проблеми,проблеми
|
|
killer | Дата: Сряда, 26.03.2014, 10:12:38 | Message # 16 |
Сандан (3)
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 60
Статус: Офлайн
| ако са запишени инжекторите проблема ще е и на гас . или се бъркам ............
|
|
| |
Garfi | Дата: Сряда, 26.03.2014, 11:59:21 | Message # 17 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
| Бъркаш, бензиновите инжектори не работят когато газовите работят.
|
|
| |
killer | Дата: Четвъртък, 27.03.2014, 19:38:11 | Message # 18 |
Сандан (3)
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 60
| ЕЕЕЕЕ какво става с колата ? Останови ли от какво е проблема ?
|
|
| |
KONI | Дата: Петък, 28.03.2014, 18:54:16 | Message # 19 |
Годан (5)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Съобщения: 119
| колата е обикновенно газово. не все още не е установен проблема а и бях зает и малко изоставих търсенето на проблема. но другата седмица я почвам пак.
|
|
| |
schnapps | Дата: Петък, 28.03.2014, 19:13:14 | Message # 20 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 241
| Инжектори (дюзи) колега. Чисти ги на ултразвук или направо нови, или втора ръка.Като караш на газ и горивото остава в дюзите и започва да се запушват с времето,затова е хубаво да се пали на бензин като така се прекарва наслоеният бензин в тях.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 28.03.2014, 20:11:37 | Message # 21 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote schnapps ( ) затова е хубаво да се пали на бензин като така се прекарва наслоеният бензин в тях. Той го пали всеки път на бензин докато вдигне 40градуса и после на газ но това не помага особено.И при мен беше същия проблема въпреки,че и аз я паля на бензин,просто системата си иска да работи и запушването е неизбежно.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
THE_VIPER | Дата: Събота, 29.03.2014, 01:06:25 | Message # 22 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 328
| Ами вземи една добавка и и набръскай 100 октана да се отпуши хубуу деее... нейната ...
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 29.03.2014, 01:37:36 | Message # 23 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Не помага!!!!
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
KONI | Дата: Събота, 05.04.2014, 17:02:34 | Message # 24 |
Годан (5)
| здравейте копеги. след цяла седмица ремонти и проби да кажа докъде стигнах. след като смених най- вероятните части за отстраняване на проблема и нямаше промяна стигнах да инжекторите.почистих ги и мотора имаше леко подобрение.в смисъл,че заработи по гладко и почти без да тресе.но пък започна да гасне на празен ход особенно на светофар.източих бензина от резервоара и с него излезе нещо като слуз.тогава свалихме резервоара и го промихме. от цялото упражнение източихме около 2л.и повече някаква смес от тиня и мазнотии и въпросната слуз.продухах ме системата и сега мотора работи много по-добре. НО се проявява стария проблем със задържане на оборотите когато колата се движи по инерция.не винаги но достатъчно за да е дразнещо.след изкл. от скорост при 3-4000 оборота бързо падат до 1900 и след това или падат забавено до 1100 или остават там докато не спра напълно. това е от мен а относно проблема със задържането на оборотите вече нямам идеи. поздрави. п.п. сега се замислям дали това не става от необезвъздушена водна система и към ИАСВ-то да не достига топла вода и да го лъже.
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 05.04.2014, 17:44:15 | Message # 25 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Quote KONI ( ) сега се замислям дали това не става от необезвъздушена водна система и към ИАСВ-то да не достига топла вода и да го лъже Може
Винаги слушай какво ти казва дядо На мен веднага ми бе ясно ,че в резервоара имаш мизерия
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
KONI | Дата: Събота, 05.04.2014, 19:06:19 | Message # 26 |
Годан (5)
| и още нещо ми направи впечатление днес(защото днес ми е нещо като ден за тестове).преди палеше от раз а след това бърникане сега трябва да превърти 3-4-5 пъти за да запали.явно нещо сме разбъзикали или недооправили.като това го прави само при първоначално палене. и друго относно задържането на оборотите,може ли да е от датчика на дроселовата клапа че само него не съм го пипал.(но пък на газ не го прави).
Редактирано от KONI - Събота, 05.04.2014, 19:11:28 |
|
| |
KONI | Дата: Сряда, 09.04.2014, 11:09:55 | Message # 27 |
Годан (5)
| здравейте колеги. както вече писах част от проблемите са решени. остава още един със задържането на оборотите когато колата е по инерция.във връзка с това четох една тема в друг форум и там имаше препратка към друг форум(маи американски хонда-теч) и там при сходни с моя проблем случаи се оказва виновен не IACV a FTVI клапана.как може да влияе този клапан на моя проблем. при положение ,че първоначално след стартиране вдига обороти и постепенно ги сваля а после на загрял двигател да прави тези номера.нали работи само докато загрее двигателя и после регулирането на оборотите се поема от IACV-то или се лъжа. поздрави.
Редактирано от KONI - Сряда, 09.04.2014, 11:17:12 |
|
| |
NSBOP | Дата: Сряда, 09.04.2014, 11:49:13 | Message # 28 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Свали FITV, разглоби го целия, почисти го с течност за почистване на карбуратори и после го регулирай. Ако е задръстен или не е регулиран правилно от там смуче въздух и прави мизерии с оборотите (всякакви видове). Има тема във форума как става номера. Иначе аз съм решил до месец-два ще се захвана с тоя FITV и ще го елиминирам завинаги
|
|
| |
hkrinkle | Дата: Сряда, 09.04.2014, 12:01:17 | Message # 29 |
Йондан (4)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 95
| Може да е полезно: https://www.youtube.com/watch?v=Me99GpGF_1I
|
|