• Page 3 of 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Спирачки
eDanielДата: Неделя, 09.09.2012, 23:37:41 | Message # 31
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
Статус: Офлайн
Щом натискам спирачките и ми блокират гумите и започва да се включва ABS-а, значи просто тези гуми не могат да спират по-добре и те са ограничаващият фактор в случая. Това съм го казвал няколко пъти, но никой не ми вярва.

プレリュード 夢のカ

VIPER-CHДата: Понеделник, 10.09.2012, 00:10:58 | Message # 32
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Това е така!Аз съм със 185/14 отпред и симптомите са точно такива.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

mom4i74Дата: Сряда, 10.10.2012, 19:26:53 | Message # 33
Джудан (10)

Съобщения: 2166
Тия дни си натегнах рьчната че имаше поне 2 зьба хлабина:) хаха Сега ми хваща на 6 -я зьб и определено колата почна да спира осезаемо по добре.
А по повод на на Дани от по горния пост е прав за гумите. Ще дам и пример. На предишната кола карах винаги с нови и хубави гуми. Аз си харесвам Вредщейна. Колата имаше страхотно сцепление и с зимните и с летните комлекти и вьпреки че няма абс почти никога не ми е припльзвала при спиране а още по малко в завой да припльзне.
КАто реших да я продавам си свалих гумите и сложих някакви стари но горе доло с добьр грайфер. Карам си колата както винаги си я карам и пред мен светна червено. Натиснах както обикновенно спирачките но ефекта беше че колелата блокираха а колата неможа да спре което ме стресна защото неочаквах. Това се случва на сух асфалт! Тгава усетих разликата между хубавата гума и лоша (стара) гума.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Сряда, 10.10.2012, 19:31:42

MkillaДата: Сряда, 10.10.2012, 19:55:38 | Message # 34
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Аз пък нямам проблеми със спиране и тръгване на дъжд/сняг/сухо но са ми изрядни спирачните апарати , нови дисковете и накладките и карам с прилични гуми.Да , ако са по-големи спирачните апарати и дисковете ще е още по-добре но и така колата спира доста прилично.От както я имам , нито веднъж до момента ( и дано да е така за дълго ) задницата не ме е изпреварвала при спиране при всякакви условия.Ако караш по-бързо със стари гуми на мокра и хлъзгава настикла каквито и спирачки и кантарчета да оправяш няма да има спасение но ти си го знаеш колега :)
Много ми е странно защо всеки набляга на "маркови" дискове , "маркови" накладки , огормни спирачни апарати и накрая слага галоши 3та ръка и пише "Е тя колата не спира" или "Спира лошо" , "Май спирачките са зле" и тн..С нови гуми проблема със спиране , хлъзване и тн.. се оправя на повече от 50% :) Тя дори самата шарка ако е различна на 2 от гумите има разлика в спирането а камо ли ако са 2 еднакви + 2 различни.Има доста такива "тюнинг" автомобили с доста пари хвърлени за боя , спирачки , музики и накрая с гуми на 8 години:)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Сряда, 10.10.2012, 20:07:20

ZAPPAДата: Сряда, 10.10.2012, 22:34:54 | Message # 35
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

rollinДата: Четвъртък, 11.10.2012, 17:50:49 | Message # 36
Джудан (10)

Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
Мда, определено е не равномерно и от там най вероятно прегряват предните дискове...
Що се отнася до гумите в момента съм с гуми дот 2010г и трийдуера им е 180( тоя показател на стандартна гума варира от 260 до 380, а на полусликовете като Тойо Р888 е 140 мисля...) така, че от тая по добра гума само полуслик ;)

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com
Ground Zero BG във facebook

Редактирано от rollin - Четвъртък, 11.10.2012, 17:52:57

Stasko0oДата: Сряда, 17.10.2012, 23:43:20 | Message # 37
Сандан (3)

Група: Напреднали
Съобщения: 52
Колеги на техническия преглед задните спирачки изобщо не успяха да спрат валяците и трябваше да дигам и ръчната по малко някаква идея ??? някаде четох, че задните апарати нещо блокирали да ги сваля и да ги смажа ?

rollinДата: Четвъртък, 18.10.2012, 00:02:18 | Message # 38
Джудан (10)

Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
Моите спирачни апарати бяха клеясали(задните).
Сваляш почистваш и смазваш... даже то не иска да се разглобяват а само да се раздвижат и почистят...

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com
Ground Zero BG във facebook

VIPER-CHДата: Четвъртък, 18.10.2012, 01:18:31 | Message # 39
BIKER

Почисти двата плъзгача и отворите им,смажи ги със смазка за спирачки(медна смазка) в краен случай молибденова грес,уплътненията трябва да са здрави.Раздвижи спирачния цилиндър с ВД40 с преходник.Прибира се по посока на часовниковата стрелка.Пръскай под маншона като внимаваш да не го скъсаш.Като сглобиш,натегни ръчната вътре от купето на 6-7 зъба.Трябва да нямаш проблеми.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Редактирано от VIPER-CH - Четвъртък, 18.10.2012, 01:21:22

aλexandroДата: Четвъртък, 18.10.2012, 09:44:25 | Message # 40
Хачидан (8)

Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
Смея да твърдя че задните спирачни апарати са ми като нови. Само да се сетя да снимам листа от техническия ще видите за какво става въпрос. Не мога да разбера причината но и двете задни спирачки спират ужасно зле. На един от старите ми задни спирачни апарати разглобих целия апарат - т.е. вторичното бутало с пружината вътре и механизма за ръчната. Въпреки че апарата беше доста ръждясал, там всичко беше като ново, т.е. и там не е проблема явно.

Предизвиквам всеки който твърди, че неговия Прелюд 4 ген. спира перфектно да иде на стенд и да покаже тук протокола от стенда. Ако наистина задните му спирачки спират перфектно* аз ще му заплатя разходите за стенда.

*след като покажа моя протокол ще обсъдим каква е границата за да можем да кажем, че спирачките спират добре, за да няма различно тълкуване

Редактирано от aλexandro - Четвъртък, 18.10.2012, 09:44:39

VIPER-CHДата: Четвъртък, 18.10.2012, 18:53:58 | Message # 41
BIKER

Quote (aλexandro)
Предизвиквам всеки който твърди, че неговия Прелюд 4 ген. спира перфектно да иде на стенд и да покаже тук протокола от стенда. Ако наистина задните му спирачки спират перфектно* аз ще му заплатя разходите за стенда.

Моя показа перфектни данни като минавах преглед преди 3-4мес.,не знам дали пазя протокола...ще проверя

galev_90Дата: Четвъртък, 18.10.2012, 21:27:23 | Message # 42
Хачидан (8)

Съобщения: 592
Като стана въпрос за спирачки, колеги скоро ходих на преглед, и отзад се оказа че не ми държат.Не можаха да спрът валяците.Имам си ръчна и си лови перфектно, но явно нещо не ми държат задните спирачки.Какво мога да направя по въпроса, при положение че си имам феродо и пак не иска да спира ?

VIPER-CHДата: Четвъртък, 18.10.2012, 21:38:44 | Message # 43
BIKER

Спирачния цилиндър,водачите на супорта...

• Page 3 of 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda