Спортно окачване и пружини!
|
|
valu_ | Дата: Неделя, 15.11.2015, 20:24:54 | Message # 1 |
Сандан (3)
Град/Държава: /
Група: Напреднали
Съобщения: 58
Статус: Офлайн
| Здравейте! Прелюда ми в момента е с рязани пружини(така го взех)Проблема е,че е много ниска отпред и заради рязаните пружини и много мека...При преминаване през неравности меките пружини се сгъват прекалено и колата става още по ниска и съответно опира,а и думка много гадно на тампони.. Искам да сложа по твърди пружини но и да не става по висока в никакъв случай. Съгласен съм и за спортни амортисьори с пружини само за отпред в зависимост какви са цените. Предложете ми варианти за пружини/амортисьори кой с какво кара и най-вече колко трябва да свалят пружините за да стане на същата височина колата. За сивик знам какви пружини колко свалят колата но на прелюда не.Примерно с 35мм пружини как изглежда колата. Отзад съм с спортни пружини,в момента е с 16-ки и ще минавам на 17-ки но искам първо да сложа окачване опред за да няма проблеми с опиране.
|
|
| |
valu_ | Дата: Неделя, 06.12.2015, 00:08:20 | Message # 2 |
Сандан (3)
| Колеги от къде да си купя цяло окачване амортиосьори и пружини???
|
|
| |
eDaniel | Дата: Неделя, 06.12.2015, 12:36:24 | Message # 3 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Заводско или тунинг? Най-евтино ще ти излезне да махнеш рязаните пружини и да сложиш някакъв афтърмаркет. Недко (rollin) имаше за продаване ако не се лъжа. Иначе в ebay оферти колкото искаш.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
rollin | Дата: Неделя, 06.12.2015, 13:18:29 | Message # 4 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1271
| Има хубави окачвания с реглаж на Височина и Твърдост на BC за около 1200лв, иначе всичко по марково е доста по скъпо...
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 07.12.2015, 01:06:35 | Message # 5 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Толкова свалят спортните пружини 35-40мм. Аз съм със спортни пружини и амортисьори отзад,отпред спортни пружини и заводски амортисьори.Смея да твърдя,че колата ми вози прекрасно и е достатъчно твърда и стабилна.Всичко това го отдавам и на независимото окачване на прелюдите ни. Слагай две спортни пружини и отпред и махай рязаните боклуци. Ето пружини примерно; http://preludebg.com/forum/15-2928-1
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NSBOP | Дата: Понеделник, 07.12.2015, 10:30:41 | Message # 6 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Така е, 35-40мм свалят нормално.
|
|
| |
valu_ | Дата: Вторник, 08.12.2015, 07:40:35 | Message # 7 |
Сандан (3)
| Благодаря за мненията. Гледам и цели окачвания в ибей но са над 1000 лева. Силно не интересуват две неща колко ниска става с пружини на 35 или 40..една две снимки ще ми изясни всичко. И другото което ме притеснява когато мина през по голяма неравност и предните пружини не успеят да удържат колата и се смачкат се чува едно брутално ДУМ.. какво става?На амортисьора му свършва хода или пружината се смачква докрай. Има и гумеми тампони между тях...В началото мислех,че колата опира като издумка и постоянно спирах и гледах от долу.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 08.12.2015, 13:11:25 | Message # 8 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Една от причините да струва над 1000 лева едно окачване е точно за да няма "дум" като минеш през дупка/неравност.Та то само един добър амортисьор е към 200 лева а да не говорим за марково спортно окачване.Варианти много за пружини и амортисьори както са ти написали колегите но ако искаш да правиш като хората автомобила си то инвестирай в качествено окачване.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
rollin | Дата: Вторник, 08.12.2015, 15:46:22 | Message # 9 |
Джудан (10)
| Абсолютно подкрепям поста на колегата Mkilla тебе изискванията ти са точно за едно качествено афтърмаркет окачване... Иначе с пружини докарваш готината визия и макс една идея по добра стабилност която идва от сваления център на тежестта.
Ще потърся на компютъра дали имам снимка с Апекситата, но не съм сигурен на 100%
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 08.12.2015, 18:55:00 | Message # 10 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Available to users onlyмоят Прелюд е със спортно окачване виж снимки там . Само пружини е добър вариянт като за начало . :) ама дай да го видим все пак твоя Прелюд .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Вторник, 08.12.2015, 18:58:29 |
|
| |
rollin | Дата: Вторник, 08.12.2015, 19:47:50 | Message # 11 |
Джудан (10)
|
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 08.12.2015, 20:29:51 | Message # 12 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| А моя що не прави "дум"? Я си прегледай амортисьорите и противоударните тампони като разкараш рязаните пружини.И за какъв дявол са ти тампони в пружината? Как на човек би му хрумнало да реже пружини
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
pavkata | Дата: Вторник, 08.12.2015, 20:36:08 | Message # 13 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Yambol/Bulgaria
Съобщения: 181
| Възможно е и амортисьорите да са заминали,с рязани пружини не им трябва много време.
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 08.12.2015, 21:46:51 | Message # 14 |
Aristocrat
| да режеш пружини е проява на голяма тъпотия . Сега ти видях снимките на колата и мисля ,че е ужасно ниска. Слагай нови амортесъори и едни спортни пружини и си ти . уСПЕХ
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 08.12.2015, 21:48:22 | Message # 15 |
Aristocrat
| Quote VIPER-CH ( ) А моя що не прави "дум"? Щото не си си срязъл пружините. Я пробвай и после кажи прави ли ДУМ .
|
|
| |