Прещракване на съединителя
|
|
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 22:56:01 | Message # 31 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Статус: Офлайн
| Quote Mkilla ( ) Естествено , че Сливен не е никак малък град №8 в страната Quote Mkilla ( ) За VW Поло което го карах да го обслужват преди 4-5 дни , цената започваше от 120.00лв за смяна на ролка , ремък и помпа.Да не казвам какви цифри ми обявиха на други места. Този ремонт тук е 60-80лв.Зависи от модела
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:02:31 | Message # 32 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Quote Mkilla ( ) Прелюда също не е елементарен поне от това което видях. Е тук,не съм съгласен:) Това е един от елементарните ремонти по колата!Аз го направих за 30мин, като смених старата гарнитура с нова.Почистих си картера и т.н. Аде ако мажеш силикон,и съответно чистиш стария 1час да е. Въобще не може да се сравнява със смяна на съединител,което си е един доста тудоемък ремонт!
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:03:50 | Message # 33 |
BIKER
| Ами аз това разправям цяла страница
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:07:27 | Message # 34 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Жоро , говориш като човек фен на Хонда който умее сам да си прави колата но едно е да повериш личният си автомобил на хора които са виждали и друг път японска кола а друго е да влезеш в сервиз в който по цял ден правят VW.Да , устройството на автомобилите е идентично но всяка марка си има по нещо което ако не си я ремонтирал , не можеш да знаеш. 1.Давам ти пример с тампоните на един Акрод при преглед на ходова част.В един сервиз казват че са за смяна а в сервиз на Хонда казват , че могат да карат още дълго , защото това им е нормален луфт за годините. 2.Друг пример с прекъсваща Хонда и цитирам "Смени си кабелите и свещите".Да ама пича ги е сменял а се оказа пукната капачка.Ако човек не разбира , ще си сменя до полуда а аз лично не мога да знам устройството болт по болт като теб.Предполагам , че има доста хора които са като мен.
Хора които се занимават с точно определената марка могат да ти кажат малко повече , защото едно е да ти минават 10 Хонди на ден а друга е по 2 на 4 месеца. И в заключение ще кажа според това което чета , че тук сте все специалисти и няма как да споря с вас , затова съм балък и ходя на сервиз
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 25.11.2013, 23:08:36 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:14:40 | Message # 35 |
BIKER
| При мен освен 2 сивика-редовно ,друга хонда я изпадне ,я не Немоа те разбера,кво искаш да ми кажеш с този пример???Сервиза си е сервиз,колата е различна но си е кола.Не мога да кажа на клиента 150лв за картер на прелюд,нещо за 30мин. работа....не съм в монте карло ако картера е на МБ 6цил.дизел ще е поне 80лв ремонта но самия факт,че това си е просто една тава трудно или лесно достъпна(80% са леснодостъпни и прости) ,в повечето случаи цената не е фрапираща.А прелюда си е 30мин работа на ладата е по труден
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:16:04 | Message # 36 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Не знам за колко време сменяте съединител в Бг. Но тук в сервиз времето за сваляне и качване на скоростна кутия на голф 5 да речем е ни повече ни по малко от 3 часа .А като не се справяш си вън щото опашката от работници е дълга. Така че Жоро е прав ,че цените на картер и съединител не би трябвало да са еднакви.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:18:40 | Message # 37 |
4G H22A 4WS MT
| Виж сега,в смяната на съединител няма никаква философия!Нито се изисква кой знае колко ъкъл.Ремонта е трудоемък, не сложен,свързан е с вдигане на тежки неща,отвъртане на затегнати болтове,сваляне на полуоски и т.н. Все мръсна работа свързана с доста физически усилия!Нормално е за него да ти искат 180лв, и аз да ти го правя пак около тази сума ще искамяма!Дали ще го правиш на Голф или Хонда няма разлика Смяната на ангренаж на Прелюда си има тънкости,може да приемем че 120-150лв е нормално!Ама за смяна на гарнитура на картер е срамота повече от 40-50лв да се искат!
