Пукане при потегляне
|
|
Mkilla | Дата: Вторник, 28.02.2012, 19:26:24 | Message # 1 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги Имам проблем и не мога да разбера какъв е точно.Когато тръгвам от място , натискам съединителя и при зацепването за да тръгна се чува леко пукане от ляво все едно има нещо незатегнато или хлабаво.Това става при малко по-рязко тръгване.Когато тръгвам плавно нямам такъв проблем.Усетих го тези дни но все забравям да драсна някой ред.Възможно ли е да е някой тампон я на скорости или пък на мотор или ? Ходовата част последно е преглеждана преди 2 седмици и не откриха нищо тогава ? Да поясня само , че когато натискам само съединителя на място не се чува нищо и всичко е наред.Проблема е само при зацепване на съединителя.
.S Да не пускам друга тема но днес разрязах с приятел оригинален бензинов филтър на хонда на 250 000км.Толко дебела ламарина не бях виждал на филтри а вътре не беше чак толкова зле колкото очаквахме !!
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Вторник, 28.02.2012, 20:03:41 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 28.02.2012, 20:13:35 | Message # 2 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| И аз го имам това пукане но се чува в задно ляво окачване.Чува се и в движение при пускане на газта и подаване.Не видях никакъв проблем в окачването но това не значи че няма
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 28.02.2012, 20:15:18 | Message # 3 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Най-добре ще е на следващата среща като дойдеш да го покажеш този шум. Отвън може да се чува по-различно освен това.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 28.02.2012, 20:28:25 | Message # 4 |
5th gen F20A4
| Колега аз още утре ще ида да го види някой но предварително пиша и тук че "аман" от майстори.В момента на зацепване на съединителя и подаването на газ се чува едно как да го опиша най-точно , нещо като "цък".Скоростите влизат нормално , съединителя самостоятелно при натиск не издава звуци но като тръгвам на 1ва скорост в момента на зацепването се получава това.Интересно ми е дали нещо е разхлабено или нещо е тръгнало да си заминава.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
HRC | Дата: Вторник, 28.02.2012, 20:29:32 | Message # 5 |
HONDA LOVER
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 252
| Погледни тази тема http://preludebg.com/forum/6-214-1
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 28.02.2012, 22:42:42 | Message # 6 |
5th gen F20A4
| На тези надлъжните щанги съм ги сменял и 4тирите тампона в Юби Ко преди около 4 месеца с оригинални такива точно заради скърцане при потегляне и се оказа от тях.Добре а не са ли голяма цифра тези тампоните около двигателя ? Дано не е някой от тях , че ме съмнява да са по 8 долара Добре а нямаше ли да се чува това и при рязко спиране с двигателна спирачка ? При мен при рязко спиране няма проблеми , днес го тествах..Единствено на тръгване при зацепването на съединител с газта....Сега се вкарах във филма...Защо ли ми се струва , че е от заминал феродов диск но ще видим !!:)
Added (28.02.2012, 21:42:42) --------------------------------------------- Така , намерих едно клипче и симптомите са подобни като звук на това с изключение , че го прави когато колата работи влючване на скорост и последващо тръгване.
А си мисля за някоя от пружинките да не се е строшила и от там да идва този шум само че се чудя дали няма да го прави и на изключен мотор и защо го прави само като е на скорост
Редактирано от Mkilla - Вторник, 28.02.2012, 22:52:21 |
|
| |
schnapps | Дата: Сряда, 29.02.2012, 08:52:01 | Message # 7 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 241
| http://preludebg.com/forum/12-92-1
Виж и мнение номер 14 на Заппа
|
|
| |
eldesa | Дата: Сряда, 29.02.2012, 10:04:20 | Message # 8 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| не е от съединителя аз го смених и пак го има когато е студено.Не се притеснявай за съединителя и не набутвай пари за това.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 29.02.2012, 17:07:41 | Message # 9 |
BIKER
| аз си мисля за шарнир
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Сряда, 29.02.2012, 19:17:29 | Message # 10 |
5th gen F20A4
| Направо ще припадна....Тази кола си има собствено мнение за нещата Днес цял ден ( 90км ) градско в София въртене насам натам само когато тръгнах и беше яко студ го направи няколко пъти....Май май ще е от някой тампон ОБАЧЕ кой незнам.Шарнирите са гледани много скоро колега.Пичовете в Юби Ко винаги правят преглед когато вдигнат колата на подемника..Като сменя тампоните на амортесьорите ще пиша пак но това ще е след някой друг месец.
Редактирано от Mkilla - Сряда, 29.02.2012, 19:19:55 |
|
| |
THE_VIPER | Дата: Сряда, 29.02.2012, 19:59:02 | Message # 11 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 328
| Не е само твоята кола колега Когато бяха големите студове и на мен ми се случи това.. как да го нарека.. Препукване.При мен се чува, само че отзад, и го прави само и единсвено,когато е стояла колата минимум една вечер и на сутринта при тръгването се чува.След това каквото и да я правя не се получава.И това както казваш ти е при самото мърдане на колата.На всичкото отгоре не го прави винаги .. според зависи дали е на кеф
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 29.02.2012, 20:24:51 | Message # 12 |
BIKER
| И как ги проверяват шарнирите в Юби ко?Да не би да ги откачат или просто проверяват дали има луфтове?!?Съгласен съм с теб,аз само изказвам мнение Има случаи когато шарнир пука дори и да няма луфт,просто издава пукащ звук при движение на ябалковидния болт .
|
|
| |
Mkilla | Дата: Сряда, 29.02.2012, 20:43:04 | Message # 13 |
5th gen F20A4
| Viper-CH затова не се бях замислял Качват я на подемника и с щангата минават всичко където трябва.На ръка заклащат някой от по-дългите щанги и така.Каквото такова вече ми писна да се вслушвам в най-малките шумове ама така е като нямах няколко броя от на Алеко Константинов хартийките за цялостна изолация и сложих само на вратите..
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 01.03.2012, 17:44:44 | Message # 14 |
BIKER
| Да ти кажа,и аз го имам същото пукане както писах по-горе и днес се заслушах...излезе,че идва отпред в ляво.Пука при потегляне и в движение когато е на скорост и подаваш и отнемаш газта.Май в събота ще я разглобявам в сервиза,че от чуждите коли и мотори все не остава време
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 02.03.2012, 13:07:17 | Message # 15 |
5th gen F20A4
| Дам , същата работа но минах през Юби Ко и момчетата казаха , че било съвсем нормално и така.Ако си решил да правиш нещо все пак ще ми е интересно да прочета до какъв извод си стигнал и ти При мен при подаване и отнемане на газта в движение го няма пък...Само при по-рязко пускане на съединителя + подаване на газ в същият помент и се чува отпред в ляво
Редактирано от Mkilla - Петък, 02.03.2012, 13:09:19 |
|
| |