода ако караш в дълбоки локви. АЕМ например имат специални клапани, с които може да се предотврати всмукването на вода в такива случаи. Ето линк.
Направи малко по-хубави снимки да видим по-добре интейка.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 15.05.2012, 22:09:55 | Message # 8 |
Aristocrat
| аз бех с такъв на сивика навремето само дето се цапа много бързо ,да уточня
Редактирано от NightRider - Вторник, 15.05.2012, 22:13:06 |
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 15.05.2012, 22:12:37 | Message # 9 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Не бързайте да заплювате интейка на човека. Нека да направи снимки да го видим поне. Аз от тези размазаните петна нищо не разбирам.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 15.05.2012, 22:14:47 | Message # 10 |
Aristocrat
| Дани , аз гледам тръбата тая гофрираната и ми е достатъчно . след нея има кутия в която е филтъра който се хващам на бас ,че не е виждал миене и смазка от както е сложен . после идва оригинална тръба и дросел туй то.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Вторник, 15.05.2012, 22:21:39 | Message # 11 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 15.05.2012, 22:33:01 | Message # 12 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Не виждам какъв е проблема да е ефективен този интейк при условие, че постъпва повече и по-студен въздух. Може да не е гофрирана тръба а кенефна и пак да има ефект Най-лесно може да се разбере на дино
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 15.05.2012, 23:37:34 | Message # 13 |
Aristocrat
| Quote (ZAPPA) Е, как можа от всички сток обяви точно моя кош да типосаш? Не се сдържах па и честно много много не видях стокови и се сетих за сивата стрела Пък и по подържани двигатели май само в Бултрако има . Дани, когато си купя дадена кола тя става част от мен и моето семейство и супер се изнервям като видя някаква тъпня направена на любимата ми марка коли. Или правиш нещо като хората или си седиш на задника чакаш по добри времена ,през това време четеш ,мечтаеш кроиш планове и когато дойде момента правиш, а не разваляш нещата ,това е моето мнение .
Редактирано от NightRider - Вторник, 15.05.2012, 23:38:36 |
|
| |
ZAPPA | Дата: Вторник, 15.05.2012, 23:52:04 | Message # 14 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S