• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
ASIMO - мнения и впечатления
eDanielДата: Събота, 12.05.2012, 14:26:28 | Message # 1
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
Статус: Офлайн
Ходихме с жената и детето днес от 11 ч и много ни хареса на всички. Не пропускайте да го видите на живо :)
Представянето беше добро. За малките имаше детски кът и балони за децата, а за тези, които нарисуват Азимо има и малки награди.
Има новия Сивик седан плюс обичайните Хонди последен модел. Седях във всичките до една. Пипах материали, отварях багажници и т.н.
Най-добре ми се струват Акорда (седан) и CRV-то. Сивика и Инсайта също са добри. Единствено останах разочарован от CR-Z. Много хубав отвън и
някак си посредствен вътре. По-късно ще има снимки и видео от мен.

プレリュード 夢のカ

GarfiДата: Събота, 12.05.2012, 16:05:36 | Message # 2
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
За малките имаше детски кът и балони за децата

Сигурно е било интересно :)

VIPER-CHДата: Събота, 12.05.2012, 16:31:40 | Message # 3
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Чакаме фото :)

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

MkillaДата: Събота, 12.05.2012, 17:49:11 | Message # 4
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Браво колега ! Мисля и аз да го направя ако ми остане време след като не се организирахме.Със сигурност е добре да се види на живо роботчето ;) Да ти кажа аз пък не останах очарован от новите сивици.Карах и 2та ( дизел 2.2 и бензин 1.8 спорт ) и честно казано не ме впечатлиха с абсолютно нищо като поведение , ускорение и комфорт.На всичкото отгоре аз където съм 1.72 висок като седнах отзад ми опира главата.А ако седне някой по-висок ? Колите все пак бяха с по 4 врати и явно са правени за хора не по-високи от 1.60.Нещо се излагат с новите серии ми се струва но това е лично мнение все пак.Когато влизах в Cr-z ми се стори по-тясно от прелюда.Единствено ми хареса Legenda като характеристики и външност но там вече е друго измерението.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

HRCДата: Събота, 12.05.2012, 18:38:00 | Message # 5
HONDA LOVER

Съобщения: 252
Здравейте, вчера ходих да видя ASIMO. Ако някои се чудят дали да отидат, задължително отидете. Да го видиш на живо е доста интересно преживяване.

eDanielДата: Събота, 12.05.2012, 20:10:01 | Message # 6
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Quote (VIPER-CH)
Чакаме фото :)

Утре ще е, че забравихме фотоапарата :) Имам видео почти на цялата програма :D

Quote (Mkilla)
На всичкото отгоре аз където съм 1.72 висок като седнах отзад ми опира главата.А ако седне някой по-висок ? Колите все пак бяха с по 4 врати и явно са правени за хора не по-високи от 1.60.

Аз съм 1.84 и съм 108 кила и седя удобно без притеснения. Жена ми е 1.85 и тя също няма оплаквания. Вярно, че ако се разположа удобно отпред, отзад не остава много място за коленете, но не е чак тясно, че да не може да седне човек пък дори и да не му е широко. Багажника беше нормално голям за такава кола но пък гъвкавостта на седалките е безупречна и позволяват да ги свалиш и да получиш огромен багажник. Могат и да се вдигат нагоре за да сложиш примерно колело или нещо друго пред задните седалки. Като цяло ми допаднаха, но аз съм си влюбен в Акорда и ЦРВ-то :)
Иначе да, CRZ-а е един голям компромис. Визията му е страшна и вътре се седи удобно, но това е всичко. Отзад е тясно като в Прелюда. Касетофона е "вкопан" в иначе хубавото табло. Абе не е добре като цяло. Инсайта беше по-добре измислен :)

Quote (HRC)
Здравейте, вчера ходих да видя ASIMO. Ако някои се чудят дали да отидат, задължително отидете. Да го видиш на живо е доста интересно преживяване.

100% си прав. Не е за изпускане :)

プレリュード 夢のカ

MkillaДата: Събота, 12.05.2012, 20:18:59 | Message # 7
5th gen F20A4

Дани , предполагам си седнал зад волана :)) А пробва ли задните седалки ? Мисълта ми е , че ако е некомфортно за 4 врати автомобил да се седи на задните седалки по-добре да си карам с 2.Отделно за тия пари къде и искат на Хондата ( сивика ) специално ако мога да избирам бих се метнал на Ситроен DS 4 без да се замислям.

Редактирано от Mkilla - Събота, 12.05.2012, 20:20:16

ZAPPAДата: Събота, 12.05.2012, 21:19:17 | Message # 8
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

MkillaДата: Събота, 12.05.2012, 21:42:46 | Message # 9
5th gen F20A4

Е пишеш пък да не ти отговарям ? Има Zappa и не сравнявай 2012г с 1998г.Тези модели нямат почти нищо общо с днешните които се предлагат на пазара.Като не ми е харесал новият сивик който карах какво да напиша? Че кола 2012г. която се води "спорт" и имах чувството че ще излетя от завоя ме кефи ли? А с прелюда със същата скорост съм залепнал ! Качеството на материалите по таблото ми наподобява повече Форд Фокус отколкото Хонда , извинявай !Те прелюдите имат къде къде по-добра изработка на тапицериите а са доста по-стари.Еми не ме кефи и това е.Не ми харесва и новият Акорд който е сменица според мен м/у Легендата , по-старият Акорд и още незнам какво.И не , не съм изменник.Не виждам лошо да съм пристрастен и към друга марка(модел).Ако не е позволено да се пише във форума предпочитание към друга марка автомобил няма проблеми и нека някой модератор да изтрие коментара ми.Само да добавя , че дори новият Фокус взима повече точки в тестовете на Auto Bild от Сивика.А това за задната седалка ако искаш вярвай Дани , първо там влязох.Седнах , изправих се и си ударих главата в тавана а уж има направено място , едно леко вдлъбнато правоъгълно такова.Това беше на дизела а на бензина го нямаше и тавана беше по-висок като че ли.

Редактирано от Mkilla - Събота, 12.05.2012, 21:51:32

eDanielДата: Събота, 12.05.2012, 21:46:20 | Message # 10
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Направих си предната седалка по такъв начин, че да ми е удобна на мен. След това седнах на задната :) Това е стандартна процедура.
Мястото за главата не е много добре като за човек с моя ръст, но пък това за краката е напълно прилично и самите седалки са дълги и комфорни.
За да не съм голословен, прилагам следните снимки ;) Щом немците си признават, че Сивика е добър мисля, че няма смисъл да спорим.

Приложени файлове: 0618959.jpg (155.3 Kb) · 9281405.jpg (149.0 Kb) · 6455958.jpg (138.3 Kb) · 8451722.jpg (133.8 Kb) · 4521612.jpg (154.3 Kb)

プレリュード 夢のカ

eDanielДата: Събота, 12.05.2012, 22:07:16 | Message # 11
CULTIST
4G BB2 H22A MT

В 90% от тестовете на Автобилд печелят немските автомобили. Но да оставим това настрана, виж показателите :) Определено Сивик-а е един от най-просторните автомобили и не отстъпва по нищо на другите (да не казвам, че е най-балансиран) с изключение на мястото за главата.

プレリュード 夢のカ

MkillaДата: Събота, 12.05.2012, 22:26:26 | Message # 12
5th gen F20A4

Незнам вече да пиша ли или не заради риска от нахранване , че това е "японски" форум но за тази цена която и искат ако имам възможност няма да ги дам точно за този сивик.Да , прав си за това , че е немско списание но виж статията за Версото.Самите те са си написали , че е един практически перфектен автомобил с оценка 6.Аз като шофьор който обича по-спортно каране не се чувствах сигурен в този сивик.Може би съм се разглезил заради стабилният люд но е факт това при мен.Факт е , че не само аз го карах а бях и с друг човек който за първи път сяда да шофира Хонда и ми сподели същото чувство на нестабилност.Визията не ми харесва въобще също така и затова и писах за DS4 на франсетата който изглежда според МЕН голям звяр а и характеристиките му не са въобще за пренебрегване.

VIPER-CHДата: Събота, 12.05.2012, 22:34:09 | Message # 13
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Ще си смениш окачването и си 6 :D И Дукати излиза с Олинс и Брембо от завода ама на моята Кава трябваше да си ги купя :D
Мисля,че всеки сам избира,качва се,пробва и така.Списанията и статистиките са ми последния критерий,че съм виждал 5 различни в петх списания за един и същи модел.
И аз се чудя,как хората си купуват рено-сценик ама на,купуват си,за това и светът е шарен.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

NightRiderДата: Събота, 12.05.2012, 23:00:43 | Message # 14
Aristocrat

Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
Не виждам защо сравнявате старите с новите Хонди ,просто новите са един боклук освен Акорда и Легенда до някаде и джипа ма другото е пълен потрес , грознооооо !!! а и тясно изобщо нищо от доброто старо време няма ,няма ги самурайте вече има само някви поевропейчени японци.

The Flying Dutchman FOR SALE Продава се

eDanielДата: Събота, 12.05.2012, 23:12:59 | Message # 15
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Стана дума за размерите на Сивика и постнах снимки, които показват истината. Тук не става дума за мнение, а за точни размери :) Колкото до стабилността, Сивик може би не е еталон за стабилна кола, но и според мен е грешка да я сравнявате с Прелюд. Изобщо не са в един клас тези коли, моля ви се.

Незнам какво ти харесва в тоя DS4, гледах го сума ти време с надеждата, че нещо в него ще ме привлече, но нейсе. А ето и малко цитати от Auto Bild за него :)
Das Gepäckabteil schluckt zwischen 385 und 1021 Liter, die hohe Ladekante und der kleine Ausschnitt der Klappe stören.
...
Am Kofferraum stört die hohe Ladekante und der kleine Ausschnitt der Klappe. Wegen der Karosserieform fällt der hintere Türausschnitt eng aus, auf der Rückbank mit steiler Lehne hocken Erwachsene unbequem und aufgrund kleiner Fenster dunkel. Außerdem lassen sich die Scheiben nicht runterfahren. Vorn dagegen wirkt der Citroën loftig. Das liegt an der leicht erhöhten Sitzposition und der ins Dach gezogenen Frontscheibe. Sie bringt Licht in den DS4 und weitet den Blick des Fahrers bis auf Baumwipfel. Bei zu viel Sonne verdunkeln Schiebeblenden das Aussichtsfenster.

Знам, че може някой да не хареса мнението ми, но ако се абстрахирам за миг от Хонда, определено бих избрал Голф, Широко или A3 пред DS4.

プレリュード 夢のカ

• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda