Радар детектор
|
|
aλexandro | Дата: Сряда, 18.12.2013, 10:51:04 | Message # 31 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
Статус: Офлайн
| За София е добре сутрин да се преглежда сайта на КАТ: http://www.kat.mvr.bg/kontrol1.htm Това би помогнало ако имате някакъв предварителен маршрут или ви се занимава да си ги въведете в навигацията. Иначе новите радари, ползвани от нашата полиция са наистина едни от най-модерните в света (MPH Bee III ако не се лъжа). Някои детектори ги засичат, но мисля, че нито един няма 100% успеваемост. Ако полицая пък реши да ползва дистанционно, мисля, че става невъзможно - засичат те след като си в обсега на радара и твоя детектор дори да го засече, ще е късно. Обнадеждаващо е, че нашите блюстители на закона малко ги мързи да засичат всеки поотделно и затова го оставят включен, но дори тогава работата не е много сигурна. http://radartest.com/article.asp?articleid=9080
Използването на чувствителен детектор има и един сериозен недостатък - в града или ще е чувствителен или ще те побърка от сигнали. Най-малкото засичат всяка една автоматична врата, покрай която минаваш. Да не говорим радио ефира колко е замърсен и т.н.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 18.12.2013, 20:17:15 | Message # 32 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
| Quote aλexandro ( ) За София е добре сутрин да се преглежда сайта на КАТ: http://www.kat.mvr.bg/kontrol1.htm Това би помогнало ако имате някакъв предварителен маршрут или ви се занимава да си ги въведете в навигацията. Има ли колеги страдащи от безсъние или такива дето обичат да си пият кафето в 5часа
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
VRG | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 19:02:40 | Message # 33 |
Сандан (3)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 42
| Quote eldesa ( ) за мен долните два теста са показателни че има 3 марки радар детектори за които си заслужава да си дадеш парите но са скъпи Мисля, че това са доста изкуствени тестове. Каква е ползата да разбереш, че има радар на 3200м? Дори при 50 м/с това ти е повече от минута до източника. Едно 15 секунди трябва да са достатъчни, при 30м/с (над 100 км/ч) - това са 450 метра. Вече около месец използвам това, което е 80-тина лева и добре се справя. Има куп крепления в комплекта. Най-хитрото е върху конзола с 3 вакуумчета, като в нея се поставят 2 батерии АА - изкарва дни с едни батерии (самоизключва се, ако за 45 мин. не хваща никакъв сигнал). Сега съм си поръчал Cobra iRad-150 за $54 (вярно, с още толкова транспортни разходи). Много иновационен подход: самият детектор може да се монтира навсякъде в колата. Осъществява връзка по bluetooth със смартфон, на който се изобразяват и озвучават всички събития, освен това, софтуерът по интернет предава и получава информация от другите участници в движението (които имат този вид хардуер и софтуер) за "опасни участъци". Естествено, това използва и GPS, но дали на радар-детектора или на смартфона, предстои да видим.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 19:14:12 | Message # 34 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Винаги съм се чудил на хората които карат с радари.Никога не съм ползвал такъв и се чудя защо въобще ползвате такава джаджа ?! Ако се кара по ограниченията + 10км/ч отгоре няма проблеми а и дали ще стигнеш 30 - 40 мин някаде по-бързо разликата мисля , че е никаква.Чудно ми е защо примерно в Гърция като съм шофирал всички спазват ограниченията , никой не ти свири , не ти присветва с фарове а тук сме големи дяволи с колите на по 20 години и караме с колкото позволява колата.Спомням си по пътя за Атина имаше една не малка отсечка в някакво градче с ограничение 50км/ч която я минахме за около 20 мин.Колоната зад нас ( бяхме 1ва кола ) беше стабилна а часа беше 2.00 през нощта.Еми никой не си позволи да ни изпревари а карах точно с около 50-55км/ч.Нямаше нерви и драми както е тук та в заключение карайте си по ограниченията и оставете тези радари , защото радара е най-малкият проблем при ПТП с висока скорост.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 30.12.2013, 19:18:08 |
|
| |
VRG | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 19:23:02 | Message # 35 |
Сандан (3)
| Quote Mkilla ( ) Винаги съм се чудил на хората които карат с радари. Срещал съм и въпроси, защо хората си слагат антивируси, когато еди койси никога не е имал антивирус и не е имал проблем. Налага се! Аз ако ще спазвам ограниченията, по-добре да се кача на рейса и да си чета вестник.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 19:27:26 | Message # 36 |
5th gen F20A4
| Ако си с компютър с инсталиран Линукс или някой комп от серията на Apple там нямаш антивирусни по default Наистина ако караш с доста над допустимата скорост по улиците и най-вече в града се замисли за градски транспорт.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
VRG | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 19:31:42 | Message # 37 |
Сандан (3)
| Quote Mkilla ( ) Ако си с компютър с инсталиран Линукс или някой комп от серията на Apple там нямаш антивирусни по default :) Има вече и там, updatni си информацията.Quote Mkilla ( ) Наистина ако караш с доста над допустимата скорост по улиците и най-вече в града се замисли за градски транспорт. Имах предвид извънградско, 120-140, магистрала 140-160.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 19:36:15 | Message # 38 |
5th gen F20A4
| Ъпдейтнал съм я Apple и повечето версии да не казвам всички на Linux нямат антивирусни. На магистралата със 150км/ч не вярвам да те щракне някой а там където е 90км/ч ограничението винаги можеш да си позволиш да изпревариш някой бус/тир/камион но обикновенно те карат по-бързо и от теб
Искренно се надявам глобите да станат x3 за скоростта и алкохола , защото само така ще се излекува псевдо състезателият манталитет който преобладава в доста хора както и безсмъртието след 200 грама уиски.
|
|
| |
VRG | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 19:41:33 | Message # 39 |
Сандан (3)
| Quote Mkilla ( ) бус/тир/камион но обикновенно те карат по-бързо и от теб ???????????????? Странен човек...
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 19:49:22 | Message # 40 |
5th gen F20A4
| Чуждите тирове както и разни пътнически автобуси някой път карат доста бързо а тези с бусовете особено по-новите модели са излезли от Need for Speed.Обърни внимание като шофираш извън магистралата за какво става въпрос особено пък около Русе и околията.Особено в гр.Бяла Русенски окръг имаше един момент в който на всеки 2-3 месеца се мяташе някой в река Янтра.Сега направиха едно голямо кръгово на което му казват "тортата" и пак се забиват в него , защото не могат да спрат.Не съм странен а искам да стане така както е в Холандия , Швейцария , Австрия и други държави.С нищо не сме по-различни от тях а даже напротив , пътната ни култура е в пъти по-ниска.Затова мисля , че радар детектора е безсмислена джаджа която предразполага към ПТП а не те пази от такова.Едни 50.00лв не се равняват на сакатлък за цял живот.
|
|
| |
ggushterov | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 19:51:39 | Message # 41 |
Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Quote Mkilla ( ) а тези с бусовете особено по-новите модели са излезли от Need for Speed Да, ако не вярваш ела виж моя бус как върви. Само че съм като от ГТА а не като от НФС
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 19:59:35 | Message # 42 |
5th gen F20A4
| Жоро , знам как вървят и ти вярвам Обаче много се дразня когато тук всеки прави каквото му "душа сака" обаче като мине границата и кара с 50км/ч.Защо ? Манталитета ни е такъв и всеки си мисли "на мен няма да се случи" ама на , случва се.Това безумие с фаровете с нищо не помага защото когато бръкнеш в джоба на някой , тогава се замисля.
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 20:01:24 | Message # 43 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Quote VRG ( ) Имах предвид извънградско, 120-140, магистрала 140-160 Eла тука да караш на магистралата с тая скорост при това тука е истинска магистралата а не побългарена. Ще караш един път и като ти друснат една глоба втори път ще си по нисък от тревата . Извънградско 140 бах ти и извънградското По кои пътища точно ? По тия без дупките без каруците ,без някое куче или не дай си боже кон пресичащ на кестерме ? На мен на Тракия ми се случи да ми излезе кон ,а кво остава за обикновенните пътища. Ти си обществено опасен бре мен . А тъжното е че до колкото виждам не си пубертет и би трябвало акъл на хората да даваш, как да не се избиват по пътищата а то ко стана точно обратното
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Понеделник, 30.12.2013, 20:06:34 |
|
| |
VRG | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 20:17:02 | Message # 44 |
Сандан (3)
| Quote NightRider ( ) Извънградско 140 бах ти и извънградското По кои пътища точно ? Ще ти споделя - по Е79 София-Оряхово. Там и повече съм вдигал, но 140 се търпи. Чудно ми е, че вие с бегачки като Prelude се учудвате на тези неща.
|
|
| |
eldesa | Дата: Понеделник, 30.12.2013, 20:18:35 | Message # 45 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| Quote Mkilla ( ) На магистралата със 150км/ч не вярвам да те щракне някой а там където е 90км/ч ограничението винаги можеш да си позволиш да изпревариш някой бус/тир/камион Да ама не е така . Точно там не трябва да го изпреварваш.защото точно там те дебнат скритите радари,а и там ако не знаеш пътя и не знаеш че има бензиностанция ще си предприемеш изпреварване с километрите разрешени на магистрала (130-140) и хоп снимка (катрал си с 100 лв и нагоре в час) защото не си видял от тира или буса знака и бензиностанцията . Тези места са най инфарктни ,защото ограничението е сложено 100 - тина метра преди бензиностанцията и важи за около 200- 300 м.Не видиш ли знака и си изгорял ,а да не казвам и на колко места няма такива знаци или са напръскани със спрей. Quote Mkilla ( ) можеш да си позволиш да изпревариш някой бус/тир/камион но обикновенно те карат по-бързо и от теб :) :) :) ако съм с трабант може и да са по бързи от мен.Не съм състезател но е хубаво отвреме навреме да пробваш автомобила на прав участък на магистралата. Относно радар детекторите все още мисля че човек трябва да има монтиран (но качествен) в автомобила(Колко ще са ефектни е друг въпрос ) , само заради криещите се полицай .Аз си карам нормално , но ще се кефя да ги откривам зад храстите преди да ги видя.Пък ако имам и видиорегистратор с кеф ще ги качвам в интернет как се крият като мишоци използват всяко храстче и шумка за прикритие ( като ловжии а и не са и глупави и са много изобретателни) и как спазват препоръките на министъра на вътр.работи да стоят преди опасния участък и да са видими за участниците в движението за да действат превантивно .Нали казват че целта им е да успокояват движението а не да трупат глоби . От това става още по интересно.
|
|
| |