Кратки и бързи въпроси.
|
|
Mkilla | Дата: Вторник, 13.11.2012, 20:14:54 | Message # 106 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| Тези на самият люк не знам къде се намират но другият им край завършва в багажника от 2те вътрешни страни т.е трябва да махнеш корите и в 2та края ще ги видиш.Те са доста дебели и обикновенно се сабират боклуци в краят им и от време на време не е лошо да се чистят.Когато ми влизаше вода в багажника една от причините беше едната траба от която извадих нови организми и водата се връщаше обратно
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Вторник, 13.11.2012, 20:15:50 |
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 13.11.2012, 21:37:09 | Message # 107 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Отводнотелните тръби се намират в четирите краища на тавата на шибидаха,2 отпред и 2 отзад.Няма как да се снимат понеже за да ги видиш трябва да свалиш част от тавана.Представляват обикновен маркуч около 1 ,5 см дебел.Обикновено се запушват там където е посочил Mkilla в багажника на снадката която извежда водата навън.
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 14.11.2012, 00:53:15 | Message # 108 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| каква е разликата между айр интейк аем в2 и обикновен?
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Сряда, 14.11.2012, 01:41:22 | Message # 109 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| РАзликата е в дебита на вьздуха който могат да пропуснат.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 14.11.2012, 02:07:20 | Message # 110 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| От доста време лампата за резервата ми не свети(карам на газ),отворих таблото лампата е здрава но не свети а индикатора показва само една черта после нито една и така доста време а лампата пак не свети.Направих си експеримент за да разбера ,къде е проблема -индикатора ли лъже или в лампата е проблема.Колата почна да прекъсва и ми стана ясно ,че бензина свършва.Налях 2-3литра от туба в багажника,потеглих и лампата светна след около минута.За сега работи. Някой ще ме светне ли кво става?
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
aλexandro | Дата: Сряда, 14.11.2012, 09:00:41 | Message # 111 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Май трябва да се погледне тук:
Никога не ми се е налагало да ровя там и дори не подозирах за този капак
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 14.11.2012, 20:32:49 | Message # 112 |
4G H22A 4WS MT
| Лампата за бензина при всички хонди се пали от едно променливо съпротивление наречено термистор с обратен температурен коефицент.Когато е в бензина се охлажда от него и има високо съпротивление,съответно лампата не свети,когато остане на сухо се загрява от протичащия през него ток,съпротивлението му намалява рязко и лампата светва. Често се случва термистора да изгори ако караш дълго време на резерва и бай-бай лампа,аз досега не съм намерил с какъв да го заменя,а си е и опасничко да слагаш какво да е,все пак е в бензина и трябва максималната му температура на нагряване да не е по-висока от определена граница,която аз поне не знам колко е !!!
Редактирано от nightfighter - Сряда, 14.11.2012, 20:44:53 |
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 14.11.2012, 20:37:45 | Message # 113 |
4G H22A 4WS MT
| Quote (VIPER-CH) Налях 2-3литра от туба в багажника,потеглих и лампата светна след около минута.За сега работи.
Или лоша връзка някаде по веригата или термисторчето предава богу дух ( лоша връзка вътре в него и ту работи ту не )
п.с. Термисторчето е еднакво като елемент за всички Хонди,има го и в моторите,естествено стойката на която е захванато е различна.
Тук предлагат някаква алтернатива с която може да се замени,но дали става не съм сигурен. Tuk
Редактирано от nightfighter - Сряда, 14.11.2012, 20:57:34 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 14.11.2012, 20:47:29 | Message # 114 |
BIKER
| Сега си бачка но се пали доста по-късно 1-2-3минути.Иначе индикацията си работи.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 14.11.2012, 20:51:37 | Message # 115 |
BIKER
| Още един въпрос ,имам много гядна вибрация от решетките на парното на централната конзола слабо но дразни.Има я при полусъединител,по ниски обороти и грапав асфалт при малка скорост.Като си сложа леко пръстите върху решетките и всичко спира.Интересно само зимата като застудее е така явно от разширенията на материалите....Някой занимавал ли се е да го отстрани и как е решил проблема?
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 14.11.2012, 20:53:47 | Message # 116 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| според мен братино ,всички прелюди имат слабо място а именно спойките ,при мен също светва едва едва после пък силно свети или изобщо не свети ,шашава работа аз сега трябва да свалям и да презапоявам машинката за парното ,даже мислех че лампичките на копченцата са изгорели ама обикновенно карам на фарове и един ден се ядосах и го изблъсках и всичко светна после естествено пак умря ,така че съм сигурен Студени спойки .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 14.11.2012, 21:03:35 | Message # 117 |
4G H22A 4WS MT
| Quote (VIPER-CH) Сега си бачка но се пали доста по-късно 1-2-3минути.Иначе индикацията си работи.
Така трябва да бъде , не е ЦК ключе ,а NTC термистор отнема извесно време докато се нагрее.За да изпреваря въпроса ще ти кажа и защо не се използва ЦК ключе с контакт - в граничния момент на ниво на горивото, лампата ще ти светка като дискотечна при всяко леко размърдване на бензина.
Редактирано от nightfighter - Сряда, 14.11.2012, 21:04:29 |
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 14.11.2012, 23:17:53 | Message # 118 |
4G H22A 4WS MT
| Quote (VIPER-CH) Интересно само зимата като застудее е така явно от разширенията на материалите....Някой занимавал ли се е да го отстрани и как е решил проблема?
Тук най-доброто разрешение според мен е нова решетка!Явно пластмаските са поизносени и вибрират, не се сещам как да ги оправиш, а и да има начин ще е голям панаир,по-лесно е да си вземеш друга, надали ще е скъпа.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Сряда, 14.11.2012, 23:42:51 | Message # 119 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| При мен имаше леко скърцотене от време на време и реших проблема ето така : От тогава нямам абсолютно никакви скърцания там Не се вижда и нищо , защото когато се монтира обратно си прилепва плътно и този дунапрен не се вижда.Бих ти препоръчал да пробваш с това вместо да купуваш каквото и да е било.Една духалка е сигурно 100тина лева и не си заслужава инвестицията.Тези изолиращи материали си ги купих от магазина от който си правих изолацията за вратите и багажника с STP. Ето това има в 1 комплект който ще ти свърши работа не само за там.Можеш да си направих и багажника примерно ако ти се заиграва Долните 4 плочки са STP а горните са 2 вида дунапрен.Избираш кой искаш да ползваш и си ти.Единият е по-дебел от другият.Аз лично ползвах него.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Сряда, 14.11.2012, 23:47:01 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 15.11.2012, 21:16:02 | Message # 120 |
BIKER
| Благодаря за инфото
|
|
| |