Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Кратки и бързи въпроси.
dpavlovqДата: Четвъртък, 01.11.2012, 17:27:55 | Message # 46
Нанадан (7)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 306
Статус: Офлайн
За да не отварям тема, ще напиша на всички един много простичък начин, по който например бай Дани намери джантите на колегата.
Търсене на изображения в Google:
Отваряте Google Изображения и влачите снимката(по която искате да търсите) в прозореца на браузъра Ви, след което автоматично Google ви казва да влачите изображението до средата на екрана, то ще ви излезе прозорче да ви укаже точното място...след като пуснете снимката тя се качва автоматично на Goоgle и той ни изкарва резултати със снимки, идентични на нашите, със търсене на джанти става, така че можете да ползвате този съвет, като нещо полезно за да откриете дадена информация по снимка.
На някой може да му свърши работа този метод, а той е достатъчно простичък, за да си го ползваме всички люде на Prelude. :)

Added (01.11.2012, 17:27:55)
---------------------------------------------
Хора, върти ми се идеята да си слагам калобрани, дайте малко акъл, дали има смисъл от тази процедура + и - някакви в полза или ущърб на идеята.

GarfiДата: Четвъртък, 01.11.2012, 18:22:24 | Message # 47
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Ако нямаш заден лип, калобраните са идеален вариант, затваря се пространството зад гумата. Предните идват малко ниско и често закачат при паркиране в/у тротоар. Моите предни съм ги махнал, защото всеки ден ги закачам като си вкарвам колата в двора. Несъмнено визията на колата се променя и бих го нарекъл среден вариант м/у стоковата визия и липосаната

dpavlovqДата: Четвъртък, 01.11.2012, 21:26:36 | Message # 48
Нанадан (7)

Съобщения: 306
Нямам такива екстри като липове, ще го мисля още малко и ще действам. :)

GarfiДата: Четвъртък, 01.11.2012, 21:43:37 | Message # 49
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Няма какво да го мислиш, вземи си един комплект. Гумени са и са доста гъвкави, и съм свалил предните защото ежедневно ги обръщам на обратно което рано или късно ще доведе до скъсване.

baDGiRLaTNiGHTДата: Петък, 02.11.2012, 00:10:31 | Message # 50
Нидан (2)

Град/Държава: /Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 20
Искам да кажа само, че имам много въпроси и ако се престраша да задам някой не ми се смейте на обясненията щото малко още не са ми ясни нещата (ама изобщо) и да ми обяснявате малко по обширно някак си. благодаря. :)

eDanielДата: Петък, 02.11.2012, 00:23:03 | Message # 51
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Повечето колеги биха ти отговорили без подигравки, но няма как да разбереш ако не опиташ alco

プレリュード 夢のカ

mom4i74Дата: Петък, 02.11.2012, 01:17:54 | Message # 52
Джудан (10)

Съобщения: 2166
Даниел е прав че специално в тоя форум няма как някой се присмее или да необясни каквото знае или да не помогне с каквото може :) Така че питай сьвсем спокойно :) А и ти си пьрвата дама в форума като изключим че в началото при регистрацията се обьрках и сь регистриран като жена :) хахах

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

addisstaДата: Петък, 02.11.2012, 14:08:22 | Message # 53
Годан (5)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 147
Хееееййй, и аз съм дама момчета, малко по-старичка, ама все пак дама... ;) Един бърз въпрос - какви предни пружини да взема, че едната ми е счупена и трябва да ги сменям? Искам като оригиналните за модела, но не знам какви са... Благодаря предварително и извинете и мен, ако задавам тъпи въпроси, но наистина почти нищо не разбирам, но пък много карам!!!

Honda Prelude 2.3 4WS

ZAPPAДата: Събота, 03.11.2012, 00:09:50 | Message # 54
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

baDGiRLaTNiGHTДата: Събота, 03.11.2012, 16:42:56 | Message # 55
Нидан (2)

Група: Напреднали
Съобщения: 20
еее радвам се ^_^ адиста хареса ми как го каза - " нищо ни разбирам ама много карам " :D :D

Added (03.11.2012, 16:42:56)
---------------------------------------------
за какво служи това малко червено копче на таблото зад ръчката за фаровете ? иде реч за 4та генерация :)

Редактирано от baDGiRLaTNiGHT - Събота, 03.11.2012, 12:17:01

outoflimitДата: Събота, 03.11.2012, 17:20:06 | Message # 56
Шодан (1)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 18
Здравейте, аз днес скъсах болт на предна лява гума. Каква е процедурата по одстраняване на проблема, колеги?

eldesaДата: Събота, 03.11.2012, 18:12:55 | Message # 57
Джудан (10)

Съобщения: 1207
попитай Mkilla (и той скъса само че на предна дясна) как са го сменили alco

MkillaДата: Събота, 03.11.2012, 21:08:46 | Message # 58
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Смяната отне под 10 мин общо взето.Няма се плашиш и така да караш докато я смениш.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

nightfighterДата: Събота, 03.11.2012, 21:26:39 | Message # 59
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote (addissta)
Един бърз въпрос - какви предни пружини да взема, че едната ми е счупена и трябва да ги сменям? Искам като оригиналните за модела, но не знам какви са.

Противно на общото мнение,ще ти кажа че се оказа че пружините са различни за Ф20,Х23 и Х22.Последната седмица отстранявах точно такъв проблем и се видях в чудо.Пружините за Х22 и Х23 са на вид еднакви, с 10 витки,доколкото можах да установя се различават само по цветовия код на пружината( вероятно означава различна твърдост ) Х23-сиво,зелено,червено; Х22-сиво,зелено,синьо.За Ф20 пружината е с 9 витки,по къса е с около 6-7см,изглежда малко по тънка.Така че преди да купуваш,първо кажи с кой двигател ти е колата.В момента в багажника имам пружина от Ф20 в отлично състояние,която бях взел от policaja,така че ако ти трябва кажи.Предполагам колегата няма да има нищо против,вместо да я връщам на него направо да я изпратя на теб.

Тук съм снимал двете пружини от Ф20 и Х23,виж каква е разликата.
Приложени файлове: 5380364.jpg (37.7 Kb)

Редактирано от nightfighter - Събота, 03.11.2012, 21:38:06

nightfighterДата: Събота, 03.11.2012, 21:30:36 | Message # 60
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote (baDGiRLaTNiGHT)
за какво служи това малко червено копче на таблото зад ръчката за фаровете ? иде реч за 4та генерация

Оригинално не сещам да има такова копче,ако е някаква доработка единствено който я е правил може да ти каже :) Евентуално за някакви халогени може би.

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda