Forum moderator: ZAPPA, NSBOP  
Спортно окачване и пружини!
valu_Дата: Сряда, 09.12.2015, 20:04:00 | Message # 16
Сандан (3)

Град/Държава: /
Група: Напреднали
Съобщения: 58
Статус: Офлайн
Хора прелюда го имам от 1 месец така я взех с рязаните пружини отпред.Бях наясно,че са рязани още като го пробвах а и от един стар сайт за обяви намерих по по предния собственик и се свързах с него.Той е продал колата преди 4 месеца.Та ми каза,че амортисьорите са нови а пружините са рязани(амортисьорите тои ги е сменял)Като я вкарах на канала в къщи се видя,че са нови и пружините,че са рязани и тампоните между тях.
Много търсих цялостно окачване или само спортни амортисьори и нищо не намерих.Като изключим оферти от ибей два амортисьора за 200 долара и 180 долара доставка няма как да стане това...
Има ли магазин в българия от където да си купя спортни амортисьори или комплект окачване,само от ибей ли има части?
Не е ужасно ниска :D мен ме кефи а и съм свикнал да карам ниски коли,днес малко трудно минах през един легнал полицай,но просто нямаше достатъчно място да заходя на страни и я сурнах леко посредата.

Малко е кофти така за прелюд да се намират трудно и части и тунинг части,за сивика имаше всичко навсякъде :D Едни хубави джнати не мога да си намеря с тоя размер :(

MkillaДата: Сряда, 09.12.2015, 23:32:27 | Message # 17
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Колега valu_, самите изрази и думи "тунинг части", "трудно намиране" и "евтино" се самоизключват.Честно да ти кажа нямам идея четеш ли какво ти пишем :) Дано този път прочетеш.

Като начало човек когато си купи кола особено на близо 20 години, каквато и да е тя като марка и модел особено за по-малко парички то има изваждане (кинти) за обслужване, за поправка на някоя и друга забележка, гуми и тн.. все общи неща които е нужно да ги направиш.Да сметнем, че ти си направил всичко това и искаш да коригираш височината поради факта, че си я купил така.Колко според теб струват 2 броя нови прилични амортисьора ?! Говоря за най-обикновенни такива а не разни "тунинг" както се изразяваш.Повярвай, части за тези коли има нови в много магазини но не ги подаряват.
Ако си търсил наистина 4 броя заедно с пружините и то нови то тези 200 долара ще са ти 1/4 от цената.На старо също можеш да гледаш, има избор.Доста хора от този форум могат да ти дадат съвети какво да избереш като ще дам малък пример - Tanabe, TEIN, Bilstein B6/B8 заедно с някакви пружини, Koni и още 1 куп други марки.Но те също не струват 200 долара 2 броя.
Съветвам те да отвориш темите на част от колегите тук.Има прекрасни автомобили които са правени години наред и са влагани качествени части.Ако нещо те интересува като цени можеш да ги попиташ, не вярвам някой да откаже.
Ако си карал Сивик 5/6 и даже 7-ма генерация то не го сравнявай с Прелюд.Всъщност малко автомобили от този клас могат да се сравнят с него но това ще го разбереш ако го покараш 2-3 години и имаш опит с други коли.На 133кс. само 17-ски липсват, да знаеш.Не стига, че е спъната а и с тези 17-ски ще я усещаш още по-тромава но това са само част от проблемите на по-голямата джанта.Карай с 15 макс 16 цола и не се занимавай с друго на 2.0 мотора.

Успех ти желая с намирането на решение на твоят проблем но само с търсене няма да стане, трябва да отвържеш кисийката.Хайде със здраве :)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Сряда, 09.12.2015, 23:42:17

VIPER-CHДата: Четвъртък, 10.12.2015, 00:28:47 | Message # 18
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
И ти объркваш колегата...,колко пък е разликата в теглото на 16 и 17 цола?Да не говорим,че има по-леки 17 от 15 цола.Айде сега ,не можела да ги носи пффффф.
Когато спазиш предписания заводски диаметър,единствената разлика е малко по-тежката джанта(ако не си намериш по-леки) и 2см по-широка гума.С по-малък диаметър колата е по-пъргава но това пък си има други недостатъци.Хората са го сметнали,почети малко.

За окачването на колегата;
Пич,ще ме извиняваш ама колко пъти да ти пишем как да си оправиш колата???
Смени си ПРОКЛЕТИТЕ пружини отпред  с някакви спортни и ТОЛКОЗ!!!Постнах ти линк за 4 броя спортни срещу 100лв.Кво толкова го мислиш?50% тук караме така,спортни пружини и стандартни амортисьори.Е, аз съм и с жълто Кони отзад...Тук по магазините само луд би си купил окачване,като гледам и ибейското ти е скъпо..,ееееее,остава варианта за втора ръка.Търси такова тук или в английския ибей.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

MkillaДата: Четвъртък, 10.12.2015, 11:25:56 | Message # 19
5th gen F20A4

Жоро здравей.Бях забравил какво е като напиша "а" да има цялата азбука след това ;) Баш ми е приятно  :D Разликата в управлението на автомобила и по-специално прелюдката поне при мен е различно.Мога да говоря за ОЕМ джанти 15 ( вентилаторите ) и 16 цола ( Мотеги ).При 15 е как да кажа...най-пъргава.С 16 цола при неравности на пътя ( коловизи лято/зима ), волана тръгва да си се върти както си иска.С 15 цола го няма този проблем или ако го има то е доста слабо изявен.Не ми се мисли как ще е с 17 цолови джанти.
Да, прав си, че има по-леки 17 от 15 такива но колегата едва ли ще купува точно такива след като не му се дават 200 долара за 2 амортисьора.Само за инфо мисля, че 16-ска Мотеги е по-лека от 15-ска вентилатор но трябва да го проверя някой ден.Отделно гумите за 17 цола джанта не са от най-евтините.
Твърдя, че единственият недостатък на по-малката по размер гума/джанта е единствено визуално и нищо повече.На невероятните 133 конски сили, 17 цола джанта освен визуално то за друго няма да му помогне а напротив, само ще му пречи.
Ако говорим за заводско предписание то 5-та генерация F20A4 е с 15-цола джанта а не 17-ска такава :)

Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 10.12.2015, 11:29:22

ZAPPAДата: Четвъртък, 10.12.2015, 18:47:38 | Message # 20
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

GarfiДата: Четвъртък, 10.12.2015, 19:54:51 | Message # 21
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Quote Mkilla ()
....С 16 цола при неравности на пътя ( коловизи лято/зима ), волана тръгва да си се върти както си иска......

Само да вметна, че пропусна да кажеш едно важно нещо! При положение, че трябваше да сложиш гуми 205/50 ти избра 205/55 което не е като по предписание към което ти обичаш да се придържаш.

rollinДата: Четвъртък, 10.12.2015, 20:59:14 | Message # 22
Джудан (10)

Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
Абе прав е до някъде, не знам от широките гуми или от големите джанти се получава но е факт !
Като сложа зимните 205/55/16 всичко е нормално, но като сложа летните 225/40/18 при кривини по асфалта волана се опитва сам да се върти и колата следи кривините...

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com
Ground Zero BG във facebook

pavkataДата: Четвъртък, 10.12.2015, 21:21:04 | Message # 23
Рокудан (6)

Град/Държава: Yambol/Bulgaria
Съобщения: 181
И при мен волана се увлича по кривините на патя,с 205\45\17 карам.Но разлика във вървежа в сравнение с оригиналните 15-205\55 няма.

nightfighterДата: Четвъртък, 10.12.2015, 21:21:27 | Message # 24
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote rollin ()
при кривини по асфалта волана се опитва сам да се върти и колата следи кривините.

Нямаш си на идея колко време съм се занимавал с този проблем :) Смених почити всичко по окачването (тампони и т.н с ОЕМ ) и пак го има, но вече много по слабо се усеща. При нископрофилните гуми няма как да се избяга от това,просто няма достатъчно гума която да обере тези неравности, и за да бъде поносимо всичко по окачването трябва да бъде много стегнато и здраво.

