Прещракване на съединителя
|
|
addicted | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 01:23:57 | Message # 16 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 346
Статус: Офлайн
| Ами сега? Тръгвам одеве към 7 да излизам и щракането го няма, сега се прибрах и от дразнещото прещракване няма и помен. Дано не се появява пак ама ми е интересно от какво е било. Според мен това да ходя на майстор е равностойно да питам тук във форума, проблема вече го няма-иди го оправи. Мерси за ценната информация за цените на съединителите, дано не ми се налага да я ползвам.
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 01:26:46 | Message # 17 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Щото ти е щракала пружината на педала за това!!!
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Понеделник, 25.11.2013, 01:26:59 |
|
| |
addicted | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 01:28:37 | Message # 18 |
Нанадан (7)
Съобщения: 346
| Силно се надявам да е било така
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 01:41:50 | Message # 19 |
Aristocrat
| според мен от там ти е било скърцането и то дори и съвсем леко да си натиснал педала .
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 10:35:42 | Message # 20 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Жоро , в София взимат за смяна на ангренаж на Сивик примерно - 120.00лв в почти всеки сервиз.За прелюда питах Юби Ко миналата година - 150.00лв , сега може да е повече.Смяна на г-ра картер в зависимост от модела кола и сервиза в който влезеш но е от 80.00 до 120.00лв.Знаеш , че на някой коли трябва да падне цялото предно окачване за да стигнеш до картера.Прелюда също не е елементарен поне от това което видях.Най-малкото ако сложиш леко на криво картера когато е намазан със силикона , трябва ново чистене , обезмасляване , силикон и тн..Абе тегава работа са тия ремонти но са необходимо зло.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
hkrinkle | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 12:54:05 | Message # 21 |
Йондан (4)
Група: Напреднали
Съобщения: 95
| Здрасти,
на моя Прелюд също прещраква съединителя - не е много и не е винаги. Така от около година, може и повече. Нищо обаче не е отказало окончателно, така че си карам така.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 12:58:19 | Message # 22 |
5th gen F20A4
| Колегите които карат от по-дълго време ( около 5-6 години ) прелюд могат да изкажат най-добре мнение но си мисля , че на около 200 000км се предават съединителите на тези коли което е съвсем нормално.Моят когато го свалихме , километража показваше 194 000км и беше ОЕМ-ски което ме навежда на мисълта , че не е бил сменян.Беше на нитовете което не е оферта така , че не е лошо да се мисли и в тази насока когато колата вече е дърта.Лагера беше супер спекъл.Аз го и пазя все още така , че мога да го наснимам ако някой има желание преди да е отишъл в забвение
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 25.11.2013, 13:06:36 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 20:15:06 | Message # 23 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote Mkilla ( ) Жоро , в София взимат за смяна на ангренаж на Сивик примерно - 120.00лв в почти всеки сервиз.За прелюда питах Юби Ко миналата година - 150.00лв , сега може да е повече.Смяна на г-ра картер в зависимост от модела кола и сервиза в който влезеш но е от 80.00 до 120.00лв.Знаеш , че на някой коли трябва да падне цялото предно окачване за да стигнеш до картера.Прелюда също не е елементарен поне от това което видях.Най-малкото ако сложиш леко на криво картера когато е намазан със силикона , трябва ново чистене , обезмасляване , силикон и тн..Абе тегава работа са тия ремонти но са необходимо зло. 150лв. за смяна на ангреняж на Сивик ли бре Що не се застреляте там по сервизите бре Картера на прелюда е толкова елементарен и прост,че ще ме е срам да поискам повече от 30лв....айде ,да е 50лв. за софето
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 21:58:12 | Message # 24 |
Aristocrat
| Пак ти казвам Жоре, Мкилата е сноб . А ако не е , е тотално изтрещел . А ако не е тотално изтрещел да дава луди пари за безмислици ,значи е много богат . Андрооо ,кое от трите си бре ?
