за болтовете, спирачките и конските сили...
|
|
Mkilla | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 00:11:01 | Message # 16 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| Ей хора , вие май нарочно пишете първо.Естествено , че производителя не е някакъв скрит от останалите като марка.Просто е под надзора на Хонда.Примерно дава се заявка за N-брой ангренажни ролки но под техен надзор.VIPER-CH , като си толкова голям специалист , защо има разлика м/у примерно горивен филтър за дизелов акорд 2004г. на една и съща фирма , изглеждат 1:1 и по нищо не можеш да ги различиш.Само , че единият е с 40% по-висока цена и се купува от Хонда а другият от фирмен магазин на производителя.Пак ти казвам , напълно еднакви.Като сложиш "не" оригиналният и имаш проблем а с ОЕМ не ? Много грешиш за определени неща и е добре да си признаваш.Да , може и аз да греша за 5те болта но щом така е измислено за даден модел и с някаква цел , гледам да се придържам към него а не да "подобрявам" или иначе казано "побългарявам".Относно частите , че виждам че ти е много смешно знаеш , че има неща които можеш да ги вземеш афтърмаркет но има такива с които не е добре да се прави компромис.После продаваш колата на следващият и той почва да храни че тропала , хлопала , колко гадна била марката Хонда , много се чупела и тн..Еми да , ще се чупи ако слагаш некачествени части там където трябва.И ти който казваш , че оправяш автомобили трябва да го знаеш по-добре от 70% от този форум.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 00:32:23 | Message # 17 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote (Mkilla) Много грешиш за определени неща и е добре да си признаваш. Само дето не ме оборваш с факти а ми говориш за някакъв филтър който ще го намеря на 5 различни цени Така и не ми отговори на въпроса от по-предния ми пост!!! ТОВА Е ФОРУМ! ТУК СЕ СПОДЕЛЯ,ИЗКАЗВА МНЕНИЕ,СПОРИ СЕ ПРИ КОЕТО СЕ РАЖДА ИСТИНАТА И ВСЕКИ НАУЧАВА НЕЩО. Quote (Mkilla) но има такива с които не е добре да се прави компромис като задните ти накладки
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 00:35:28 | Message # 18 |
BIKER
| Quote (VIPER-CH) изглеждат 1:1 и по нищо не можеш да ги различиш Искаш да кажеш че лагер SKF и такъв в ролка на хонда партс не са с едно и също качество?Да ти кажа ли според мен,що е по скъп?Щото е хонда партс.Мислиш ли,че фирмата производител на лагери ще се излага с качество?
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 00:38:32 | Message # 19 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 00:46:22 | Message # 20 |
5th gen F20A4
| Да , със сигурност мисля че не са едно качество частите различни от оригиналните макар и на една фирма и няма сила на света която да ме убеди в противното.Най-малкото защо с едните ролки ти дават гаранция 50000км(най-много като стискаш палци) а с другите 100 000 ( Бултрако ) примерно ? Старая се да ти отговарям логично на въпросите които си задал и може да изпускам нещо от многото писане.Копирай пак въпроса си Не претендирам , че разбирам повече от теб или от който и да е тук а просто пиша нещата които съм чел по чужди форуми и service manual.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 07.05.2012, 00:47:40 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 00:47:26 | Message # 21 |
BIKER
| Quote (ZAPPA) Ей, момчета, да не се изпокарате сега! Мисля,че спорим нямам намерение да се карам с никой.От това никой не печели
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 00:50:01 | Message # 22 |
BIKER
| Quote (Mkilla) .Най-малкото защо с едните ролки ти дават гаранция 50000км това искам да го видя от производителя.ако аз ти дам гаранция 70000 критерий ли съм? Quote (Mkilla) по чужди форуми А те пък от кога са критерий Като се сетя,че на острова и гайка им е трудно да завият пп.ставаше дума за водната ти помпа.там няма логика
Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 07.05.2012, 00:52:12 |
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 00:55:30 | Message # 23 |
5th gen F20A4
| Водната ми помпа е Saleri.Когато бях оставил колата за пълно обслужване изрично им казах да не пипат работещи части и ако всичко е наред да я затворят така , защото беше още с оригиналните ремъци/ролки/водна помпа.Смениха я с предтекста , че не може да ми дадат гаранция ако не я сменят.След като питах дали работи старата ми казаха "Да , идеално работи но трябва да я сменим" И какво стана в крайна сметка знаеш ли ? Новата помпа е 2 пъти по-шумна от ОЕМ ската на 170 000км която работеше без никакви проблеми , шумове и тн.. и я пазя в момента като ако разбирах повече специално от смяна на ангренаж още утре да съм я върнал на мястото и.
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 07.05.2012, 00:55:58 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 01:12:55 | Message # 24 |
BIKER
| Quote (Mkilla) Смениха я с предтекста , че не може да ми дадат гаранция ако не я сменят. за това ти говорих Quote (Mkilla) И какво стана в крайна сметка знаеш ли ? Новата помпа е 2 пъти по-шумна от ОЕМ ската на 170 000км която работеше без никакви проблеми Колко време?За това и хората не ти дават гаранция.Тя си е ос с турбина,един или два лагера и уплътнение.Колко ще издържи само господ знае защото никой не и знае историята.Ако си сложиш всичко ново естествено ,че ще си джиткаш 100к мили без проблем.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 01:15:23 | Message # 25 |
5th gen F20A4
| Да , само следващият път слагам ОЕМ и не пипам нищо повече та да видим дали дръпнатият е бил прав или ти си правият
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 01:19:54 | Message # 26 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 01:28:08 | Message # 27 |
BIKER
| Quote (Mkilla) та да видим дали дръпнатият е бил прав или ти си правият Пак не ме разбираш нема нищо общо с мен и японеца и кой е правия.Помпата ти е била на 170к и никой не може да каже а и не е казано колко ще издържи 200к,300к и кога трябва да се смени поради ред причини,една от която я има в по горния пост.Щом лагера на ролката има 105к мили гаранция,редно е да смениш и водната помпа,нищо че старата изглежда супер.Тя може и да се скапе и след 10к. Да не стане така,послушах японеца който каза само да проверим помпата и виж кво стана...събрахме клапаните и Жорката излезе прав Не ти го пожелавам,по добре да съм сгрешил
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 01:39:28 | Message # 28 |
5th gen F20A4
| Таман ако стане нещо както викаш, ще си сложа H22 с 5 БОЛТА хаха :))))
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 07.05.2012, 01:39:43 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 01:44:36 | Message # 29 |
BIKER
| Хахахаха,стига бе пич, намери с кво да се бъзикаш.Пази боже,знайш къв труд и колко пари е това,че да стане пак идеално.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Понеделник, 07.05.2012, 01:45:32 | Message # 30 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|