п.с. Моите гуми са 215х40х17

rollinДата: Четвъртък, 10.12.2015, 22:05:04 | Message # 25
Джудан (10)

Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
По скоро е от ширината...
На Прелюда ми гумите бяха 205/45/17 и нямах никакви подобни проблеми, вярно всичко беше идеално по окачването ама все пак...

И понеже взехме да дискутираме какви ли не неща има нещо дето ме дразни в Акорда
При потегляне с превъртане на гуми направо цялата кола подскача, имам чувството че ще се откъса предницата, ама това го има при доста коли и не знам как може да се оправи....

Ето за това говоря: - само на първа предавка го има ама то само там върти гуми :D
https://www.youtube.com/watch?v=1t-Utk9gHsU

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com
Ground Zero BG във facebook

ZAPPAДата: Четвъртък, 10.12.2015, 22:18:49 | Message # 26
ARTIST

Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

valu_Дата: Четвъртък, 10.12.2015, 22:54:46 | Message # 27
Сандан (3)

Град/Държава: /
Съобщения: 58
Quote Mkilla ()
Да, прав си, че има по-леки 17 от 15 такива но колегата едва ли ще купува точно такива след като не му се дават 200 долара за 2 амортисьора
Не ми се дават 180 долара за доставка колкото струват и амортисьорите.
Не ми се иска да купя някакви пружини или амортисьори и да се надявам да се получи моето за това питам преди да направя нещо....Как да си купя хубаво окачване като всеки ден карам по ужасен път и ще го разбия.
Тия дни трябва да пристигнат едни пружини скоро ще ги сложа и ще споделя резултата.

За 17-ките ще търся леки и хубави джанти не китайски,но като гледам няма да е скоро,не спирам да гледам обяви и нищо не ми хваща окото,а и размера е труден..
Quote Mkilla ()
.Колко според теб струват 2 броя нови прилични амортисьора
KYB мисля,че бяха 130лв/бр.
Само за сверка,по спомен за сивика бяха около 90лв/бр.мисля,че там някъде се въртят цените.

Сега видях,че сте писали за широки гуми и увличане,Сивика го карам с 15-ки 195/50 без хидравлика съм и и ако не го държа колата ходи където си поиска като настъпи неравност.Без хидравлика всичко ми се отразява на волана но пък се усеща по добре как стъпва на пътя.

Редактирано от valu_ - Четвъртък, 10.12.2015, 23:00:14

ZAPPAДата: Четвъртък, 10.12.2015, 23:01:24 | Message # 28
ARTIST

Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

MkillaДата: Четвъртък, 10.12.2015, 23:24:00 | Message # 29
5th gen F20A4

Биска, не веднъж сме го дискутирали това нещо.Зимните 15-ски 195/65 ги купих нарочно по-високи.Карам предимно в града а особено когато бях в центъра, абсолютно всеки ден катерех бордюри за да паркирам но въпреки всичко проблеми съм нямал никога с дърпане на волана по неравности.Летните 205/55 дойдоха преди години на мнооого добра цена, бяха Мишелин и бързах да сложа Мотеги джантите от Scoff, та нямаше как да не ги взема.Но разлика съм сигурен, че няма да има независимо дали карам с 205/55 или с 205/50.Живот и здраве следващите ще ги купя 205/50 и ще мога реално да усетя разлика но според мен няма да има.Окачването "уж" ми е наред но въпреки всичко си има теглене по неравности с 16 цола а за 17 не искам и да пробвам.

Колега valu_, в тази доставка от 180 долара доста продавачи вкарват и част от цената на продукта който продават заради таксите.Не знам дали го обяснявам правилно но едно е да платиш такса на ebay за 200 а друго е за 400 пари с 20 долара доставка.Казваш за да не го разбиеш но по тази логика не трябва да караме въобще коли и да се мятаме на колелата.Карай си я с кеф и не го мисли много но без пари няма да стане.Мерак се гаси с кинти, предполагам знаеш :D

ZAPPAДата: Петък, 11.12.2015, 00:00:54 | Message # 30
ARTIST

Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda