LED крушки за задните светлини (7W cree)
|
|
eDaniel | Дата: Петък, 01.06.2012, 00:59:59 | Message # 1 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
Статус: Офлайн
| Преценете сами, дали има разлика
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
Garfi | Дата: Петък, 01.06.2012, 01:16:07 | Message # 2 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
| Ще ти викаме вече "ЛЕДЕНИЯ"
|
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 01.06.2012, 01:24:09 | Message # 3 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Голяма сила са тези ледове. Ама да се слагат само където е нужно. А не като на пернишкия тунер Garfi, който ВСЕ ОЩЕ не е качил снимка да видим новите амбъри.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 01.06.2012, 01:42:20 | Message # 4 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Има и още един интересен вариант. 55 вата халогенна крушка на такъв цокъл. Проблема е, че е от САЩ и е малко по-скъпа. Иначе леда също е доста добър спрямо оригиналните крушки, а и консумацията му е пренебрежимо ниска (7W).
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
eDaniel | Дата: Четвъртък, 07.06.2012, 23:03:18 | Message # 5 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Сложих и другата крушка и мога да потвърдя, че разликата вечер определено е осезаема
Ето и линк, към тях в eBay в случай, че някой иска да си поръча такива: 2 x WHITE CREE Q5 LED Light Bulb Car Reverse Lamp 1156 BA15S 7W Pure Wedge New
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 07.06.2012, 23:13:35 | Message # 6 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ква е разликата с китайчетата?
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 08.06.2012, 10:33:34 | Message # 7 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Май не разбрах въпроса много добре Тези са китайски крушки, но на външен вид изобщо не си личи и изглеждат много качествени. Разликата в светлината спрямо оригиналните крушки е значителна. За мен инвестицията определено си заслужаваше и не бих се върнал на оригиналните крушки. Надявам се, че отговорих на въпроса
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 08.06.2012, 16:42:27 | Message # 8 |
BIKER
| Въпроса ми беше,че в магазините за автоаксесоари(предимно китайски стоки) продават такива лампи на доста по ниски цени единия вид беше като тази от линка но без синята фаца а просто цокъла и на него около десеттина светодьода а другия вид е с тези лед-жълти квадратчета Дори има и такива с двойни лед-светлини за стоп и габарит примерно 2в1. Та си мисля,че точно заради този син цокъл е такава цената и би трябвало пак да си светят силно.Просто питах дали сте пробвали различни видове и има ли разлика
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 08.06.2012, 21:54:25 | Message # 9 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Няма база за сравнение. Аз съм човек, който е видял много светодиодни крушки и директно ти казвам, че тези с N-диода светят по съвсем различен начин. За разлика от стандартните диоди, CREE диодите се използват предимно във фенерчета и при други приложения, където е необходима силна, насочена светлина. Аз имам крушки с по над 30 диода, които светят много силно, но не могат да се сравняват със 7-ватов CREE диод. Светлината им е разпръсната, а не концентрирана. Дори и най-силният 5050 диод е много пъти по-слаб от въпросните High power CREE diodes. Аз имам 5-ватово фенерче, което хвърля насочен лъч от 7-мия етаж на блока до паркинга долу...
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 08.06.2012, 22:06:56 | Message # 10 |
BIKER
| Благодаря за изчерпателното инфо и на мен ми светна
|
|
| |
lyubobg | Дата: Четвъртък, 12.11.2015, 11:04:32 | Message # 11 |
Шодан (1)
Град/Държава: /
Група: Напреднали
Съобщения: 2
| Ето и снимка от мен с ЛЕД светлини, но не 7W, а 30w :)
ето и линк към Алиекспрес. Идват за 15 дни. 30W P21W CREE bulb @ Ali Express
Колата ми не е хонда, случайно попаднах на форума чрез гугъл, но като гледам стоповете на хондите, центъра на крушката не се закрива и ще светят още по-силно
Редактирано от NSBOP - Четвъртък, 12.11.2015, 11:34:14 |
|
| |
NSBOP | Дата: Четвъртък, 12.11.2015, 11:35:46 | Message # 12 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Много добре свети, благодаря за информацията и за това, че си си направил труда да споделиш с нас!
|
|
| |
Sa6koOy | Дата: Петък, 13.11.2015, 04:35:26 | Message # 13 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Ruse/
Съобщения: 405
| Защо светят като на точка в първата снимка ? И 30 вата не са ли много за задни, все пак е малко налудничево колата отзаде да ти свети по същия начин като отпреде, че и повече
0877 99 22 32 - Александър 0879 00 84 63 (вече е активен)
http://inprogressdesign.tk/ WEB Audit, Security, Design & Support
|
|
| |
aλexandro | Дата: Петък, 13.11.2015, 08:55:45 | Message # 14 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| От гледна точка на безопасността е много по-добре да светят по-силно. Особено на места с повече пешеходци. Въпросът е да се съобразяваш с другите водачи, за да не ги заслепяваш.
|
|
| |
lyubobg | Дата: Петък, 13.11.2015, 10:12:30 | Message # 15 |
Шодан (1)
Град/Държава: /
Група: Напреднали
Съобщения: 2
| Quote Sa6koOy ( ) Защо светят като на точка в първата снимка ? И 30 вата не са ли много за задни, все пак е малко налудничево колата отзаде да ти свети по същия начин като отпреде, че и повече Моите крушки имат по "стъблото" диоди, докато 7Wовите от първата снимка имат само лупа. Много е добре да свети силно назад, не пречи на никой, може да спаси някой малоумен пешеходец опитващ се да пресече точно в тази секунда, когато даваш назад и не го виждаш ... Също така за коли с фолио облекчава виждането назад.
|
|
| |