• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
А Категория - съвети за мотор
MkillaДата: Сряда, 02.05.2012, 11:20:43 | Message # 1
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
Колеги , нещо ми е влязла муха в главата да подкарам нещо на 2 колела след известно време.Все още не съм на 100% сигурен но на там вървят нещата малко по малко :) Не искам да е кросов със сигурност.Имаше едни сузуки бандит които на форма ме кефеха доста както и хонда cbr 125R :) Нека хората с опит които са във форума ако могат да драснат някой ред как стоят нещата с книжката към днешна дата , какъв мотор се купува за човек който никога не се е качвал да кара , на мокро сиреч на дъжд могат ли да се карат спокойно , има ли лятна и зимна екипировка ( предполагам , че има ) и тн..?

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Сряда, 02.05.2012, 11:22:33

Bac0Дата: Сряда, 02.05.2012, 11:35:47 | Message # 2
Нидан (2)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 27
Брат, аз мога да ги помогна с категорията.
5 елемента се изискват от тебе да ги направиш, супер елементарни и градско
Ела при мен да те науча :)

Prelude BB9 F20A4
The power of dreams !!!

MkillaДата: Сряда, 02.05.2012, 11:40:58 | Message # 3
5th gen F20A4

Като се видим на по кафе ще разправяш значи :)

SuNHiGhДата: Сряда, 02.05.2012, 14:10:36 | Message # 4
Йондан (4)

Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Съобщения: 88
Колега и на мен от скоро ми се въртят такива мисли в главата :) на мен мисля хонда ЦБ/Хорнет най-ми допада

MkillaДата: Сряда, 02.05.2012, 14:19:45 | Message # 5
5th gen F20A4

Мотори много обаче кой е най-правилният избор за мотор за градско каране главно и от време на време извън града да може човек да мръдне.Отделно ако не си се качвал да караш като в моя случай с какво се почва и така.Притеснява ме теглото мен лично но да видим моторджиите какво ще посъветват :)

Редактирано от Mkilla - Сряда, 02.05.2012, 14:21:33

VIPER-CHДата: Сряда, 02.05.2012, 16:15:57 | Message # 6
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Такаааа,аз като човек с 25годишен стаж на мотор да започна :D
1.Мотора не е за всеки,трябва да предвиждаш ситуациите с няколко хода напред.От друга страна, "ТОВА КОЕТО ИЗПИТВАШ НА МОТОРА ЗА 5мин.,НЯКОИ НЕ ГО ИЗПИТВАТ ЦЯЛ ЖИВОТ" Мотора е като наркотик,грабва те и те предлазполага за още и още и още...веднъж почувстваш ли свободата,трудно слизаш от коня :D
2.Тези глупости за 125сс и бандит да не съм ги чул повече :D :D ако ще караш мотор,минимум 600сс.Ще кажат някои,ама аз никога не съм се качвал ;) и какво от това??? Всичко е в главата ти!Както можеш да се претрепеш с 125,скутер или бандит 250,400,600....така и с 1000сс.Други казват ама на мен не ми трябва голям мотор,щот съм мноо луд и ще се пребия.НЕ!Ще се пребиеш щото не можеш да караш и не мислиш.Нещата стават постепенно.Важно е колко мозък имаш в главата и дали си роден за моторист.Много хора карат мотори но моторист се раждаш ;) Тръпката е всичко и дали ще се ограничаваш с минимума си е твой избор.Един 125сс ще ти е малък точно след 2седмици както и 400сс след месец.Да не говорим,че нямат продаване после.Номера е да не можеш да използваш капацитета на машината до максимум,тогава караш с ума си!!!И най-важното,МОТОРА РЯДКО ТЪРПИ ТВОИ ГРЕШКИ!!!
3.Екипировката е най-важната част.Задължително е добър шлем на доказала се марка(по това мога да пиша доста но при интерес ще споделя подробности).ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ботуши за предпочитане е висок клас поради плюсовете в удобство-подвижност,защита,вентилация....без тях костите в глезена не са предпазени и познай какви последствия може да има...там оправия няма.Ако нямаш парички за екип с кори,то поне наколенки върху дънките и протектор за гръбнака и кожено яке задължително,че да търкаш нея кожа а не твоята.Ракъвици задължително-за кожата ме разбра.Има такива с протектори и добра вентилация.При карането на мотоциклет не търсиш пълен комфорт а защита и удоволствие от карането,така че лятото си е жега като спреш или караш бавно :D
4.Вида на мотора сам ще си го избереш.Качваш се и пробваш ;) Зависи също и от телосложението ти .На мен ми пасват всякакви мотори без кроса,че съм 170см :D
но аз съм любител на екстремното и карам спортни байкове-пистови.Не ме е грижа колко вдига мотора а как се държи във завоите и там където колите минават със 60км аз да мина със 120 и да оставя протекторите по асфалта :p а, и да прави поне 140 на първа скорост ;)
5.За най-добър мотор за градско каране препоръчвам дукати монстър 600сс или 900сс.Като колело е ,няма по маневрен мотор а девятката е с разцепващ въртящ момент.Хонда хорнет 600сс също е добър избор,става и за извън града.Дукатито е малко неудобно за извънградско. Все пак кожи долу-горе до кви пари става дума.Сменил съм над 15 мотора,все ще измислим нещо. :D Теглото на мотора не е от кой-знае какво значение освен ако не се налага да го буташ.Когато и двата ти крака стъпват дори и на половин ходило на земята,всичко е ок.
6.Мотора има скъпа подръжка и ако мислиш,че с никакви средства ще мине номера,няма да стане.Гуми,най-важното,това е удоволствие от карането,сигурност при вървене и спиране.Представи си,колко кв.см. е контактната площ с асфалта.Верига и зъбчатки,накладки и то добри .спирачна течност+ антифриз на 2год.Масла и филтри на 5000км.За цени няма да говоря ,че ми предстои и съм болен :D
7.Няма лоши марки.Има лоши стопани!!!
Нещо изпуснах ли???Ще доразвием темата :D :D :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Редактирано от VIPER-CH - Сряда, 02.05.2012, 18:14:38

eldesaДата: Сряда, 02.05.2012, 20:23:25 | Message # 7
Джудан (10)

Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
10 години карах мотор,е не като сегашните(чз 250).Тръпката е голяма да управляваш мотор ама и доста често изпадаш в ситуации и то не по твоя вина ,в които фланелката ти за секунди става мокра и после изсъхва :) .Все пак мотора е на две колела и се изисква внимателно каране и много бързо мислене и решения в опасни ситуации.Аз лично съм падал 4 пъти но с малка скорост.Явно човек тогава е най-разсеян и не оценява опасноста.

Редактирано от eldesa - Сряда, 02.05.2012, 20:25:34

nightfighterДата: Сряда, 02.05.2012, 22:39:18 | Message # 8
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Браво на viper-ch ,по пълен и задълбочен отговор рядко съм виждал.Напълно подкрепям написаното!Макар че след едно лошо падане преди години, аз приключих с моторите!Както каза човека, всичко е в главата :)

VIPER-CHДата: Сряда, 02.05.2012, 22:54:13 | Message # 9
BIKER

Quote (nightfighter)
Макар че след едно лошо падане преди години, аз приключих с моторите!

Всеки сам решава за себе си.Щом си сметнал или се е наложило,значи така трябва.И на мен ми е ми е минавало през ума,особено като се роди дъщеря ми,че доста мои приятели си заминаха и станаха донори но не,не мога без мотор.2009год на едно състезание два мотора минаха през мен като на рампа :D разминах се със счупена бедрена кост и още с патериците на четвъртия месец не издържах и се качих да покарам.Само дето пусках степенката преди да спре мотора :D :D

Няма не паднал моторист.Има такива които са падали и такива които ще паднат,а добрия моторист е живия.Малко остро звучи но повярвайте ми,прегръщал съм смъртта десетки пъти :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

nightfighterДата: Сряда, 02.05.2012, 23:16:55 | Message # 10
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Човек е добре да знае кога е момента да спре :) Да аз се стреснах и уплаших много тогава, макар че и преди съм падал сериозно няколко пъти!
Вече имам семейство и предпочитам за доброто на всички повече да не карам,и ми е все едно кой какво се мисли за мен!Много от най смелите ми приятели вече са на оня свят!Предпочитам да съм добър баща,пред добър моторист :)

Редактирано от nightfighter - Сряда, 02.05.2012, 23:18:27

VIPER-CHДата: Сряда, 02.05.2012, 23:23:41 | Message # 11
BIKER

Чек,че наплашихме колегата :D :D
Да каже сега,какъв ще го играе,че да знаем какво да предложим.
Моторист или кафе-рейсър

MkillaДата: Четвъртък, 03.05.2012, 00:31:24 | Message # 12
5th gen F20A4

Мерси за отговорите на всички и най-вече на VIPER-CH :) Не съм съгласен с някой неща само.Колкото и да е различен мотора от колата някак си не мога да приема , че е едно и също да седнеш на 600/1000cc и на 125/250 примерно.Ти гледаш от призмата на човек , който кара от много много време а не от страната на начинаещ:) Това все едно на току що взел книжка шофьор на автомобил да му дадеш 200 коньова хонда вместо 70hp рено :) Не съм сигурен даже , че искам и да е спортен мотора все още.Трябва ми за придвижване но да не е скутер 50cc.Не искам мотора да ми гори и той 12/100.Ако ще се мятам на нещо такова то поне да е икономично , маневрено и не толкова мощно.

Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 03.05.2012, 01:03:13

VIPER-CHДата: Четвъртък, 03.05.2012, 01:32:02 | Message # 13
BIKER

Точно защото имам опит и знам какво ще стане а ти си вземи и 75сс ако искаш.И докато почне мотора да гори 12/100 което е привично само за стънта,ще минат години,че да го тормозиш толкова.Нормалния разход за 600сс е 5-8литра.средно 6-6.5л.Това е като да се бориш с гадже 45кг.-160см и 60кг-180см. отказваш ли се ? :D Колкото газ даваш,толкова ще върви мотора!!!
А сега сериозно.Сам трябва да избереш какво искаш,малък,голям,среден...,супер-мото,турър,спорт-турър,супер спорт,хипер спорт,круйзър,ендуро,крос.Помисли си какво искаш от мотора,какво искаш той да ти даде ;)
аз се кефя на това :D :D

Uploaded with ImageShack.us

MkillaДата: Четвъртък, 03.05.2012, 02:04:34 | Message # 14
5th gen F20A4

Не искам да съм наведен като на чиста пистарка но и да не е като на рокерите.Като , че ли Хорнета най ме кефи за момента.Има време , аз още не съм взел категорията но все пак мерси отново.

VIPER-CHДата: Четвъртък, 03.05.2012, 03:32:58 | Message # 15
BIKER

Значи твоя мотор е спорт-турър ;) издръжлив ,икономичен, и средно мощен.Става за града и извън него.
Стършела е добър но аз го смятам за женски мотор :D 600сс е малкия, да знаеш.Двигателя е на CBR600F-3.Ямаха фейзър е същия клас.
Аз бих заложил на Кавазаки Z1000

• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda