|
Кратки и бързи въпроси.
|
|
| pagadi | Дата: Понеделник, 03.11.2014, 21:33:15 | Message # 1891 |
 Нидан (2)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 29
Статус: Офлайн
| Това за което говориш е познато на всички и няма читаво решение , вземи си един от затъмнените и вечерно време без да го намалиш ще ти вади очите.
|
| |
| |
| chakal | Дата: Вторник, 04.11.2014, 07:52:54 | Message # 1892 |
|
Шодан (1)
Град/Държава: /
Група: Новобранци
Съобщения: 3
| Явно е обща болка това с подсветката на брояча, някаква диодна драма, ако се сложи около числата, няма ли да се получи ?
|
| |
| |
| donvini | Дата: Вторник, 04.11.2014, 07:59:19 | Message # 1893 |
 Нанадан (7)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 250
| И при мен беше така докато не се сдобих с дигитален това е решението,а да не говоря през деня какво беше като светнех фаровете и всичко изчезваше заради дневната светлина общо взето гадаех температурата и бензина.Взех си дигитален,димер с копче с прекъсвач и си свиркам
|
| |
| |
| Dysphoria | Дата: Вторник, 04.11.2014, 14:02:44 | Message # 1894 |
|
Нидан (2)
Група: Напреднали
Съобщения: 27
| Здравейте,
Не съм сигурен дали тук трябва да пиша, но все пак... Днес бях на диагностика в Бултрако и ми прегледаха и ходовата част. Следните неща трябва да ги направя и молбата ми е да ми препоръчате при кого ще е най-добре да отида за тях (визирам примерно дали Чавдар, дали Юби-ко и т.н.):
1) Теч масло - от гарнитурата на капака на клапаните; от о-пръстена на делкото; семерингите на коляновия вал и от ?скоростите? 2) Семеринги полуоски 3) Колектор генерация 4) Реглаж клапани 5) Теч горна помпа съединител - за смяна 6) Спирачната течност - за смяна 7) Масло хидравлика - за смяна
Надявам се, че не съм написал някоя глупост по-горе, но така разбрах нещата от обяснението на хората в Бултрако.
Благодаря предварително!
|
| |
| |
| nightfighter | Дата: Вторник, 04.11.2014, 16:06:19 | Message # 1895 |
 4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Колега репоръка за сервиз не мога да ти дам,но имай в предвид че за да смениш семерингите на коляновия вал се разкача ангренажа!Не е целесъобразно да разглобиш всичко, без да го смениш него,и съпътстващите го ролки! О-пръстена на делкото се сменя лесно,ама имаш ли го? Освен това имаш ли необходимите части с които да смениш всички повредени части?Да разглобиш колата и тепърва да почнеш да търсиш части не е особено добра идея!Вероятно във фирмените сервизи ще ги имат в наличност, но колко ще струват е друг въпрос Бих ти препоръчал да се ориентираш към общите поръчки, или да си набавиш от някъде качествени части,пък смяната всеки кадърен механик може да ти я направи.И на най-добрия като му донесеш китайска семеринга,качеството на ремонта ще бъде колкото е на китайската семеринга Като ти разглобят колата в някой сервиз, ще ти сложат части каквито успеят да намерят!Никой няма да ти чака седмица или две за доставка на някоя част която трябва да се поръча!
|
| |
| |
| VIPER-CH | Дата: Вторник, 04.11.2014, 23:09:17 | Message # 1896 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ако тече семеринг на вала,кой е той?Веско предположи предния и е прав,за задния ще се наложи да свалиш ск.кутия,съединителя и маховика.То тогава ще смениш и съединител с лагер....че след този ремонт поне лагера ще е задължителен и то с ОЕМ
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
| |
| |
| Dysphoria | Дата: Сряда, 05.11.2014, 09:12:16 | Message # 1897 |
|
Нидан (2)
Съобщения: 27
| Благодаря за отговорите! След консултация с майстора, който ми прави колата по принцип и с оглед на факта, че под нея откакто й правих една камара неща не е имало нито капчица масло никъде, реших да си направя реглаж на клапаните и да сменя горната помпа на съединителя, както и спирачното и хидравличното масло.
|
| |
| |
| KONI | Дата: Четвъртък, 06.11.2014, 17:28:37 | Message # 1898 |
|
Годан (5)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Съобщения: 119
| здравейте колеги. някои има ли представа машинките на фаровете къде са им бушоните? ще съм благодарен за всякаква информация.
|
| |
| |
| nightfighter | Дата: Петък, 07.11.2014, 00:49:53 | Message # 1899 |
 4G H22A 4WS MT
| Би трябвало да е на допълнителната секцийка с бушони,там където е предпазителя за 4ws,в тази кутийка има два предпазителя.Към този втория, трябва да са вързани машинките на фаровете.
|
| |
| |
| Balkan-Kawai | Дата: Петък, 07.11.2014, 16:50:48 | Message # 1900 |
 Годан (5)
Съобщения: 135
| От къде точно минават кабелите за ламбда сондата на 4 ген.? Някъде замасява явно след слагането на АГУ и не знам от къде да го проследя и до къде.
|
| |
| |
| VIPER-CH | Дата: Петък, 07.11.2014, 20:51:17 | Message # 1901 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Зад радиатора и надолу по металната греда до даунпайпа е перфектно място.Виж моята тема.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
| |
| |
| KONI | Дата: Събота, 08.11.2014, 14:40:10 | Message # 1902 |
|
Годан (5)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Съобщения: 119
| до nightfighter за кутията с бушони която се намира при двг. вдясно ли става дума.
|
| |
| |
| nightfighter | Дата: Събота, 08.11.2014, 14:57:58 | Message # 1903 |
 4G H22A 4WS MT
| Не на вътрешната кутия с предпазители,има една малка бяла кутийка с два предпазителя.Единия е за 4WS, към другия трябва да са машинките на фаровете.
|
| |
| |
| abs0lu7en | Дата: Неделя, 09.11.2014, 20:47:37 | Message # 1904 |
|
Нидан (2)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Съобщения: 39
| Колеги някой случайно да има представа какво е налягането на горната помпа на съединителя, само, че за Хонда Сивик 5-та генерация..?
|
| |
| |
| DIVALDO | Дата: Вторник, 11.11.2014, 13:59:22 | Message # 1905 |
|
Нанадан (7)
Град/Държава: Frankfurt/Germany
Съобщения: 271
| От няколко дена почна да ми чука карето при ляв завой днеска смъкнах джантата и видях че маншона на карето нацепен и цялата грес е по джантата .Питах един майстор и той ми каза че сега и да сменя маншона с нова грес карето щяло да си трака това дали е така както казва той ? И опасно ли е да се кара така ?
|
| |
| |