Странна( СМЕШНА )повреда в спирачната система
|
|
|
aλexandro | Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 18:06:59 | Message # 17 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
Статус: Офлайн
| Да не би да си забравил да завиеш някой от болтовете на спирачния апарат?
|
|
| |
eldesa | Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 18:10:16 | Message # 18 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1207
| не всичко си бе доста здраво завито едвам ги развих
|
|
| |
djoni | Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 18:17:40 | Message # 19 |
Нидан (2)
Град/Държава: Razgrad/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 29
| Дай жокер,нещото част от колата ли е?
|
|
| |
ManiaK | Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 18:23:35 | Message # 20 |
Templar
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 365
| на мен ми се е случвало подобно нещо от цицина (балон) на гумата но не на борда а на стъпката на гумата... а ако не е феродото както си казал по горе, аз бих проверил баланса (тежестите) на гумата
ManiaK's Lude
Редактирано от ManiaK - Четвъртък, 18.10.2012, 18:24:10 |
|
| |
djoni | Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 18:35:00 | Message # 21 |
Нидан (2)
| Видичка или болт забит в гумата
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 18:38:04 | Message # 22 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Добре а възможно ли е ABS датчика да е забил т.е все едно постоянно имаш ABS с каквото и усилие да натискаш спирачката? За друго не се сещам вече.Прави дискове , добри накладки , раздвижени апарати , прави джанти , имаш гайки и шпилки.ABS ?! Колега djoni , с видичка забита в гумата ще се чува не само когато натиска спирачка и не само след 30км/ч
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 18.10.2012, 18:41:18 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 19:05:27 | Message # 23 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote (Mkilla) Добре а възможно ли е ABS датчика да е забил т.е все едно постоянно имаш ABS с каквото и усилие да натискаш спирачката? Това се усеща на педала а не както казва да се чува шум от колелото.
Доста неща се изброиха,аз си мисля за проблем с жилото на ръчната или чуждо тяло между накладката и апарата.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 19:31:42 | Message # 24 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Ок , съгласен съм с теб VIPER-CH обаче така както той описва шума "тъка-тъка-тъка" го има при зацепил ABS.Ако има чуждо тяло няма ли да се чува независимо от скоростта с която кара а не само след определена скорост? Добре нека уточним малко нещата !:) Според мен : 1.Вибрации във волана при движение се пораждат от - крива джанта/гума , вътрешно каре , неправилно сложена джанта. 2.Вибрации във волана при спиране - крив диск/ове , изпечени накладки или липсващо феродо по тях , неправилно сложена джанта , крива гума. Звука който той описва няма как да го знаем защото звук не се описва а трябва да се чуе.Написал е "тъка-тъка-тъка" при спиране над 30км/ч което за мен след всичко изброено е зацепил датчик на ABS ако е възможно въобще такова нещо + "леко" крив диск ( което явно отпада ) АКо има габърче или пирон както каза колега в предните постове би трябвало да се чува още при тръгване с ниска скорост и звука там е постоянно явление.Поне аз така ги виждам нещата и бат Сашо нека каже дали има нещо вярно от всичко написано до тук Когато аз смених предни дискове помня , че след 120 при спиране волана трепереше харабийската.До 110-120км/ч нямах никакви проблеми.И великите накладки Текстар които сложих след 1 година експоатация сигурно се е изтрило феродо едва 30%.Няма толко твърда и свиреща накладка според мен.Задните които поемат по-малко спирачно усилие и са любимата марка на VIPER-CH ( SCT ) са почти накрая а са слагани кажи речи по едно и също време и са страшно меки и нямаш оркестър при спиране.Нямам думи
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 18.10.2012, 19:39:01 |
|
| |
Garfi | Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 19:47:12 | Message # 25 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Изключителен интерес предизвика бай Сашо! Звука при мен е накъсан като при теб но наподобява скърцане на тампон подобен на жабешки звук и го има и при по-бавна скорост при която заредява.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 19:52:06 | Message # 26 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote (Mkilla) и са любимата марка на VIPER-CH ( SCT ) Да бе да Също си мисля и за скъсан тампон на задното окачване а Quote (Mkilla) неправилно сложена джанта липсваща втулка на джантата при което може да има вибрации
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
eldesa | Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 20:16:39 | Message # 27 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| от всички отговори най близо е VIPER-CH в пост 23 за сега той е фаворита ако някой не познае какво точно е
|
|
| |
djoni | Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 20:31:05 | Message # 28 |
Нидан (2)
| Да не се е заклинило някое камъче
|
|