Странна( СМЕШНА )повреда в спирачната система
|
|
|
nightfighter | Дата: Понеделник, 22.10.2012, 00:59:17 | Message # 122 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
Статус: Офлайн
| Моето мнение по въпроса как се е получило това е следното: Когато едната накладка е блокирала и не се движи,натиска на другата води до леко изкривяване на диска по посока на натиска,естествено това изкривяване е по голямо във външната част понеже вътрешната е по близо до главината и съответно е по стабилна.Това води до неравномерното износване на накладката,понеже тя търка само в горната си част.Същевременно натискът от тази накладка не е особенно голям понеже тя не се движи а диска е доста здрав и се съпротивлява на усукването причинявано от другата накладка,така че голяма част от спирачното усилие отива не толкова в спиране на въртящия се диск а в неговото усукване,това е позволило и натрупването на слоя от феродо понеже доста дълго време не е имало силно триене , което да почиства диска от страната на вътрешната накладка , но е имало много топлина, породена и от това че, тази накладка не е освобождавала веднага и напълно след отпускане на спирачките. След като апарата е бил оправен този натрупан слой е почнал да изтънява, в даден момент от него се отчупва парче ,резултата от което е все едно че диска е много крив,което води до вибриране и чукане на накладките и съответно и до шума.Дали това има нещо общо с това че колата е стояла на ръчна, според мен е без значение,и си е просто съвпадение.
Редактирано от nightfighter - Понеделник, 22.10.2012, 01:07:40 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 22.10.2012, 01:15:26 | Message # 123 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Като гледам размера на накладката,не мисля,че е блокирала а и това е малко вероятно.Почти винаги блокира апарата във водачите му.Може и некой швейцарец да е я пилил като нова за да я вкара докато кварталния майстор не му е казал,как да върне цилиндъра
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 22.10.2012, 02:39:32 | Message # 124 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Почти същото се опитвам и аз да кажа , както го е написал и nightfighter.Според мен това е най-логично обяснение от всичко до тук.Чудно ми е тази тема в оня другият форум колко ли време щеше да съществува ?
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Понеделник, 22.10.2012, 08:02:18 | Message # 125 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Щяха да са ни издадени присьдите и на нас и на темата в другия форум:) хахаха
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|