|
Кратки и бързи въпроси.
|
|
| VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 03.04.2014, 19:14:50 | Message # 1291 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Статус: Офлайн
| В понеделник идва майстора да ги прави бре
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
| |
| |
| NightRider | Дата: Четвъртък, 03.04.2014, 19:59:25 | Message # 1292 |
 Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Викаш му майстор ,щото не му знаеш името ли ?
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
| |
| |
| VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 03.04.2014, 20:01:14 | Message # 1293 |
 BIKER
| Да бе и стиа си драскал,въпроса ми остана на предната страница
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
| |
| |
| VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 03.04.2014, 22:36:49 | Message # 1294 |
 BIKER
| Quote VIPER-CH (  ) Колеги ,взех DRL-модул за фаровете с управление по МИНУС та въпроса ми е с какво се управляват ДЪЛГИТЕ светлини на 4-та генерация.Късите съм на ясно че се управляват с минус но искам да свържа модула на дългите заради отсичането на светлината наполовина при късите.И без това ще го правя на 40% светлина. Gdrfi и Eldesa,ударете едно рамо бре,и двамата имате
|
| |
| |
| nightfighter | Дата: Четвъртък, 03.04.2014, 23:11:50 | Message # 1295 |
 4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Виж сега, крушката на късите е свързана така: единия край на постоянно на маса на другия се подават +12 волта, това напрежение идва от едно реле през нормално отворен контакт. Бобинката на релето се управлява от ключа като единия и край е постоянно на +12, а от ключа на волана се подава маса,но това е към релето!Затова казват колегите че късите се управляват по маса ,но реално не те,а релето което ги включва се управлява като му се подава или не маса! Това е много важно ако искаш да правиш DRL с регулиране на степента на светене на късите! За дългите:Единия край на крушката е запаралелен с проводника който подава +12 волта на късите, другия край на крушката получава маса през друго реле.Управляващата верига на бобината на което е свързана: + взема след релето което пуска късите, маса от ключа на волана. Простичко казано: Нищо от тези управления по маса по + или така нататък не ти върши работа за DRL модул,ако искаш фаровете да светят процентно, за да го направиш така трябва: Отделен проводник който да подава +12 волта на крачето на крушката за къси светлини!- цветове:червено/жълт за левия фар и червено/зелен за десния! За да светнат дългите е необходимо да са светнати късите!Веригата на дългите е прекъсната на 2 места: Първо получават +12 волта само когато са пуснати късите,след това получават маса и светват когато щракнеш ключа на волана! Надявам се схвана
п.с. Искам да допълня: Елегантен начин да имаш DRL модул с управление на степента на светене е да ползваш свободната дълга светлина на крушката на късите Все пак тя е H4 ,но трябва да пуснеш допълнителен кабел до нея!
Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 03.04.2014, 23:19:48 |
| |
| |
| simbata11 | Дата: Петък, 04.04.2014, 19:52:10 | Message # 1296 |
 Рокудан (6)
Група: Напреднали
Съобщения: 178
| Момчета помагайте.Ще сменям компютъра на пета генерация f20a4 с такъв от h23 и въпроса ми е дали могат да изникнат някакви проблеми например от имобилаизера или нещо от сорта
|
| |
| |
| VIPER-CH | Дата: Петък, 04.04.2014, 20:50:15 | Message # 1297 |
 BIKER
| На 4-та няма проблем,моя е от Н23 но с имобилайзера на 5-та не знам как стоят нещата.
|
| |
| |
| nightfighter | Дата: Петък, 04.04.2014, 21:19:28 | Message # 1298 |
 4G H22A 4WS MT
Съобщения: 2035
| Quote simbata11 (  ) Ще сменям компютъра на пета генерация f20a4 с такъв от h23 И каква е идеята?Не е проблем да се върже,но според мен е неоправдан разход на време и средства.Ако под хипноза те убедят че си Бен Джонсън, ще тичаш ли като него?
Аде мога да разбера ако сменяш всмукателния и изпускателния колектор с такива от Х23, тогава и компа, ама само компа..... според мен е безсмислено.
Редактирано от nightfighter - Петък, 04.04.2014, 21:24:43 |
| |
| |
| NightRider | Дата: Петък, 04.04.2014, 21:58:53 | Message # 1299 |
 Aristocrat
| Задните спирачни апарати при 2 и при 2.2 еднакви ли са?
|
| |
| |
| VIPER-CH | Дата: Петък, 04.04.2014, 22:09:42 | Message # 1300 |
 BIKER
| Ти нали си имаш тема за това бре Дисковете са еднакви и апаратите мисля са еднакви но предните не.
|
| |
| |
| ggushterov | Дата: Петък, 04.04.2014, 22:12:13 | Message # 1301 |
 Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Quote nightfighter (  ) И каква е идеята?Не е проблем да се върже,но според мен е неоправдан разход на време и средства.Ако под хипноза те убедят че си Бен Джонсън, ще тичаш ли като него? Аде мога да разбера ако сменяш всмукателния и изпускателния колектор с такива от Х23, тогава и компа, ама само компа..... според мен е безсмислено. Разлика че ще има, ще има - различен ъгъл на запалването, различни горивни карти...няма как да няма разлика. п.п. Тва е като да ти пусна метъл и чалга и да ми кажеш, че свири една и съща музика
Редактирано от ggushterov - Петък, 04.04.2014, 22:15:41 |
| |
| |
| NightRider | Дата: Петък, 04.04.2014, 22:12:20 | