Свръхвисоки обороти или дали си счупих колата
|
|
persssi | Дата: Събота, 11.06.2016, 15:21:05 | Message # 1 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 549
Статус: Офлайн
| Здравейте всички!
Преди два дни, когато се включвах на околовръстното при скорост около 130 - 140 км/ч. и около 7500 оборота, от трета вместо да включа на четвърта, включих на втора. Включих е силно казано, защото стана само за части от секундата, но въпреки всичко моторът се форсира яко. Не знам точно до колко оборота, но изфуча здравата.
След това колата продължи да върви нормално, без силно изразени шумове или друго. За съжаление ми се струва, че не е толкова мощна, както преди и оборотите на празен ход сякаш са по ниски и работата на двигателя една идея по неравномерна. Сякаш изгарянето не е толкова добро, както преди или друго се е прецакало.
Дайте мнение, какво става при такива ситуации, дали моторът задължително се чупи веднага или може примерно да се е изкривил някой клапан съвсем леко, но въпреки това колата да си върви, почти като преди.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 11.06.2016, 16:19:46 | Message # 2 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Възможно е да си прехвърлил зъб на ангренажа, аз бих проверил зацепването и дали няма някакви поражения по ремъка.
|
|
| |
persssi | Дата: Събота, 11.06.2016, 16:25:40 | Message # 3 |
Хачидан (8)
| Аз скоро ще сменям ремъците и тогава ще проверя. Предполагам, че оборотите за част от секундата се станали от 7500 на 9000, 9500. Възможно ли е при това да се е ударил някой клапан, но леко и без да се счупи и от това някой от цилиндрите да не работи толкова ефективно.
Редактирано от persssi - Събота, 11.06.2016, 16:27:52 |
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 11.06.2016, 17:35:26 | Message # 4 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Е то би трябвало да удариш прекъсвача ,ако не си го махнал с чип . И все пак Веско е прав. Споко ,ако е нещо то е зъб на ангренажа.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 11.06.2016, 18:10:57 | Message # 5 |
4G H22A 4WS MT
| Quote NightRider ( ) Е то би трябвало да удариш прекъсвача ,ако не си го махнал с чип Прекъсвача не играе роля тук! Той принудително развърта двигателя, от инерцията на колата и включената ниска предавка. Не вярвам да има ударен клапан,поне засега,но ангренажия ремък е понесъл огромно натоварване.Възможно е да са се откъснали някои от зъбите или да е прехвърлил зъб.Затова те съветвам да го провериш т.е смениш и да огледаш как са белезите.Същото важи и за ремъците на балансиращите валове.Направи го възможно най-скоро!!
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Събота, 11.06.2016, 18:22:01 | Message # 6 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
persssi | Дата: Събота, 11.06.2016, 18:40:35 | Message # 7 |
Хачидан (8)
| Мерси за отговорите! Смятах до месец да сменя ангренажния комплект, но ще ви послушам и ще ускоря малко, а до тогава няма да я карам много много.
В началото мислях, че си внушавам, но май не е само внушение, а има дори минимална промяна, но аз карам тази кола от 8 години и мисля, че мога да забележа дори дребните неща.
Quote ZAPPA ( ) Ако не се лъжа твоят мотор е от сгъстените и срещата с клапаните ще е по- задушевна. Да, двигателят е H22A7
P.S. Аз имам едни горе долу готини клапани на Ferrea в шкафа и се чудех, дали да не ги монтирам по добрия повод, но явно е излишно. Ако е станало нещо такова, щях да пиша в раздела Продавам на части.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Събота, 11.06.2016, 18:54:11 | Message # 8 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 11.06.2016, 18:55:31 | Message # 9 |
Aristocrat
| Не си счупил нищо . За ангренажа вече го обсъдихме. А тия мотори носят на обороти. Не случайно се правят чипове и се маха ограничителя . После това е било за част от секундата . Ама по добре не я карай а побързай с проверката на ремъците. Аз като прецаках шайбата на коляновия вал не я карах изобщо 2 седмици.
|
|
| |
persssi | Дата: Събота, 11.06.2016, 18:57:32 | Message # 10 |
Хачидан (8)
| Така и ще направя, само от гаража до сервиза и обратно :).
|
|
| |
rollin | Дата: Събота, 11.06.2016, 21:42:50 | Message # 11 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
| Дани какъв прекъсвач какви 5 лева - направо яко ме развесели :D
Аз залагам на чукнати клапани
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 11.06.2016, 21:56:26 | Message # 12 |
4G H22A 4WS MT
| Quote NightRider ( ) А тия мотори носят на обороти. Така е, но при него може да е възникнал проблем не от високите обороти,а от изключително рязкото качване на оборотите.Много по рязко отколкото мотора би се развъртял сам.Образно казано ситуацията бих я описал така: представи си че си застанал за спринт на 100м,но в нормалния случай се засилваш и бягаш с всички сили сам, а в нашата ситуация все едно някой с мощен шут отзад те засилил, доста неочаквано за самия теб :) Просто,трябва да се провери ремъка,нека да почнем от там, за клапани ми се струва че е рано да се мисли. Дръж ни в течение колега, и дано няма нищо сериозно!
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 11.06.2016, 22:07:32 | Message # 13 |
Aristocrat
| Quote rollin ( ) Аз залагам на чукнати клапани Залагаш щото и ти колкото мен разбираш. Сто процента не са клапани !!!!!! Току що изпратих това което е изписал Перси в София на моя диагностик и като получа отговор ще го постна. Тук всички си приказваме а само той казва. До сега при всички проблеми които съм имал с колата съм говорил с много колеги и всички изреждат възможните причини само моя МАЙСТОР ми казва точната от раз.
Редактирано от NightRider - Събота, 11.06.2016, 22:22:45 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 12.06.2016, 08:37:17 | Message # 14 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Един зъб
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
rollin | Дата: Неделя, 12.06.2016, 11:45:52 | Message # 15 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
| Дани, моля ти се не ме обиждай така
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|