Търся оригинални стелки за Прелюд 4ген.
|
|
donvini | Дата: Четвъртък, 25.04.2013, 11:17:47 | Message # 1 |
 Нанадан (7)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 250
Статус: Офлайн
| Колеги от доста време издирвам такива все пак някои които не са в укаяно състояние Ако някой има нещо в предвид да пише на Л.C. Или на телефон 0887201757
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 25.04.2013, 12:58:54 | Message # 2 |
 5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Имаше 1-2 фирми в София които правеха по поръчка стелки от различни материали.Разтърси се малко в гугъл и виж , няма начин да не откриеш.Отделно можеш да си поръчаш от ebay , от shop-avto и от други места.Миналата година приятел с Акорд си взе за него гумени по поръчка и му струваха около 120.00лв комплекта.Подчертавам гумени а не от наелон на пазарски плик
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
NSBOP | Дата: Четвъртък, 25.04.2013, 15:00:12 | Message # 3 |
 МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| stelki.bg - тук може да намериш стелки за 5-та генерация, които са взаимозаменяеми. Гумените са много грозни, тези са по-добри според мен.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 25.04.2013, 15:46:31 | Message # 4 |
 5th gen F20A4
| Абе грозни , грозни ама зимата всичко друго освен гумата става на жмел
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
NSBOP | Дата: Четвъртък, 25.04.2013, 16:52:09 | Message # 5 |
 МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Моите стелки вече трета зима (+ кой знае още колко преди това) ми държат сухичко. Мани тия гуми - Прелюда ще заприлича на ван
|
|
| |
dpavlovq | Дата: Четвъртък, 25.04.2013, 17:46:55 | Message # 6 |
 Нанадан (7)
Съобщения: 306
| И според мен текстила е по-добрия вариант, гумата доста по-лесно се чисти, но предимството й е това. А и доколкото знам повече автомобили от завода излизат с текстилни стелки, което е показателно.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 25.04.2013, 18:08:31 | Message # 7 |
 5th gen F20A4
| Защо си кривите душата Зимно време с текстилни стелки особено ако трябва да слезеш и да се върнеш в колата няколко пъти , нали всеки се досеща каква манджа става вътре ? Не казвам че са красиви а удобни , има разлика.Лятото съм винаги с текстилни но зимата не.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 25.04.2013, 22:22:12 | Message # 8 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Мноо важно...не е ли да ми е кеф на окото Тез гумени балатуми са отврат.Колко треа си мразя колата,че да и причиня това
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Garfi | Дата: Четвъртък, 25.04.2013, 22:27:48 | Message # 9 |
 just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Човека търси оригинални стелки.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Четвъртък, 25.04.2013, 23:26:22 | Message # 10 |
 CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Тези текстилни стелки всъщност са си 100% пластмаса (полипропилен) и се почистват много лесно защото на практика не попиват нищо. Водата/влагата се задържа между нишките, но не попива както би се случило при памучна материя например. Стелките, които съм дал горе са много хубави според мен. Ако не бях в черна парична дупка щях да си купя един комплект.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 26.04.2013, 00:01:48 | Message # 11 |
 5th gen F20A4
| Добре или аз не разбирам кое е мокро и кое сухо или съм кьорав.Стелките ми са с щампи "Prelude" и са за модела 5та ген т.е аз ги свалих от такъв дошъл от чужбина за части.Зима и лято не спирам колата.Дори тази лека зима , когато имаше дъжд/сняг след няколко влизания и излизания от колата , мокета под стелките ставаше вир вода.Не искам да ви казвам пък ако е кално как се чистят засъхналите петна от ОЕМ-ските стелки.То не беше Вениш и какви ли не други препарати за да ги докарам до нормален вид.Сигурно вашите стелки са от "специален текстил" и не се цапат от нищо но моите не са и предпочитам грозни но вършещи работа гумени стелки зимно време , за да няма после 2 часа миене на текстилните.Не знам между кои нишки се задържа влагата Дани , обаче ако слезеш в преспите , калта или кишата и влезеш в колата 5-6 пъти , каквито и да са нишките , все ще са мокри стелките и пода.За мен варианта тази година беше най-евтините гумени стелки в/у оригиналните + 2 кутийки влагоуловител.Пазя едната кутийка и мога да ви покажа колко вода е сабрала до момента ( декември - април ).
