Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Прещракване на съединителя
addictedДата: Неделя, 24.11.2013, 14:44:50 | Message # 1
Нанадан (7)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 346
Статус: Офлайн
Здравейте колеги.Тази сутрин ми се появи някакъв странен проблем(снощи го нямаше).Като отпускам съединителя, някаде малко над средата се усеща едно еднократно прещракване, усеща се в педала и се чува.Има го и на запалена, и на изгасена кола само на отпускане на съединителя.не се усеща никаква разлика в поведението на съединителя и колата просто много ме дразни и незнам от какво е и дали трябва да се притеснявам. Някой ако е имал подобен проблем да каже в следствие на какво е бил за да знам каде да го търся.
Благодаря предварително.

MkillaДата: Неделя, 24.11.2013, 15:33:37 | Message # 2
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Сменял ли си някога съединител на прелюдката или не знаеш ?

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Неделя, 24.11.2013, 15:33:51

addictedДата: Неделя, 24.11.2013, 15:39:14 | Message # 3
Нанадан (7)

Аз го имам от около 6 месеца и не съм сменял съединител.Преди това незнам да е сменян, а и се съмнявам малко.

MkillaДата: Неделя, 24.11.2013, 16:04:06 | Message # 4
5th gen F20A4

Може да е зациклил лагера.Все пак нека колегите кажат какво мислят.Къде ти отделя педала ? Моят вече като беше на привършване отделяше доста високо а и като я настъпя се развърташе по-бавно от сега.

nightfighterДата: Неделя, 24.11.2013, 16:22:07 | Message # 5
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
На мен ми прилича на счупена пружина, най-вероятно на феродовия диск,може и главинката му да се е разхлопала.Без да се разглоби, е трудно да се каже точно от какво е. Ако е това, те чака сваляне на скоростна кутия и смяна на съединител.

MkillaДата: Неделя, 24.11.2013, 17:06:20 | Message # 6
5th gen F20A4

Най-прясно инфо при мен - съединител зависи от марката но Valeo от 240 лева , Exedy около 350.00лв , Aisin 460-70 лв и нагоре вече разните stage.На мен ми взеха 180.00лв за смяната на съединителя но има места в София където ще ти вземат и по-малко.Общо взето смяната на съединител се равнява с тази на свалянето на картер и обслужването на мотора т.е доста са близки цените :)

Редактирано от Mkilla - Неделя, 24.11.2013, 17:06:52

addictedДата: Неделя, 24.11.2013, 17:34:47 | Message # 7
Нанадан (7)

Ако е съединител, и на загасена кола ли ще прищраква?Трябва ли да се усеща някаква разлика ако е счупил пружина, защото сега не усещам нищо различно освен прещракването в педала?И мога ли така да покарам че днес-утре ми трябва "бегачката"(не за състезателни дейности :) , ами нормалното от точка а до точка б и обратно)?И ся кат незнам как се усеща нов съединител как да знам моя заминал ли е...почва да закача долу ниско и залепва напълно малко след средата, малко след мястото дето прищраква.

NightRiderДата: Неделя, 24.11.2013, 17:43:38 | Message # 8
Aristocrat

Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
Quote Mkilla
180.00лв за смяната на съединителя

Андроо ти в Холандия ли си сменя съединителя ?

The Flying Dutchman FOR SALE Продава се

nightfighterДата: Неделя, 24.11.2013, 20:43:28 | Message # 9
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Съединителя е за смяна поради износване,когато приплъзва.Подаваш газ, оборотите на двигателя се повишават,а колата не ускорява.Няма как да го сбъркаш :)
Ако има счупена пружина на притискателя, ще щтрака и на загасен двигател. Това за пружината е само предположение,може и нещо друго да е, иди на майстор да я види!

п.с. Цените които е дал Андрю са за комплект, притискател +феродов диск+ лагер!

Редактирано от nightfighter - Неделя, 24.11.2013, 20:45:25

MkillaДата: Неделя, 24.11.2013, 22:20:51 | Message # 10
5th gen F20A4

Ммм не в Юби Ко София :) Миналата година беше 150.00лв но и те като Бултрако са сменили ставките малко нагоре.

NightRiderДата: Неделя, 24.11.2013, 22:29:49 | Message # 11
Aristocrat

Quote nightfighter
п.с. Цените които е дал Андрю са за комплект, притискател +феродов диск+ лагер!

Даааа, ако не го смениш в специализиран сервиз ,няма да работи добре ,най малкото ще отделя кофти . :D  Голем си сноб .

MkillaДата: Неделя, 24.11.2013, 22:39:26 | Message # 12
5th gen F20A4

Е човек не знам как е в Холандия , наистина но тук хората които си разбират от работата си ценят труда а и София не е някой по-малък град.Чавдар ми каза подобна цена както и на още 2 места на които питах пак цената беше около тази.Сега за 20-30 лева няма да се циганя и естествено , че ще ида в Хонда сервиз за такъв ремонт.Мислех и за картера да ида там като цената и там и тук където ходих , щеше да е еднаква но предпочетох сега да го направя при моя познат.Както и да е , ето :

Тук не опираме до снобизъм а до това , че просто цената е такава в София.На едно място е 140.00лв. , на второ е 180.00лв а на 3-то 160.00лв.Не ми се правят цигании :) Не съм като някой дето ми званят и ми викат "тука в тоя сайт маслото е с 3 лева по-евтино".Еми екстра , иди си го вземи от там :)Забравих да допълня , че ми взеха тези пари като ми смениха и маслото в скоростите обаче не се отрази на крайната цена за която ми бяха казали.Като цяло съм доволен с малки изключения.
Приложени файлове: 8436438.jpg (131.3 Kb)

Редактирано от Mkilla - Неделя, 24.11.2013, 22:45:43

mom4i74Дата: Понеделник, 25.11.2013, 00:34:23 | Message # 13
Джудан (10)

Съобщения: 2166
На моя Прелюд след като не го бях карал 4 месеца и се качих за да си трьгна чух че ми скьрца някоя от помпите като натискам педала. Предполагам че е горната защото долната я слагах нова преди 3 години. Явно това че не се кара сьсипва помпите. 
Незнам дали да купувам оригинална от Щатите или да направя компромис и да си купя някое хубаво дьрво :))

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

VIPER-CHДата: Понеделник, 25.11.2013, 01:18:19 | Message # 14
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Quote Mkilla ()
Общо взето смяната на съединител се равнява с тази на свалянето на картер и обслужването на мотора т.е доста са близки цените
Къде това бре,дето взимат 180лв за смяна на картер haha или на ангренаж,масла и филтри???
Андро,смяна на съединител е доста по-тежък ремонт от друго изброеното и цените не би трябвало да са близки B)

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

NightRiderДата: Понеделник, 25.11.2013, 01:22:24 | Message # 15
Aristocrat

На мен смяната на съединител ,претискател и лагер ми е 30 евро . Наем за подемника другото го правя аз :D :p

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda