Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Загряване
eldesaДата: Сряда, 08.06.2016, 13:53:33 | Message # 31
Джудан (10)

Град/Държава: /Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1207
Статус: Офлайн
Направихме с Бисер тест с моя прелюд за загряването .
Перките се включват на 94.6 градуса и изключват на 93 по инфоборда.
При теб е 97 на 95 приблизително.
И на двата прелюда  след включване на перките температурата пада с 2 градуса в рамките на около 20-30 секунди.Това показва че тази система ти работи безупречно(с изключението на тези 2 градуса разлика , което може и да се дължи на самия температурен датчик който включва перките за да охладят, евентуално да си е променил параметрите с времето или по друга причина.)
Не разбрах от обясненията ти  сега , дали ти расте температурата   повече от 97 или 98 градуса и ако е така с колко градуса .Имали праг на който все пак спира да расте.
.

rollinДата: Сряда, 08.06.2016, 16:45:44 | Message # 32
Джудан (10)

Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
Абе не знам дали се лъжа или перките имаха 2 режима на работа.
Ако всичко работи нормално първо включват на по ниски обороти на около 94градуса, а вече ако тая степен не работи да му тръгват директно на втората след 97градуса ?

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com
Ground Zero BG във facebook

AzzДата: Сряда, 08.06.2016, 17:18:14 | Message # 33
Рокудан (6)

Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 173
На мен на място ми се включват перките между 93.5 и 96 градуса, зависи дали съм я карал по-агресивно преди това. Трябва да ти смакне 7-8 градуса от перките, т.е да изключат на 86-88 градуса.

А това е от ръководството

Ники кажи докъде расте температурата сега, едно деление, две деления. Погледни пак в преливника минава ли антифриз като загрее. Всички маркучи ли са топли, големи и малки. Парното сваля ли ти кожата като го пуснеш на макс.
Приложени файлове: 3645379.jpg (308.4 Kb)

Редактирано от Azz - Сряда, 08.06.2016, 17:23:39

TG_FanДата: Сряда, 08.06.2016, 19:21:39 | Message # 34
Нанадан (7)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 368
перките включват на 97 градуса и на около 91-2 спират работа, което отнема 20-30 секунди. В момента макс едно деление скача, но преди седмица в жегата отиваше и на 2 + . Днес измихме отвън с меглио и слаба струя вода радиаторите на клима и водния, но бяха чисти, почти нямаше мръсотии. Парното ми сваля кожата, да, грее яко.

DIVALDOДата: Сряда, 08.06.2016, 20:13:22 | Message # 35
Нанадан (7)

Град/Държава: Frankfurt/Germany
Група: Напреднали
Съобщения: 271
При мен беше сьщия проблема ходих вьв всеки сервиз който видя и в Германия в 5-6 сервиза ходих и винаги ми казваха гарнитурата или главата .Само селския майстор ми каза че ми е запушен радиатора, но кой да го послуша :D след 2 месеца мьки направих 5-6 промивки с вода,почистващ препарат и накрая едно меглио в системата работи с него 5-6 мн промих пак 2-3 с вода и вече имам 20,000+ км и 9999999 гонки с колата а вьв всеки сервиз ме обеждаваха че е глава или гарнитура .Даже ми мериха антифриза да ли имал вьздух в него и така щели да разберат да ли е от гарнитурата и майстора ми вика 100% е гарнитурата :D А какьв бил пробема :(

NightRiderДата: Сряда, 08.06.2016, 20:43:48 | Message # 36
Aristocrat

Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
Преди три дни направих тази процедура смених капачката и пак загряваше .Ядосах се свалих радиатора вкарах го под душа и яко оцет и сода . След това вода в системата загря колата излях я и сипах нов антифриз .Трети ден карам и за сега няма проблем . Тук са адски жеги ,не се диша . Тъй ,че надявам се да съм решил проблема.

The Flying Dutchman FOR SALE Продава се

eDanielДата: Четвъртък, 09.06.2016, 13:34:48 | Message # 37
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
На този мотор не е ли сменяна водната помпа?

プレリュード 夢のカ

VIPER-CHДата: Четвъртък, 09.06.2016, 21:05:31 | Message # 38
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Май ще изляза прав :D
пп.Дани,ама върши работа сода и оцет нали lol
пп2.Радиатора при тази жега,няма как да не е горещ навсякъде.Важното е ,дали циркулира водата през всички тръби.Ако тогава не се оправи,отваряй водната помпа.Турбината 100% превърта или и липсват перки.
Ако пропуска изгорели газове гарнитурата на главата ,ще е съвсем малко но достатъчно за да ти вдига температурата а маркучите да не са много твърди.Това може да се хване с СО-газ анализатор през капачката на радиатора ама много ме съмнява да е това.
Пак да питам,имаш ли липса на антифриз,поне малко?Сутрин всички цилиндри ли заработват при студен старт или някой прекъсва за 2-3-4 секунди?

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

GarfiДата: Петък, 10.06.2016, 19:29:35 | Message # 39
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Този двигател беше мой, купих го разглобен и така го продадох. Та мислят, че може да е липсвал някой от датчиците и да е заменен с друг, който казва на перката да се включи но не на правилните градуси. Не обвинявам никой в нищо. Факт е, че двигателят работи добре, но два, три грдуса вече ги мъчим няколко страници.

VIPER-CHДата: Петък, 10.06.2016, 20:19:34 | Message # 40
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Те ако са само 2-3 гр.,що го коментираме? <_<  аз си мислих ,че грее адски :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

GarfiДата: Събота, 11.06.2016, 13:18:08 | Message # 41
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Толко са и са точно достатъчни да вдигне едно деление на показателя за температурата, от което Николайчо се притеснява.

NightRiderДата: Събота, 11.06.2016, 17:37:59 | Message # 42
Aristocrat

Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
Аз лично докато не оправя такъв проблем не бих спал :) Нощта преди да ми дойде новата капачка сънувах ,че пак загрява .Като се събудих се успокойх ,че е било само сън ,ама трънки и с нея загря добре ,че миенето ме спаси .

The Flying Dutchman FOR SALE Продава се

Редактирано от NightRider - Събота, 11.06.2016, 17:42:06

rollinДата: Неделя, 12.06.2016, 11:56:50 | Message # 43
Джудан (10)

Ако случайно ти потрябва водна помпа, имам ОЕМ която е карана сигурно под 10К 
Цената ще е повече от наполовина като нова.
GMB е марката.

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com

TG_FanДата: Понеделник, 27.06.2016, 16:55:30 | Message # 44
Нанадан (7)

Съобщения: 368
Quote Garfi ()
Толко са и са точно достатъчни да вдигне едно деление на показателя за температурата, от което Николайчо се притеснява.
Последно стигаше 99 градуса, като на моменти дигаше и 2 деления над средата, но както и да е, мисля че проблема е наистина в радиатора, преди 10 дни го промих отвън, като не изтече никва тиня, но спряда вдига над средата , мисля и тази седмица да го промия както си трябва отвътре!

rollinДата: Вторник, 28.06.2016, 11:44:15 | Message # 45
Джудан (10)

Ако е много зле по добре си купи нов който едва ли ще надхвърли 200лв, че после разправиите са големи.

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda