Х22А OBD1 в коша на прелюд 5ген.
|
|
Garfi | Дата: Събота, 22.03.2014, 11:00:20 | Message # 1 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
Статус: Офлайн
| До колкото знам зад океана, това е предпочитаната комбинация, най-вече заради лесното чипване на обд1 компютрите. Разбира се и здравината на затворения блок на мотор с 200 магарета е фактор. При мен моторя идва с алтернатор, помпа на хидравликата, делко, всмукателен и изпускателен колектор, инсталация и компютър. До колкото знам при този мотор има и някакъв електронен блок или нещо подобно при кутията с бушоните и ще се радвам да кажете какви трудности би ми създавало. Ясно ми е, че ще трябва да си взема преходник обд1 към обд2. Също така драмата с имобилайзера, ключове, пръстени и тн. при мен няма да я има.
Отворен съм за съвети и коментари, които биха ми помогнали при изясняването на цялата картинка.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 22.03.2014, 13:29:05 | Message # 2 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Става вьпрос за ELD модул който е вграден в кутията за бушоните на някои модификации. Следи консумацията на ток и незнам какво корегира и за какво му е тая информация. Вероятно при натоварване на алтернатора корегира обороти. Веско Найтфингер е наясно с тая система защото е слагал на неговата, както и Дани и Баткосьо
Ще трябва да пускаш и допьлнителни кабели за витек соленоида, кнок сензора. Сега за това се сещам. Имаш голямо приемущество както и аз че можем да си ползвме инсталацията на автоматика от купето до мотора и няма да прокарваме кабели а ще ги ползваме наготово.
Щом ще ползваш твойта инсталация мисля че без да дадеш на мост кабелите за положенито на скоростата кутия няма да завьрти стартера. Колата трябва да си мисли че е на "P" за да сработи релето за стартера. Сега ще се опитам да намеря една тема на Гущеров в която бях обяснил по схемата какво се прави. Намерих я
http://preludebg.com/forum/6-1419-1
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Събота, 22.03.2014, 13:40:13 |
|
| |
ggushterov | Дата: Събота, 22.03.2014, 15:37:49 | Message # 3 |
Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Quote mom4i74 ( ) Щом ще ползваш твойта инсталация Неговата инсталация е ОБД2 а всичко по мотора е ОБД1 (инжектори, делко и т.н.) Ще ползва инсталацията от мотора която е ОБД1 и ще се наложи да си я дръпне вътре
Quote Имаш голямо приемущество както и аз че можем да си ползвме инсталацията на автоматика от купето до мотора и няма да прокарваме кабели а ще ги ползваме наготово. Твоят мотор е Х22А7 и за това можеш да си ползваш инсталацията
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 22.03.2014, 19:28:43 | Message # 4 |
Джудан (10)
| Той писа че ще слага преходник кьм обд 1 и при това положение ще си остане неговата инсталация. Ако не направи мост на между маса и положението за "P" няма как да му сработи релето за стартера което е оделно от инсталацията на мотора.
Редактирано от mom4i74 - Събота, 22.03.2014, 19:36:09 |
|
| |
ggushterov | Дата: Събота, 22.03.2014, 20:59:58 | Message # 5 |
Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Quote mom4i74 ( ) Той писа че ще слага преходник кьм обд 1 и при това положение ще си остане неговата инсталация. Ако не направи мост на между маса и положението за "P" няма как да му сработи релето за стартера което е оделно от инсталацията на мотора. Това за стартера е ясно ама само с преходник пак няма да стане. Ако иска да си ползва инсталацията ще му трябват инжентори, делко, МАП, ТПС и др от ОБД2 мотор. Преходника е само за компютъра. Ако например иска да ползва Р13 ЕКУ-то с някой ОБД2 мотор. Няма преходници за чарколяка по мотора освен ако не реже и не подменя букси. На мен ми се вижда излишно, при положение,че му давам инсталацията. Реално погледнато не е кой знае какъв проблем да дръпне инсталацията през дупката на щита. Ще има малко играчка със свързването ама ще е по-добре от преправяне на целия мотор да работи с ОБД2 инсталация. Аз му давам и ELD-то направо със кутията с бушоните а също така и нов Knock sensor.
По-сложният въпрос който стои на дневен ред е как да си ползва типтроник кутията с тоя мотор и Р13 ЕКу-то?
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 22.03.2014, 21:58:46 | Message # 6 |
Джудан (10)
| Той одавана има желание да слага рьчни скорости така че ме сьмнява да не ги смени :))
|
|
| |
Garfi | Дата: Събота, 22.03.2014, 23:39:23 | Message # 7 |
just driver
| Идеята е да се ползва инсталацията на мотора, и да, ще се слага ръчка заедно с моторя
|
|
| |
eDaniel | Дата: Неделя, 23.03.2014, 02:06:07 | Message # 8 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Казано на чист български OBDI FTW!!!
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
Garfi | Дата: Неделя, 23.03.2014, 23:19:54 | Message # 9 |
just driver
| Добре, с риска да ми се смеете ще попитам. От няколко дни се чудя какво толкова прави този преходник? Имаме инсталацията на мотора, къде отива тя? Директно в компютъра ли? Ако да, как се свързва с останалата част от инсталацията на колата. Не съм разглобявал в тази част на колата и не знам кое къде е вързано.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Понеделник, 24.03.2014, 00:02:29 | Message # 10 |
Джудан (10)
| Преходника е за да си ползваш твойта инсталация но да не режеш буксите от стария комп. Инсталацията от двигателя влиза направо в компа. Каквито врьзки трябват на останалата инсталация кьм компа има кабели до компа. Така както искаш ти да го направиш да си ползваш твойта инсталация ще трябва единствено да си прехвьрлиш буксите които не са сьщите като например за деоко, Иацв и др. Има варянт да извадиш самите букси от конекторите и да ги прехвьрлиш на новите конектори. Ако ще режеш кабели обаче задьлжително си ги зпоявай и слагай термошлаух както и друг пьт си изпипваш нещата. Обьрни внимание предварително на тоя двигател кьде му е CKP сензора . Дали е в деокото или доло при коляновия вал . На тоя хубавия каталог ги имаш нагледно на кой пин какво има вьрзано при ОБД2А. Намери схема на обд 1 както легендата с пиновете за да проследиш всички вериги.
От мануала за автомата виж кои кабели ти оставят свообдни за да ги ползваш.
|
|
| |
Garfi | Дата: Понеделник, 24.03.2014, 00:09:04 | Message # 11 |
just driver
| Момчи, няколко пъти и аз и Гущеров споменахме, че "новия" мотор идва комплект с неговата си инсталация, ти пак говориш за инсталацията на ф20 мотора
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Понеделник, 24.03.2014, 00:50:25 | Message # 12 |
Джудан (10)
| Гущеров го разбрах ама теб не те разбрах Понеже беше споменал че ще взимаш преходник от Обд2а кьм ОБД1 и за това сьм се подвел.
Редактирано от mom4i74 - Понеделник, 24.03.2014, 01:00:14 |
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 24.03.2014, 01:08:55 | Message # 13 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Quote Garfi ( ) Момчи, няколко пъти и аз и Гущеров споменахме, че "новия" мотор идва комплект с неговата си инсталация,
Инсталацията не е ли от RHD? Основния сноп кабели е от другата страна и няма да има достатъчна дължина за да го сложиш на кола с LHD
|
|
| |
Garfi | Дата: Понеделник, 24.03.2014, 04:31:34 | Message # 14 |
just driver
| Да оригинално е бил в кола с дясна дирекция, след това в прелюда Ванката, който е с лява дирекция и взимам двигателя с инсталацията с която е работил последно
|
|
| |
batkosio | Дата: Понеделник, 24.03.2014, 08:42:55 | Message # 15 |
BKDM
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Инсталацията е от компа на Ванката- ОБД1, двигателят е ОБД1, комппютърът е ОБД1, буксите са ОБД1, новият компютър и той ще е ОБД1. Пренареди си пинчетата от твоите букси ОБД2 към ОБД1 буксите, пусни си кабели за ЕЛД, ВТЕК соленоида и ноксензора, и виж как инсталацията на двигателя се свързва с инсталацията в двигателния отсек, която после влиза в купето- имам предвид вида на буксите и последователността на пинчетата там, ако трябва- ще ти дам такива букси. Това е най-културното решение.
|
|
| |