Проблем с километража.
|
|
galev_90 | Дата: Сряда, 04.07.2012, 22:30:05 | Message # 1 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 592
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги.От няколко дни имам проблем с километража на колата.Дневния километраж ми забива, и оттам съовечно не ми отчита километрите и на вечния.Не съм правил абсолютно никакви интервенции по километража, за да даде проблем.Километража ми не е дигитален, а механичен.От време на време се оправя, но за кратко и пак се бъгва.Някой ако има някаква идея какъв ми е проблема, нека сподели.Благодаря предварително колеги
|
|
| |
eDaniel | Дата: Сряда, 04.07.2012, 22:49:20 | Message # 2 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Най-добре е да го свалиш и да го отвориш според мен. sCoff е специалист по аналоговите километражи Пусни му едно лично защото май не влиза много често и може да не види темата.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
Mkilla | Дата: Сряда, 04.07.2012, 23:02:18 | Message # 3 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Ти колега може да не си правил но преди 20тина години друг може да е
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
galev_90 | Дата: Сряда, 04.07.2012, 23:09:45 | Message # 4 |
Хачидан (8)
| Според "вечният" километраж е на 240 000 км.Мисля че е възможно да са реални, но знае ли човек
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 04.07.2012, 23:45:17 | Message # 5 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| На Прелюда ,,механичния" километраж не е точно механичен Няма жило което да предава въртеливо движение от зъбчатка в скоростната кутия.В место това имаш VSS (Vehilce Speed Sensor) виж ТУК Аз имах подобен проблем,който разреших чрез смяната на въпросния сензор.Ако при теб проблема е само в дневния и ,,вечния" километраж, а скоростомера ти работи нормално и не ти е светнала лампа за грешка в инжекциона то вероятно става въпрос за повреда не в този сензор а в самият километраж.Или по точно в електрическо механичното изпълнително устройство което върти колелцата с цифрите на километражите.Възможно е износена зъбчатка,счупено щифтче,замърсяване,нещо по електрическата системка която преобразува импулсите от датчика в механично движение и т.н. С две думи без да го разглобиш е трудно да се каже, а като го газглобиш, и ако се окаже механично счупена или износена част не можеш да направиш кой знае какво. Така че моя съвет е разглоби огледай и междувременно потърси километраж втора употреба.
п.с. Ако освен километажите , не ти работи и скоростомера, насочи се към VSS (Vehilce Speed Sensor)
Успех!
Редактирано от nightfighter - Сряда, 04.07.2012, 23:50:56 |
|
| |
galev_90 | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 07:21:16 | Message # 6 |
Хачидан (8)
| Значи скоростомера си работи перфектно.Имам чувството че може да е нещо я зацапано я подобно.Има и друг момент.Попринцип покрай ровера където имах бях свикнал на всяко зареждане да си чистя километража, и така и с прелюда правих горе долу да ис знам какви километри изминавам.Не знам дали не е от това че често съм го нулирал.Иначе километража ис се нулира,ама неще да тръгне да работи нормално.Относно свалянето на километража, някой може ли да ми каже горе долу как става, за да не направя някоя друга щета.И понеже колата ми е преди 93` и при пуснати фарове уредите ми светят по слабо,със свалянето на километража направо мога ли да махна и тази бленда за кочто е при уредите за гориво и температура.
|
|
| |
NSBOP | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 10:15:50 | Message # 7 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Сваляне на километража:
Разглобяване на километража:
Отстраняване на проблеми:
|
|
| |
galev_90 | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 12:38:28 | Message # 8 |
Хачидан (8)
| Благодаря за информацията колеги.Като ми остане време ще го мисля някак да го оправям
|
|
| |
Jack | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 22:03:27 | Message # 9 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Atlanta/United States
Група: Напреднали
Съобщения: 255
| Колеги никога не зануляваите дневния километраж когато колата е в движение!Ватре има едно забно колело което се пука и започва да преварта.Дефакто растоянието между два от забите е по-голямо и неможе да се варти защото забите се удрят един в друг
|
|
| |
galev_90 | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 22:19:17 | Message # 10 |
Хачидан (8)
| Попринцип почти винаги съм го занулявал като съм спрял, но правил съм и грешки в движение.Благодаря за инфото не знаех че е от значение колега
|
|
| |
eDaniel | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 22:56:23 | Message # 11 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Дам, и аз съм чувал, че не трябва да се нулира в движение. Иначе аз моя го нулирам на всяко зареждане по стар навик.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
galev_90 | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 23:16:51 | Message # 12 |
Хачидан (8)
| И аз лош е навика, но отпреди го имам защото примерно знам че има 20 лева и знам че минавам Х километри, и от там го имам.Криза е и се сипва по 20 кинта :Д затова :Д
|
|
| |
eDaniel | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 23:18:53 | Message # 13 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Ами на мен ми е излишно това, защото си гледам разхода на инфоборда, който е доста по-точен, но навика си е навик
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
Jack | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 23:59:56 | Message # 14 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Atlanta/United States
Група: Напреднали
Съобщения: 255
| Имал сам такав проблем в сервиза и това колелце беше спукано. И аз никога не гледам колко ми харчи колата. Като намали бензина само спирам и дозареждам.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 06.07.2012, 00:02:45 | Message # 15 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote (Jack) Като намали бензина само спирам и дозареждам. Лесно ви е на вас колко е? 3$ галона
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Петък, 06.07.2012, 20:59:12 |
|
| |