Редактирано от nightfighter - Понеделник, 25.11.2013, 23:22:37 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:20:46 | Message # 38 |
BIKER
| Утре имам Е210 -300тд за феродов диск.Смятам до обедната почивка в 12 да бръмчи.Отварям в 9 и пия кафе до 9;30 Смяната се извършва само от едно лице-аз
Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 25.11.2013, 23:22:47 |
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:26:25 | Message # 39 |
5th gen F20A4
| nightfighter под не чак толкова лесно съм написал за ангренажа не за картери разни Иначе точно затова бих отишъл в Хонда сервиз , защото ако ти ми поискаш 150.00лв и в Хонда ми искат 180.00лв , ще ида в Хонда естествено.Някак си по ще им имам доверие , без да се сърдиш.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:27:58 | Message # 40 |
4G H22A 4WS MT
| Смяна на г-ра картер в зависимост от модела кола и сервиза в който влезеш но е от 80.00 до 120.00лв.Знаеш , че на някой коли трябва да падне цялото предно окачване за да стигнеш до картера.Прелюда също не е елементарен поне от това което видях.Най-малкото ако сложиш леко на криво картера когато е намазан със силикона , трябва ново чистене , обезмасляване ,силикон и тн..
Мисля че правилно съм те разбрал,ако си имал друго в предвид може ....,ама това си писал! Жоро, когато имаш всички инструменти в сервиза,занимаваш се професионално с това, нещата стоят различно Нека никой да не си мисли, че смяната на съединителя е лесна работа! Само гайките на полуоските могат да ви стъжнят живота
Редактирано от nightfighter - Вторник, 26.11.2013, 00:30:28 |
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:31:48 | Message # 41 |
Aristocrat
| ми ако нямаш необходимите инструменти къв сервиз е това ? Или най малкото трябва да си на ти със силата . Let the force be with you
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:37:31 | Message # 42 |
4G H22A 4WS MT
| Аз не съм сервиз и не ремонтирам коли за пари! Само на приятели, и то безплатно! Никога няма да се заема да сменям нито твоя,нито на някой друг съединителя:) - само на моя си кола!! И не защото е толкоз сложно. При условията за ремонт с които разполагам,това значи да се утрепя от работа.Това беше само пример!
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:39:49 | Message # 43 |
Aristocrat
| Андрооо, ко ми стана със съединителя бре ?
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:39:59 | Message # 44 |
5th gen F20A4
| Един разбира от едно , друг от друго.Не може всички да са майстори но знам само , че може всички да разбират от всичко и затова споровете особено по форумите са много излишни поне за мен и все се чудя за какво влизам в такива полемики.Аз лично споделям къде какво и как съм правил и какво са ме таксували за инфо на колеги които искат да правят подобни манипулации.За мен не са малко парите които давам за ремонт и гледам поне като се прави нещо то да е качествено , за да забравя за по-дълъг период от време че съм правил нещо точно там.Факт е обаче , че колкото и да е стара колата то ремонта е ремонт и дали ще смениш нещо на кола на 20 години или на такава на 2 години то труда си е труд и се заплаща според качествата и възможностите на механика и крайният резултат от цялата работа.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 25.11.2013, 23:44:17 | Message # 45 |
5th gen F20A4
| Не сме правили поръчки на части от чуждоземците от последната насам.Всеки прави социалогически проучвания и накрая взима алтернатива от тук.Скъпо ще ми дойде да пускам поръчка за 1 брой съединител поне за момента.Не съм забравил естествено и като дойде време то 1 брой ще имаш но има разлика м/у тези които са за H/F серия и само за H серия т.е и 2та вида стават примерно на H22 но едните са предвидени само за H серията.Дали са подсилени , идея си нямам но е факт , че Exedy предлагат 2 модела стандартни и идея си нямам каква е разликата в тях освен в цената която не е малка.
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 25.11.2013, 23:45:53 |
|
| |