Предстои ремонт.
|
|
THE_VIPER | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 18:53:01 | Message # 1 |
 Нанадан (7)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 328
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги Преди няколко дни,пътувах на дълъг път към Бургас.Като пристигнах там колата взе да ми вдига градусите.Погледнах за кво става дума под капака и видях че ,водата в казанчето ми ври,маркучите бяха една идея по-твърди.Перката се включваше само когато е угасена колата,което ми е адски странно (преди това се включваше както си му е реда). Когато е загряла и я запаля ,работи на 3 цилиндъра и няма толкова мощност.Всичко това ме кара да си мисля,че гарнитурата на главата е заминала,но не ми става,ясно какво иска перката да не се включва когато трябва. Някакви предположения за перката? Можете ли да ме ориентирате и каква цифра е тая гарнитура на главата (Х22А).Така и така ще се отваря,мисля да сменя и ангренажите,ролките,водната помпа,гумички клапани,най-вероятно и гарнитура капак,тук там някоя семеринга,евентуално един шлайф на главата... нещо друго да ме подсетите ,което забравям. Съвети от къде да търся сравнително добри и ефтини части , също са добре дошли.Мерси предварително Поздрави на всички.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 19:53:05 | Message # 2 |
 Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Като издуха гарнитура и почне да надува системата вкарва вьздух и за това до датчика нестига вода за да го загрее. При това положение предполагам че и парно нямаш. Дано да не си я прегрял че от таква неща запичат и сегменти. Ориентировьчни цени на части от Бг: Помпа GMB 90 лв ролка ангренаж Койо 140 лв ролка на балансиращите валове койо 90 лв ангренажния ремьк голямия на SUN е около 50 лв малкия за бал. валове 30 лв Гумички за клапани незнам колко са в Бг защото аз си ги порьчах от щатите и там са по 1$ парчето. Предполагам че ще ти трябва и гарнитура на всмукателния колектор. Гарнитурата за главата до колкото знам е метална . Оригинална в щатите струва 63$ но докато дпйде в Бг става 120 лв . Нормално е от старост да издуха гарнитура . За магазини виж в раздела за магазини. Аз лично пазарувам от Мони M&S ауто и сьм доволен защото ми гарантира качеството на частите.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Понеделник, 15.07.2013, 19:54:49 |
|
| |
ggushterov | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 19:56:03 | Message # 3 |
 Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Quote (mom4i74) Гумички за клапани незнам колко са в Бг защото аз си ги порьчах от щатите и там са по 1$ парчето. 7лв брой
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 19:58:25 | Message # 4 |
 Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| А стига бе ..7 лв бройката в БГ.....тц тц тц нямам думи........ Забравих да кажа че оригинален комлект за капака на главата от щатите пак който включва гарнитура на капака, шайбите сьс вулканизираните гуми и гумените упьтнения за отвора на свещите е 42 $ занчи до бг ще дойде на 80 лв. Без шайбите сьс гумите е кьм 50 лв до Бг.
Само шлайф на главата е около 20 лв. Ако искаш проверка на главата за пукнатини което е препорьчително незнам колко пари е още.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Понеделник, 15.07.2013, 20:10:33 |
|
| |
THE_VIPER | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 20:36:51 | Message # 5 |
 Нанадан (7)
| Мерси,Момчи .. доста добре ме ориентира.Да забравих и гарнитурите на колекторите.А тия гумички ако са наистина 7 лева на брой... много ще ги кълна в магазина.Точно за това питам ,преди да сме разпарчосали колата,да знам как вървят цените тука .. евентуално ако трябва да взимам от Англия или щатите.Какво друго да и правя по главата? Проверката за надуването най-вероятно ще я направя,но това ще се решава след като свалим главата.Лек шлайф,пасване на клапани,нещо друго ???
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 20:40:44 | Message # 6 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ей са щи отговоря.Момчи ти е обяснил що не вкл. перката.Иначе си смени гарнитурата и всичко ще е наред.Гумички на Виктор Рейнц които са едни от най-добрите са макс.2лв.на брой.Едва ли главата ти ще иска и шлайф,като я махнеш ще видиш къде е продухана гарнитурата към водната риза.проверка пукнато е мин.80лв а шлайфа около20-30.Според мен просто си вземи добра гарнитура,комплект гумички и толкоз.Момчи,при прегряване не спичат сегментите а се разкаляват и се огъват като тел(извадени вместо да се счупят) вместо да са еластични,губят това качество и почва да харчи масло.За кво са ти други гарнитури?Проблемни ли са?Що ще ги сваляш?
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 15.07.2013, 20:42:31 |
|
| |
THE_VIPER | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 20:46:58 | Message # 7 |
 Нанадан (7)
| Да Жорка и аз мисля горе долу като теб ... да видим какво ще излезе.Успокои ме с тия гумички дето ги каза .. ако не мога да ги намеря в Стз,има ли някък шанс да ми пратиш?Шлайфа мисля да го направя с цел да сгъсти още малко.А колата не съм я чакал да вдига температурата до край... винаги като вдигаше едно разделение над нормалното пусках парното и спирах да охлажда.Дано не съм я наврял в задния си двор ...
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 20:47:28 | Message # 8 |
 Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| не барай друго ,само гарнитура на главата ,според мен изобщо не е нужно да пипаш и гумичките на клапаните .не се вкарвай във филми
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 20:55:14 | Message # 9 |
 BIKER
| Гумичките са задължителни щом сваляш глава.Ще е престъпление да свалиш глава и да не ги смениш!!!Гумички на Рейнц има във всеки магазин за авточасти.Не е проблем и от тук да ти ги взема но мисля,че тукашните ще ги поръчат от София,Пловдив или СТ.Загора ако ги нямат на склад За лекото сгъстяване съм съгласен а и ще избегнеш риск от повиване на главата при прегряване което в твоя случай мисля,че е невъзможно.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
THE_VIPER | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 20:59:00 | Message # 10 |
 Нанадан (7)
| О гумичките задължително се сменят. 20 годишни са ... особено ако съм ги "опекъл" сега още повече ... сигурно са станали на кокал. Мисля да я пращам главата при тебе Жорка (Сливен) имало някви големи майстори,само с това се занимавали.Като бачках в сервиза,доста глави сме пращали на там, и е нямало оплакали се.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 20:59:53 | Message # 11 |
 5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Само за инфо , слагай ремъци Continental и ролки INA/SKF/Kavo.Независимо , че ремъците Gates/SUN са по-скъпи , Continental къртят миФки като цена/качество.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 21:00:39 | Message # 12 |
 BIKER
| От Цяла България пращат блокове,валове и глави тук.Доста им е добра техниката и ги бива.Знаеш де съм ,тъкму ще се видим пп.За шлайф на главата ти е необходим фрезист на средно ниво ,няма нищо сложно. Са разбрах,що са ти гарнитури на колектори,решил си да стържеш
Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 15.07.2013, 21:02:24 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 21:03:59 | Message # 13 |
 BIKER
| Според мен всите са си качество.Квото и да сложиш няма да сбъркаш
|
|
| |
ggushterov | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 22:14:13 | Message # 14 |
 Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| http://www.autopower.bg/%D0%B3%....60.html
Аз от тук ги видях и за това писах че са 7лв/бр Ако намериш на 2 лв свиркай че искам и аз
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 15.07.2013, 22:22:09 | Message # 15 |
 BIKER
| Утре ще проверя точно.Кажете само модела на моторите
|
|
| |