Соларно захранване на Прелюда
|
|
pikaso906 | Дата: Петък, 12.04.2013, 12:33:04 | Message # 1 |
Кудан (9)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1073
Статус: Офлайн
| В неделя нямаше какво да правя и пратих запитване до една фирма за соларна енергия която предлага модули за каравани и лодки,дали може да се постави един малък соларен модул върху шибидаха например,за да захранва някоя от системите и днес получих отговор.
Здравейте г-н Георгиев, извинете за по-късния отговор. Покрай изложението Стройко, в което участвахме, не успяхме да отговорим бързо на всички запитвания. да, вие може да ползвате този модул върху колата си. Добре е обаче да ни изпратите малко по-точна информация, за да ви уточним, кой модул ще е най-подходящ за вас. Уточнете ни моля, каква е консумацията във Wh на осветлението на колата и на аудио системата, която искате да захраните. Колко часа искате да можете да ги ползвате? Какъв е акумулаторът, който искате да захраните - неговите характеристики в Ah. за колко дена искате соларно захранване на акумулатора? Искате да бъдете независим от ток, ако спрете на къмпинг, на планина или на плажа? - правилно ли сме разбрали вашето запитване? Ще очакваме вашия отговор, за да ви предоставим максимално полезна за вас оферта. с поздрави: Людмила Величкова
Ще ви информирам за развитието,защото ми се струва интересно,ако се получи.
Редактирано от pikaso906 - Петък, 12.04.2013, 12:33:28 |
|
| |
pikaso906 | Дата: Петък, 12.04.2013, 12:59:02 | Message # 2 |
Кудан (9)
| Ето и моя отговор.
Здравейте.Колата е спортна и няма да бъде използвана за къмпинг или нещо подобно.Реших да се поинтересувам дали може да се получи нещо такова главно за да намаля товара на генератора на автомобила,като от това ще се повиши и производителността на двигателя.Също ми харесва мисълта,че такива хибридни системи не се срещат в по-стари автомобили и това ще я направи уникална. Акомулаторът е 75Ah,уредбата е около 900W с усилвател,фаровете са ксенон с по-ниска консумация на енергия,около 100-150W.Целта на модула ще е да помага на алтернатора не да поддържа системите когато колата не работи.Колкото повече елементи успеят да се задвижват със соларната енергия толкова по-добре.Например и електрическите прозорци и шибидаха.Най-лесно би било да се свърже директно с акумулатора и да го зарежда,пък енергията от там ще захранва каквото може Притеснява ме само малката площ на която може да се разположи соларния панел.От естетическа гледна точка най-добре ще бъде да е върху шибидаха който е с размери на 19 инчов монитор.
|
|
| |
dpavlovq | Дата: Петък, 12.04.2013, 12:59:50 | Message # 3 |
Нанадан (7)
Съобщения: 306
| Браво за идеята, тя е страхотна, разбира се, полезна е, аз не бих си сложил такъв панел на този етап, тъй като нямам много нужда, тоест консумацията от акумулатора ми е достатъчна и нямам големи допълнителни консуматори. Ще следя с интерес темата.
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Петък, 12.04.2013, 13:16:38 | Message # 4 |
Кудан (9)
| И аз нямам,но ми е интересно какво може да се получи.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Петък, 12.04.2013, 15:46:11 | Message # 5 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| И аз сьм си мислил за такива соларни панели защото като оставя колата на открито и по 3-4 месеца седи без да я карам или припалвам. За това си свалям акумолатора и го мькна в камиона и чат пат го зареждам сьс зарядното което си нося. Такьв панел ще ми спести тия разправии и ако не друго то поне няма да се саморазрежда от стоенето.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 12.04.2013, 22:45:01 | Message # 6 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 12.04.2013, 23:36:05 | Message # 7 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Quote (ZAPPA) Я да ви сваля на земята. Мда,препоръчително е да се придържаме,към здравия разум.
п.с. От модула за DRL, кой знае каква икономия на гориво няма да усетиш,но поне ще ти спести някоя глоба.Което си е една добра и доста осезаема икономия
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 13.04.2013, 00:04:11 | Message # 8 |
Джудан (10)
| Сигурно е по удобно да си мькна в кабината акумолатора да навьрта километри и да се чудя кьде да го включа да се зареди за да не пада тока:) И пари за ремонти и части не сьм пестил никога:) Колко човека си смениха хидравличните обтегачи сьс ремьците:)
Редактирано от mom4i74 - Събота, 13.04.2013, 00:11:13 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 13.04.2013, 00:09:28 | Message # 9 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ако изработят шибедах с вграден панел ще е добре но иначе къде да го сложа,да ми стърчи над тавана ли?
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 13.04.2013, 00:13:41 | Message # 10 |
4G H22A 4WS MT
| Не бе защо,сложи му едно вятърно генераторче на малко пилонче подаващо се от дупката на антената
п.с. Като ги мислите тези неща,някой задава ли си въпроса- как ще го закрепя,от къде ще минават кабелите,няма ли от движението на елемента да дадат на късо,и т.н.
Редактирано от nightfighter - Събота, 13.04.2013, 00:17:26 |
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 13.04.2013, 00:16:34 | Message # 11 |
Джудан (10)
| Виждал сьм малки модули които ги слагат например на таблото или плота на задното стькло и се включват вьв запалката:)
Редактирано от mom4i74 - Събота, 13.04.2013, 00:21:31 |
|
| |
pikaso906 | Дата: Събота, 13.04.2013, 10:08:50 | Message # 12 |
Кудан (9)
| След като фирмата предлага модули за каравани и яхти няма да е кои знае какво да сложат и на лека кола.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 13.04.2013, 20:29:13 | Message # 13 |
4G H22A 4WS MT
| Естествено че не е трудно,може да го закрепиш с 4 видийки+двойнолепещо на предния капак Пусни няколко снимки, като го направиш
п.с. понеже панела е плосък,а на колата има доста малко плоски детайли,ако евентуално се получат фуги,може да се запълнят с полиуретанова пяна
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 14.04.2013, 00:36:30 | Message # 14 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| След като има соларен панел за прелюдите е време да се помисли и за икономия зимата.Ето и малко инфо как да се случи всичко това: Ето и още малко начини за да спестим гориво , ток и всичко останало:
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 14.04.2013, 03:21:18 | Message # 15 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Използвали са се печки вградени в багажното отделение но не с цел отопление а заради отделяната газ при ТЛЕЕНЕТО на един вид дърво (забравих какво беше) с чел захранването на мотора с гориво в кризата след втората световна война мисля...
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |