Направих си генерация на 60мм
|
|
rollin | Дата: Събота, 13.10.2012, 18:04:10 | Message # 1 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1271
Статус: Офлайн
| Днеска почти цял ден се занимавах с направата на нова генерация. Купих 2метра хром-никелова тръба - 16лв/м. 4 хром-никелови колена - 8лв/бр. 2 резонатора на 60мм 35см дълги - 33лв/бр. Крайно гърне FK Automotiv - 130лв От всичките тези неща ми си останаха двете колена и около 20см тръба Ето и крайния резултат:
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
Редактирано от rollin - Събота, 13.10.2012, 18:13:36 |
|
| |
rollin | Дата: Събота, 13.10.2012, 18:07:51 | Message # 2 |
Джудан (10)
| Ето и още 2
Редактирано от rollin - Събота, 13.10.2012, 18:14:07 |
|
| |
sean__john | Дата: Събота, 13.10.2012, 20:04:43 | Message # 3 |
Йондан (4)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 96
| Браво колега генерацията е станала страхотна, понеже и на мен ми предстои нещо подобно кажи от каде си закупи резонаторите и краиното гърне. Да качиш клип със звука през новата генерация да чуем краиния резултат.
|
|
| |
rollin | Дата: Събота, 13.10.2012, 20:31:43 | Message # 4 |
Джудан (10)
| Тръбите и колената ги купих от Пловдив от фирма "Атали" http://www.atali-bg.net/ Резонаторите от София от фирма Ем Комплект в Дружба Доста по шумна е сега спрямо преди за това слагам и заглушителя на гърнето. Що се отнася до клипче със звука... едва ли ще се чуе нещо
|
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 13.10.2012, 21:23:59 | Message # 5 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Генерацията изглежда супер, но този тип гърнета не са мой тип. Твърде малък обем има и не може да заглуши шума както трябва. Комбинирано с доста по-големият диаметър на тръбите се получава ефекта като ускоряваш нормално в градски условия и рейсърите до теб възприемат звука все едно си тръгнал да се гониш Няколко резонатора оправят проблема донякъде, но не напълно. В началото е голям кеф този звук, но в един момент ще ти писне (или поне при мен така стана) и ще се насочиш към нещо по не "рейсърско". Това си е мое лично мнение разбира се
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 13.10.2012, 21:28:46 | Message # 6 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| аз мисля ,че генерацията е супер само ,че не ми харесва крайното гърне ,според мен ако е двойно звука е много по плътен .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
rollin | Дата: Събота, 13.10.2012, 21:29:35 | Message # 7 |
Джудан (10)
| Един приятел продава истински ремуси и то доста евтини( не знам от къде са му ги докарали ама е еднократно) ама им иска по 200лв а мене не ми се даваха 200лв за крайно гърне иначе са доста по масивни и със сигурност звука щеше да е в пъти по плътен и хубав от това ФК...
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 13.10.2012, 21:59:46 | Message # 8 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Браво! Страхотно се е получила генерацията,поздравления! Дай някакво телефонче на тази фирма Ем Комплект, от която си си поръчал резонаторите,че и на мен ще ми трябват.
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 13.10.2012, 22:00:43 | Message # 9 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| бре какви ремуси какви 5 лв. вземи си едно черно крайно гърне двойно отзад и се кефи на звука мани тия скъпотий. аз на прелюда отзад съм с най обикновенно гърне и звука ми е супер .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Събота, 13.10.2012, 22:13:54 | Message # 10 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 13.10.2012, 22:27:36 | Message # 11 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Гледам са по-евтини от сащите на същия производител в моя град дееба измамниците... Quote (eDaniel) но този тип гърнета не са мой тип аха,и аз съм на същото мнение и подходих към гърне със зъглушител,двойни стени и вата( което си е мое творение де) а не проходно гърне.Quote (rollin) не ми се даваха 200лв един път го купуваш вземи го и продай твоето.Ти си знаеш де...
Интересно ми е,как мина тръбата към крайното гърне под задния носач?Мисля,че трябва да има колена там и гърнето да се качи нагоре.....дай фото от колата. Станала е много добре генерацията,браво
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 13.10.2012, 22:45:54 | Message # 12 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Благодаря ZAPPA! По принцип съм съгласен с теб,но в крайна сметка това са само тръби,дали са направени от тунинг фирма или са тип,,направи си сам" не виждам кой знае какво значение има това,важно е да пасват добре на колата. Колкото до колекторите и гърнетата там наистина нещата стават сложни и няма спор че марковия продукт ще е друга работа.Естествено ако заплатите ни бяха на Европейско ниво, всеки би предпочел да си купи маркова генерация ,но за съжаление сме принудени да търсим някакъв по евтин вариант. Моята идея е, че понеже си имам хубаво и марково крайно гърне ,което ми вади добър звук,без колата да е прекалено шумна, мисля да си направя само тръбите ,като сложа допълнително 2 резонаторчета като rollin.
|
|
| |
Garfi | Дата: Неделя, 14.10.2012, 00:51:41 | Message # 13 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| И аз съм на мнение, че тръбата си е тръба независимо дали е от М-комплект, Атали-бг, Нвидия или Ремус ако е еднаква като материал и дебелина. Друг е въпроса ако се отнася за колектори и крайно гърне и всички много добре го знаете. Едно крайно гърне с голям обем би било много добър вариант към конфигурацията на rollin. Аз обмислям като сменя генерацията да си поръчам да ми сгънат едно гърне по подобие на стоковото от неръждавейка и да е малко по отпушено.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 14.10.2012, 00:58:38 | Message # 14 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote (Garfi) ако е еднаква като материал и дебелина. Е това според мен е тънкия момент и а дали е спазено?!?Хората са направили доста тестове на спец.агрегати от колектора до крайното гърне.Мисля си за резонанс,топлинно отделяне,десетки други тънки сметки...ама то и за това са скъпи.Все пак не правим състезателни коли а подобрение в повечето случаи (като спазваш основни правила)има.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Jack | Дата: Неделя, 14.10.2012, 07:43:06 | Message # 15 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Atlanta/United States
Група: Напреднали
Съобщения: 255
| браво.бях забравил как е да си направиш сам.ако не ве притеснява шума вънка то вътре можете да го ограничите.Трябва ви шумоизолационно фолио.На моита като и смених генерацията имах три дни подред главоболие от шума в колата.На четвартия я налепих от вътре и нямам повече главоболие от шума.
|
|
| |