Фаровете стават задължителни през цялата година!!!
|
|
HRC | Дата: Петък, 20.07.2012, 19:45:10 | Message # 1 |
HONDA LOVER
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 252
Статус: Офлайн
| Депутатите приеха промени в Закона за движението по пътищата, с които регламентираха през цялата година моторните превозни средства да се движат с включени светлини през деня, а не както досега само през зимата.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 20.07.2012, 19:53:31 | Message # 2 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Още не е обнародвано Мисля да си взема от онези джаджи (некво реле,свързва се към ключа)дето включват фаровете при стартиране на мотора на 30% или колкото го настроиш дори и да не си включил на фарове.Изключва се като пуснеш фаровете и всичко си е нормално.30лв е дагоЕва но пък ще спести доста фишове.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Garfi | Дата: Петък, 20.07.2012, 22:21:58 | Message # 3 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Или иначе казано DLR
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 20.07.2012, 22:49:38 | Message # 4 |
BIKER
| Това е влакчето в Лондон бре возил съм се на него Docklands Light Railway Между другото са безпилотни
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 20.07.2012, 23:16:39 | Message # 5 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| DLR на дългите може би не е лоша идея Аз ще си карам засега на ксеноните така или иначе крушките ми струват 15 лв
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 21.07.2012, 00:55:43 | Message # 6 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| То Българската простотия край няма!!!!Аман от тъпи,продажни политици!!!То котката като нямало какво да прави си лижела гъза!Писнало ми е от законови промени,чиято цел е единствено и само да дават поводи за писане на актове и глоби.Ако някой успее разумно да ми обясни с какво цъкването на едно копче при тръгване, ще подобри безопасноста????????Глупости на търкалета,единствената причина е, да не си примигват водачите че има ченгета ,а и да потръгне бизнеса на търговците на акумулатори и през летния сезон.А и между другото защо да не увеличим и още малко разходите за гориво,то ни е срам да му дигнем пак цената затова нека да увеличим консумацията му!
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 21.07.2012, 10:58:22 | Message # 7 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Фаровете помагат да се виждаме от далече което малко или много подобрява безопасноста. То и без друго по пьтя е като на бойно поле причинено от безрасьдство ,лудост и липсата на вьзпитание и етика . За да не си товарим ел системите можем да си вземем от тия дневните светлини с светодиодите. За ДРЛ модулите помня че имаше особеност. На Акорда се управляваха дьлгите през минус и бях слагал някакви допьлнителни релета за да проработи. А Прелюда има оригинално модул който пускаше фаровете като дам на контакт. Понеже не ми харесваше идеята да ми светят фаровете преди да сьм запалил прекьснах кабела .
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Събота, 21.07.2012, 11:15:50 |
|
| |
Garfi | Дата: Събота, 21.07.2012, 11:13:33 | Message # 8 |
just driver
| Не че подкрепям новите промени в закона, но няма как да не отбележа, че тази промяна има и положителни страни. Например при свечеряване някои коли доста трудно се забелязват или пък при ярко слънце и сенчест път.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 21.07.2012, 13:43:36 | Message # 9 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Според мен при свечеряване трябва да се кара на фарове и без тази промяна. Какъв е смисълът да карам на фарове на обяд например, когато никой няма да види изобщо, че са и включени фаровете.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 21.07.2012, 13:58:00 | Message # 10 |
BIKER
| Има спор по тази тема; "Дневните светлини са опасни за Вашия живот и този на околните. Те затрудняват разпознаването на участници в движението без включени светлини и на такива, които нямат - например пешеходци и колоездачи; скриват мотористите, маскирайки техните светлини; затрудняват разпознаването на светлинни сигнали и пътни знаци; могат да предизвикат моментна слепота към едни предмети за сметка на други (избирателна визуална памет, Change blindness). От подобна мярка за безопасност потърпевши се оказват именно най-уязвимите участници в движението. "
От http://dadrl.hit.bg/00.html
така че за извън града съм съгласен
Редактирано от VIPER-CH - Събота, 21.07.2012, 14:07:35 |
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 21.07.2012, 22:15:15 | Message # 11 |
Джудан (10)
| Преди малко си порчах ей тия лед светлини.Само ще видя кьде ще ги монтирам защото има изикване да не са на повече от 40 см от краищата на колата и да не са на по малко от 60 см една от друга. Под мигачите нестава защото има халогени а не ми се отваря фара за да ги вградя. Ще мисля кьде и как. http://www.autopro.bg/drl-дневни-светлини-5-светодиода
Редактирано от mom4i74 - Събота, 21.07.2012, 22:17:52 |
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 21.07.2012, 22:33:27 | Message # 12 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Нищо свясно и разумно не виждам в дневните светлини,за мен си е пълна тъпотия измислена от пълен тъпанар.С какво ти подобряват видимостта,то ако при ясен слънчев ден, не можеш да видиш цяла кола , движеща се по пътя,как ще видиш пешеходец или колоездач?? В този ред на мисли е напълно в реда на нещата да се приеме закон според който и пешеходците да са длъжни да си носят фенерче или за по удобно мигаща крушка на батерийки в задника Аман от болни мозъци,маскиращи се като благодетели!<<<За да можете да се гордеете с кмета си,затова го купих този Мерцедес за 120 000лв бе!!!За вас го правя!>>>
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 22.07.2012, 13:32:29 | Message # 13 |
BIKER
| Quote (mom4i74) Преди малко си порчах ей тия лед светлини. Заинтригува ме понеже аз нямам халогени,я кажи кой модел от линка ти ще напълнят дупките идеално,че гледам има различни. Ако си наясно де Благодаря
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Неделя, 22.07.2012, 14:13:19 | Message # 14 |
Джудан (10)
| Незнам и аз защото колата и лед светлините не са при мен за да имам размерите. Но като гледам снимките от линка няма лед светлини които да са толкова високи че да запьлнят пространството под мигача. След една седмица се прибирам и се надявам да са пристигнали вьв вкьщи и ще ти кажа размерите като дьлжина и височина.
Редактирано от mom4i74 - Неделя, 22.07.2012, 14:21:25 |
|
| |
Garfi | Дата: Неделя, 22.07.2012, 14:34:49 | Message # 15 |
just driver
| В тоя сайт има едни кръгли. http://www.autopro.bg/DRL-Dnevni-svetlini-4-svetodioda-krygyl-model
Мисля, че могат да се сложат на мястото на оригиналните халогени на 4-та генерация. Изглеждат доста добре и не са като масовите, цената има е по-солена но пък имат повече екстри.
|
|
| |