Редактирано от Mkilla - Петък, 26.04.2013, 00:03:07 |
|
| |
Garfi | Дата: Петък, 26.04.2013, 00:30:34 | Message # 12 |
 just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Аз съм с гумени вече три години и не мисля да ги махам. Не ме интересува кой какво мисли, за мен са добър вариант и като ги измия са апсолютно като нови.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 26.04.2013, 00:36:44 | Message # 13 |
 4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Quote (Mkilla) .Дори тази лека зима , когато имаше дъжд/сняг след няколко влизания и излизания от колата , мокета под стелките ставаше вир вода
Е,па изтръсквай си обувките от снега бре Аз също съм с оригинални текстилни стелки с надпис "Prelude" и чак пък такова нещо, както така драматично го описа, при мен няма.Естествено че като е мокро и кално , стелката се мокри и цапа,ама чак пък мокета отдолу да стане ,,вир вода" ще трябва с лопатата сняг да вкарваш вътре На жена ми колата, също си е с оригиналните текстилни стелки,само че с надпис ,,Daihatsu" и тя досега не е успяла да омокри съществено мокета, а не е от треперещите за автомобила шофьорки Относно почистването,на всяка автомивка могат да ти ги изперат,стига да искаш, при всяко вътрешно почистване на колата. Ама като си харесваш гумените,лошо няма,твой си е избора.
п.с. И как, пак в следствие на въпроса на колегата ,,От къде да си намеря оригинални стелки" заформихме тази щура дискусия, с елементи на спор
Редактирано от nightfighter - Петък, 26.04.2013, 00:41:25 |
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 26.04.2013, 00:55:48 | Message # 14 |
 5th gen F20A4
| Драматично или не , ако караш колата 1 път на 5 дни зимата , ще е сухо.Ако ти е ежедневна и влизаш и излизаш нон-стоп , особено когато имаш да вършиш работа...да не е драматично но е логично да се мокри целият мокет с текстила.Хайде , все едно шофирате от вчера...Всеки знае какво се сабира в стелките тип "ваничка" след няколко влизания и излизания зимно време.Вдигни стелките на "Daihatsu"-то зимата ако се кара всеки ден ако са текстил и виж дали няма петно 30x30 под тях.И това с автомивката е идея ако си в провинцията или на вилата и оставиш колата докато си пиеш бирока , хапнеш в местното заведение и след 3 часа на слънце си ги прибереш.Влажни стелки след 24 часа носят приятен дъх на мръсни чорапи.
P.S. След последната автомовика на колежка от работата , нейната Тойота остана без резервна гума.Сигурно я е отмила водата от пароструйката.
Редактирано от Mkilla - Петък, 26.04.2013, 01:05:07 |
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 26.04.2013, 01:13:09 | Message # 15 |
 4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Прав си,място за спор няма И аз и жената ходим на работа само по 1 път на 5 дни, зимно време Никакви петна няма под стелките,нито на Хондата,нито на Дайхатсуто ,ама и да ти ги снимам няма да ми повярваш,така че според мен спора е безмислен.И между другото,оригиналните стелки, отдолу са изцяло покрити с доста плътна и твърда гума,и е невъзможно да пропуснат никаква влага към мокета. Темата на колегата беше пусната, със съвсем друга цел,и е желателно да се опитаме да се пръдържаме към нея.
Редактирано от nightfighter - Петък, 26.04.2013, 01:33:48 |
|
| |