проблеми,проблеми
|
|
KONI | Дата: Вторник, 25.03.2014, 13:23:09 | Message # 1 |
Годан (5)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 119
Статус: Офлайн
| здравеите колеги. проблемите с колата продължават.бях писал и в други теми но сега ще обобщя накратко.двигателя работи неравномерно(тресе и работи като на 3 цилиндара).свещите са черни и опушени.в движение е някакъв кошмар, придърпва, клати ужас.сменил съм капачка, палец, свещи,инжектори бензинов филтър IACV,FITV и няма промяна дори става по зле.не дава никакви грешки нищо.това е положението на бензин на газ няма никакви проблеми работи гладко и добре. някои ще каже ми караи я на газ да но ме дразни и искам да е изправна нацяло и така някои ако има предположения, идеи каквито и да са помагаите
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 25.03.2014, 13:52:59 | Message # 2 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Моя съвет е да си провериш горивото. Кога ,каде и колко си сипал . Навремето сипах 10 литра на БП бензиностанция 95 безоловен .Оказа се че съм сипал нещо средно между нафта и корабно гориво . имах същия проблем. Източих резервоара изчистих системата и нещата си дойдоха на място. Успех.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
THE_VIPER | Дата: Вторник, 25.03.2014, 14:14:41 | Message # 3 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 328
| Колега,щом го прави само на бензин,източи този,който ти е в резервоара сега и налей друг.Преди това ако искаш продухай и тръбата или маркуча (не се сещам какво беше) който отива от резервоара до бенз.филтър,за да изхвърли вероятни боклуци.Ако не се оправи от това ще търсим проблема другаде,но като за начало мисля,че това е най-вероятно и най-евтино като процедура.Гледам че си сменил бая неща,и едва ли бензиновата помпа би била проблема.Успех и от мен.
|
|
| |
Garfi | Дата: Вторник, 25.03.2014, 14:50:39 | Message # 4 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Щом на газ работи добре, значи не търсим електрически проблем. Възможно е да има задръстване някъде преди инжекторите, по рейката, горивните маркучи и тръби.
|
|
| |
killer | Дата: Вторник, 25.03.2014, 15:52:39 | Message # 5 |
Сандан (3)
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 60
| Бензинов филтър , бензинова помпа трабопроводи . Всичко сварзано с бензина ... Както казаха колегите по горе, проблема не е в мотора ....
|
|
| |
eldesa | Дата: Вторник, 25.03.2014, 15:59:24 | Message # 6 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| Quote Garfi ( ) Щом на газ работи добре, значи не търсим електрически проблем. Възможно е да има задръстване някъде преди инжекторите, по рейката, горивните маркучи и тръби и аз предполагам като са изредили колегите по горе ,че проблема е само в горивната част на автомобила(на бензин) и с посочените предположения.Възможно е макар и шанса да е малък когато си на бензин от газовата да ти пуска и газ и да смесваш горивата.Спри газта от бутилката и покарай малко да видиш дали ще се оправи.Така ще провериш и тази възможност за проблем.
п.п. А някога работила ли е нормално на бензин откакто е при теб ?
Редактирано от eldesa - Вторник, 25.03.2014, 16:01:08 |
|
| |
KONI | Дата: Вторник, 25.03.2014, 17:17:08 | Message # 7 |
Годан (5)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Съобщения: 119
| това за смесването бензин-газ ми е минало през акъла и за това не съм зареждал газ отдавна. има ли възможност да е ламбда сонда.?това заради опушените свещи. ще пробвам и с продухване преди и след бенз. филтър.
Редактирано от KONI - Вторник, 25.03.2014, 17:37:50 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 25.03.2014, 19:03:44 | Message # 8 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Не е ламбда,стига си давал пари!Проблема ти е в ИНЖЕКТОРИТЕ или нафта в резервоара от някоя съмнителна бензиностанция. Провери си налягането в рейла с манометър за налягане(има си пробка до клапана),така ще провериш налягането на бензиновата помпа и клапана на рейла за излишното гориво.Сигурен ли си,че новите ти инжектори са читави?Все ми прилича на първите две причини ,най вече инжектори.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Вторник, 25.03.2014, 19:05:35 |
|
| |
Aleksandar | Дата: Вторник, 25.03.2014, 20:21:14 | Message # 9 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 238
| Същите признаци имах и аз,когато ми сипаха "нещо" в колата. Сипах си 20 литра 98 и лека-полека се отпуши
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 25.03.2014, 20:28:30 | Message # 10 |
BIKER
| Това лека-полека е тегава работа,тормоз и детонации за мотора.По-добре всичкото гориво вън и 10 литра ново за проба.Разглоби седалките отзад,извади капака и през някой от отворите за помпата или нивомера вкарай маркуч с помпа и източи горивото до сухо.Не знам дали през капачката за наливане ще може и до колко.Другия вариант е през излишното гориво но остава мъртво дъно. Не каза за инжекторите....все си мисля,че от тях е проблема.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Вторник, 25.03.2014, 20:31:29 |
|
| |
mom4i74 | Дата: Вторник, 25.03.2014, 21:13:42 | Message # 11 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Аз сьм карал с нафта в бензина. Сипах замьрсен бензин без да се усетя по моя вина Освен че мирише гадно от ауспуха и че ми вкара малко гориво в картера други проблеми сьм нямал. И аз мисля като Вайпьра че са задрьстени инжектори.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Вторник, 25.03.2014, 21:14:41 |
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 25.03.2014, 21:26:53 | Message # 12 |
Aristocrat
| аз па не съм съгласен с вас двамата. за мен бензина е яко кръстен . Както и всичко в Бг. за съжаление. Мислех ,че България като стане член на ЕУ и Българите най-накрая ще ползват качествени стоки .Да ама не ! Източи си "бензина "
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 25.03.2014, 22:29:07 | Message # 13 |
BIKER
| Quote NightRider ( ) като стане член на ЕУ Кво е ЕУ?
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 25.03.2014, 22:31:08 | Message # 14 |
BIKER
| Quote mom4i74 ( ) Освен че мирише гадно от ауспуха и че ми вкара малко гориво в картера други проблеми сьм нямал. Значи ти е била малко нафтата в бензина Такъв цирк става...прекъсва,придърпва,загрява,пуши....
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 25.03.2014, 22:40:26 | Message # 15 |
Aristocrat
| Quote VIPER-CH ( ) Кво е ЕУ ЕС
Редактирано от NightRider - Сряда, 26.03.2014, 01:33:29 |