Редактирано от NightRider - Понеделник, 25.11.2013, 22:18:00 |
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 22:14:35 | Message # 25 |
5th gen F20A4
| Нещо коалиция усещам тука Първо еднаквото в стандарта на София и Сливен е само в първата буква в името на 2-та града.В Сливен има сигурно 3-4 сервиза , един от които е на Жоро и конкуренцията е кой ще смени нещо за по-малко докато тук има 1123132132 сервиза и на никой не му дреме че са ти много XXX парите.Като не ти харесва , продължаваш.А в Холандия някой турчин може да сменя съединителят и за 25 евро обаче аз лично нямам доверие на такива хорица Естествено , беше шега но Жоро сам беше казал преди време , че за смяна на съединител под 150.00лв в София ще те изгонят.Вижте , виждам че ви е забавно и покрай вас и аз се забавлявам ама дай Боже Жоро да се премести в София и да ходим всичките при него да си сменяме съединители и ангренажи за по 50-60 лева
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 25.11.2013, 22:23:13 |
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 22:17:30 | Message # 26 |
Aristocrat
| За теб утре специално ще попитам в холандски сервиз колко струва . Няма да одя при турци споко ,аз в техните сервизи не стъпвам .
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 22:36:54 | Message # 27 |
BIKER
| Quote Mkilla ( ) Първо еднаквото в стандарта на София и Сливен е само в първата буква в името на 2-та града. Първо,много си зле с инфото,разликата не е толкова голяма.Ако сводниците и холдските,белгийските и немските -сливенски курви си съберат парите,ще си отворим дисниленд Quote Mkilla ( ) В Сливен има сигурно 3-4 сервиза , един от които е на Жоро и конкуренцията е кой ще смени нещо за по-малко И тук много грешиш!!!Ако беше така,щях да карам NSX на глава от населението,сервизите са повече от софия.Има офиц представителства и фирмени сервизи на опел,тойота,мерцедес,форд,пежо,ситроен,киа,фолксваген...за частните сервизи да не говоря.Все пак най-добрите шлайфове на валове и блокове са в Сливен,можеш да поразпиташ Quote Mkilla ( ) че за смяна на съединител под 150.00лв в София ще те изгонят Да съм споменал за цена на съединител в предния ми пост???????Смешно е да съпоставиш ремонт на съединител с този на ангренаж и картер не знам там кви са ви ценоразписите ама е смешно. пп1.Ти бил ли си в Сливен? пп2.Quote Mkilla ( ) Нещо коалиция усещам тука глупости
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 22:42:00 | Message # 28 |
5th gen F20A4
| Дам , бил съм няколко пъти на снимки в Сливен даже Бог да го прости , един от най-добрите журналисти които познавах бе от Сливен - Евлоги Атанасов.Не се засягай , нищо лично но цените в при вас са по-ниски от при нас.В по-малкият град няма кой да ти даде толкова , колкото в столицата и то е ясно като бял ден.Отделно точно на това разчитат тука 95% от сервизите , защото са мега гига супер специалисти и винаги оправят едно и развалят друго но това е съвсем друга тема.
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 25.11.2013, 22:43:44 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 22:47:04 | Message # 29 |
BIKER
| Не се обиждам,казвам ,че не си наясно с броя на сервизите.100 000 град а сервизите са мин.50. А за дисниленд макар и да се шегуват с това си е истина.Холадските ченгета се домъкнаха в Сливен като си мислиха ,че е некой мега град и....ама това ли е столицата
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 22:51:59 | Message # 30 |
5th gen F20A4
| Образно казано Жоро казах тази цифра.Естествено , че Сливен не е никак малък град но не знам дали някой друг от този форум е правил нещо в София скоро за да потвърди.За VW Поло което го карах да го обслужват преди 4-5 дни , цената започваше от 120.00лв за смяна на ролка , ремък и помпа.Да не казвам какви цифри ми обявиха на други места.При прелюда не е баш толко просто обслужването според мен.
P.S Сега си гледам фактурата от 2011г. за смяната на ангренажа която е на стойност 117.00лв само за труд.Като часове 5.83ч в Хеед 91.
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 25.11.2013, 22:55:18 |
|
| |