• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Тресене на волана при спиране
TG_FanДата: Петък, 21.11.2014, 21:36:11 | Message # 1
Нанадан (7)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 368
Статус: Офлайн
След основен ремонт на спирачките, подмяна на маркучи, течности, рециклиране на апарати , майстора ми каза , че дисковете ми са ок и без ръбче, накладките ми са на 2000км , продължавам да имам силно тресене на волана при спиране, като със сигурност вече зная, че не е от загряване на спирачките, тъй като се случва и на студени спирачки при спиране от висока скорост, при 40-70 км/ч е много слабо изразено, често дори липсва, ходовата ми част също мина преглед и според него нямам заминали карета и накрайници...някой има ли представа от какво е възможно да бъде причинена тая гад? Аз се чудя все пак дали не са криви дисковете въпреки всичко? <_<

mom4i74Дата: Петък, 21.11.2014, 21:57:06 | Message # 2
Джудан (10)

Съобщения: 2166
Може да нямат ръб и пак да са криви дисковете . Това майстора няма как да го диагностира без да ги качи на струг. На Ади от Варна и се случи да и бие чисто нов диск от магазина. При всички положения има крив диск при теб. Аз два пъти съм престаргвал дискове и първия път ги престаргаха както са си на колата и бях доволен . Другите дискове ги престарга стругар на струг но неостанах доволен защото пак бият.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

addisstaДата: Петък, 21.11.2014, 21:58:08 | Message # 3
Годан (5)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 147
Имах същия проблем и бях пощуряла докато разбера какво е. Всичко беше чисто ново - дискове, накладки, почистване на спирачни апарати... В крайна сметка се оказа, че чисто новите дискове са фабрично криви - единия с минимално отклонение, другия много крив. Изправиха ги и всичко след това си беше перфектно без грам вибрация. При мен се оказа единствено това. Успех с решаването на проблема!

Honda Prelude 2.3 4WS

DIVALDOДата: Петък, 21.11.2014, 22:00:17 | Message # 4
Нанадан (7)

Град/Държава: Frankfurt/Germany
Група: Напреднали
Съобщения: 271
при мен бяха 2 проблема заминал горен шарнир и леко криви дискове .Провери си горните шарнири че от там ми тресеше мн  :)

THE_VIPERДата: Петък, 21.11.2014, 22:13:17 | Message # 5
Нанадан (7)

Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 328
Най-вероятно ще са криви дискове.Други възможни причини са части по окачването(накрайници ,шарнири),както и луфт в рейката.Тампони на носачите са малко вероятни,но не е лошо да се прегледат.И не на последно място,крива джанта или гума,макар че при тях би трябвало да тресе не само при спиране.

TG_FanДата: Петък, 21.11.2014, 22:26:15 | Message # 6
Нанадан (7)

тея дискове ги престъргвах преди 2 години , бяха криви, след това заспа работата , та до преди няколко месеца...ще видя пак окачването при друг сервиз и ще сменя направо дисковете с други , ако излезе че е от тях, явно са скапани.

MkillaДата: Петък, 21.11.2014, 22:43:36 | Message # 7
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Излизаш от сервиз и пускаш тема за проблем , за това говерех преди известно време но както и да е.Провери си гумите с джантите като начало , че е най-лесно.Обикновенно ако си кривнал джанта , липсва някоя тежест от джантата , не са напомпани равномерно гумите , също може да ти тресе.После си виж вече дисковете но обикновенно тресе от тях нищо , че изглеждат наред.Не я ли пробвахте колата като си я взима ?

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Петък, 21.11.2014, 22:44:18

GarfiДата: Петък, 21.11.2014, 22:59:54 | Message # 8
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
За поредни или задни дискове се говори тук?

VIPER-CHДата: Събота, 22.11.2014, 00:33:40 | Message # 9
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
НИЩО ИМ НЯМА НА ДИСКОВЕТЕ!!!ИМАШ КРИВА ДЖАНТА.
Най-напред забрави да споменеш,че ти тресе само волана а на спирачния педал няма вибрация ,нали???А тресенето не е при малка скорост а при висока се изразява силно т.е. от 130-140 до 90км тресе яко на волана.
Провери предна дясна джанта най напред да видя дали имам предчувствие ;) :D
пп.Задните може да не ги гледаш ;) а за пробата можеш да ги размениш с предните освен ако и от тях някоя не е крива,тогава ще те излъже :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Редактирано от VIPER-CH - Събота, 22.11.2014, 00:35:13

rubaraДата: Събота, 22.11.2014, 17:49:14 | Message # 10
Йондан (4)

Град/Държава: Pleven/Bulgaria
Съобщения: 81
^^ Споделям мнението на колегата !!! При моя удар и аз имах тресене във волана, след удара това се засили... и като отидох да ми сменят гумите (просто да ги презалепят) пича като я вдигна на машината .... "Момче тая джанта автоматично я местим отзад иначе ще се убиеш!" и наистина джантата беше крива... сега няма биене, няма тресене...

nightfighterДата: Събота, 22.11.2014, 17:54:40 | Message # 11
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Колеги,Човека казва че му тресе волана само при спиране!!!!За каква крива джанта говорите???

TG_FanДата: Събота, 22.11.2014, 17:55:53 | Message # 12
Нанадан (7)

аз тфа тресене го имах и преди удара, т.е. с джантата , която сега е отзад, оттогава съм сменил 2 чифта гуми отпред и никой да не се е сетил да изкара някой лв от крива джанта?!?Нямам вибрация в педала, да, ще ида все пак да погледна ...

nightfighterДата: Събота, 22.11.2014, 17:59:27 | Message # 13
4G H22A 4WS MT

Моето мнение е че имаш криви дискове! Ако си ги стъргал на струг нищо не си направил,даже си ги изкривил повече! Занеси ги да ти ги пристържат на специална шлаиф машина,около 10лв на диск вземат.

п.с. Погледни и  челните повърхности на диска и главината,там където ляга (допират се),от вътре към главината,отвън към джантата- трябва да са чисти,ако има някакви боклуци ги почисти( изтържи с телена четка, ножче или каквото там намериш)!

Редактирано от nightfighter - Събота, 22.11.2014, 18:10:19

TG_FanДата: Събота, 22.11.2014, 20:02:25 | Message # 14
Нанадан (7)

Quote nightfighter ()
Моето мнение е че имаш криви дискове! Ако си ги стъргал на струг нищо не си направил,даже си ги изкривил повече! Занеси ги да ти ги пристържат на специална шлаиф машина,около 10лв на диск вземат.
Направил съм всичко, като я купих колата, дисковете бяха толкова криви, че само като докоснех спирачката и тресеше зверски след това всичко заспа за 2 год и от 6 месеца насам пак го имам проблеа, тогава юби ко ми ги оправяха взеха ми 100 лв общо, затова се чудя ако е от тях какъв е смисъла да ги престъргвам ако са толкова меки , че така лесно да се кривят...защото допреди няколко месеца почти не ползвах спирачка( сладък навик , наследен от опелите:)

nightfighterДата: Неделя, 23.11.2014, 01:33:22 | Message # 15
4G H22A 4WS MT

Оригиналните дискове не са меки и не се кривят лесно.Нямам си на идея с какви дискове си ти,ако са калпави ги смени,може и с втора ръка оригинални-ще намериш запазени за малко пари.

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda