Радар детектор
|
|
|
mom4i74 | Дата: Събота, 30.11.2013, 11:38:32 | Message # 2 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2166
Статус: Офлайн
| Аз си бях купил доста добьр радар детектор на Кобра след като ми взеха полицаите 60 лв от София до Плевен:) НАправо бях бесен и на другия ден го купих. Радарите на поицаите ги хваща но неможе да хване новите камери които неизльчват нищо а изчисляват скороста с която си преминал между двата обектива . Кьм тия устройства има и GPS модули които да ти показват подобно на навигациите кьде има камери , но няма как да ти покаже ако има някьде мобилна камера която я местят и пак неможе да се разчита на 100%. Имай в предвид че радар дектора извьн Бг изобщо нетрябва да е в колата ти. В ГЕрмания сьм висял цял ден в полицията сьс все тира докато ми го извзеха и глобиха. В Гьрция била четирицифрена глобата за радар детектор. В крайна сметка радара може да те спаси едиствено от старите радари на полицията.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
eldesa | Дата: Събота, 30.11.2013, 12:36:33 | Message # 3 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| Не знам . Последните поколения както пише от производителите са невидими за радари за радар детектори. Имат и спектъра от честоти и на лазерните радари .Всяка камера излъчва честота , дори и тези за наблюдение . Проблема при лазерните радари е че са стрелкови .Прави изстрел в точка "А" после в точка "Б" и изчислява за колко време си изминал това разстояние и от там изчислява скороста. Ако засече кола преди теб в обсега на радар детектора той ще го засече и ще те предупреди, но ако е засякъл радара моя автомобил ,радар детектора ще ме предупреди ,ама ще е вече късно (сниман си )
От там идва и въпроса дали си заслужава да си монтираш това устройство. Пък и полицаите се изхитриха и вече не държат постоянно включени и по старите мобилните радари.Пускат ги избирателно. Което пак те връща на въпроса дали си заслужава тази инвестиция.
Проблем има също и в предизвикателната и агрeсивна стойка на нашия модел автомобили.Просто като те види полицая на пътя без да се замисля веднага те проверява с радара .
Редактирано от eldesa - Събота, 30.11.2013, 13:40:44 |
|
| |
Hak | Дата: Събота, 30.11.2013, 16:14:52 | Message # 4 |
Рокудан (6)
Съобщения: 216
| Абсолютно безмислено е за града... ама абсолютно безмислено Аз си бях купил две Кобри - едната нисък клас, другата висок. Ако караш междуградско основно не е лошо, защото там обикновено радарите на полицаите са пуснати постоянно и може да ги засечеш. ОБАЧЕ за града е абсолютно излишно Първо - засича всичко живо(врати и т.н) дори в режим на "градско" което е упер досадно Второ - полицаите спират на "пусков" принцип, пуска рдара, засичате и тогава твоя и да отчете и да не отчете пак няма смисъл, защото вече си засечен така или иначе Трето - Трябва да измислиш къде да го сложиш, и става една от джаджите, което или трябва да взимаш с теб .. или трябва да вградиш в таблото, което не е елателно Четвърто - Нарушава ми иначе перфектната музика в колата с постояннобо БИпкане Аз ги продадох и двата - така че моето мнение е НЕ!
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 30.11.2013, 18:22:03 | Message # 5 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Елдеса ,а защо просто не се опиташ да спазваш правилата?????
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
Garfi | Дата: Събота, 30.11.2013, 18:48:25 | Message # 6 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| И аз това го питах.
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 30.11.2013, 18:52:34 | Message # 7 |
Aristocrat
| Quote Garfi ( ) И аз това го питах Правилно си го питал. То за това България е на това положение ,щото всеки хитрее . А както е казал поета "Хитрата сврака с двата крака "
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 30.11.2013, 19:04:06 | Message # 8 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Елдеса е интелигентен и улегнал мьж за да тьрси вьзможности да заобикаля закона но наистина има инфалтилни и тьпи ограничения които май са сложени единствено да за да сьбират пари от глоби. Така че си е прав в желанието да избегне тия неща.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 30.11.2013, 19:13:36 | Message # 9 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Ако е хубав радар си заслужава, но имай в предвид че е доста скъп.Ако ще слагаш някакъв нисък клас по-добре недей!
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 30.11.2013, 19:16:20 | Message # 10 |
Aristocrat
| Не си прав Момчи ,тук също има идиотизми, като тази ,че в кварталните улици ограничението на скоростта е 30 км. Ама хората го спазват . Не коментирам специално Елдеса а по принцип говоря. Има ли го като закон трябва да се спазва .Друг е въпроса дли ме кефи или не.
|
|
| |
Garfi | Дата: Събота, 30.11.2013, 19:16:41 | Message # 11 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| За интелигентен, интелигентен до колкото аз мога да дам такава оценка, но за улегнал..... цъ, цъ, цъ. Тъпи ограничения колкото щеш, и хората, които се опитват да ги спазват стриктно, изглеждат смешно в очите на повечето участници в движението. Все юак това са правилата и ще играем по тях до колкото е яъзможно.
|
|
| |
Jack | Дата: Събота, 30.11.2013, 19:51:35 | Message # 12 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Atlanta/United States
Група: Напреднали
Съобщения: 255
| Абе то при вас дайте радари а при мен е шапка на тояга. Имах Valentine 1 и траеше като риба. Моя шеф имаше 1700$ вграден радар на неговата s2000 и го гепиха на магистралата с 40 mph отгоре. Нищо не помага. Спазвайте си правилата.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 30.11.2013, 19:56:37 | Message # 13 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ще си боядисвам и без това прелюда,ще треснем черен-мат антирадарна боя като на super blackbird http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/6/6/4/0536466.jpg
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
eldesa | Дата: Събота, 30.11.2013, 20:19:54 | Message # 14 |
Джудан (10)
| Най добре е да се спазват ограниченията , и по принцип ги спазвам или се старая да ги спазвам,но има моменти в който човек се е замислил или наложително бърза или нещо си и въобще за момента не се е замислил за скороста с която се движи(просто не се усеща като шофираш хубав автомобил) и без да е усетил нарушл. Не ми трябва това устройство за да нарушавам системно или да се правя на джегит .. Пътя за Гоце Делчев и обратно си го знам и с вързани очи но за да не се получават такива издънки си пускам GPS -а като съм вкарал стоянките допълнително (стационатрните си ги има ) и той ме предупреждава за ограниченията на скороста по целия път( не само за радарите ) и се съобразявам с него .макс + 10 км отгоре .После по пътищата има и доста участъци, където скороста от 90 става 50 за около 100 м и после пак 90 и докато намалиш си минал през ограничението с превишена скорост ( ате са любимо място на полицаите ).Я досвам се и на полицайте най вече че уж трябва да са на открито , а те пак използват разни трикчета за да отработят и преизпълнят плана от снимки.Замислил съм се и за регистратор в колата и като ги заснема да ги качвам в интернет как използват всичко за да се скрият и да те проверяват за скорост .Ако полицейския автомобил седи на банкета на пътя е по добре ,защото няма да стрестне някой нервак и да направи беля като натресе спирачки и да се завърти. Мерси за изказаните мнения за мен ,малко се изчервих а относно улегналоста Quote Garfi ( ) но за улегнал..... цъ, цъ, цъ. Улегнал мъж съм но с младежки дух . Има моменти в който искаш да почувстваш мощноста на автомобила. Натискам единствено в извънградско и най вече на магистралата макс + 20 ,25км отгоре , никога не изпреварвам рисково и мога да се влача след някой с километри докато не видя сигурно място за изпреварване. Радар детектора ми трябва точно за извънградско за изброените по горе ситуации и моменти, GPS a предупреждава за ограничението на скороста но и той в последния момент но все пак предупреждава( гледам да не съм над ограничението или с около 10 максимум над,но по често е под или точно с ограничението.) Според мен радар детектора ще има най голям ефект при поставени мобилни камери в автомобили с цивилни номера и без обозначения , захвърлени ей така покрай пътя .Техните камери мисля че излъчват постоянно .
Редактирано от eldesa - Събота, 30.11.2013, 20:32:40 |
|
| |
eldesa | Дата: Събота, 30.11.2013, 20:22:57 | Message # 15 |
Джудан (10)
| Quote VIPER-CH ( ) Ще си боядисвам и без това прелюда,ще треснем черен-мат антирадарна боя като на super blackbird Боята трябва да е от технологията "STELT".
|
|
| |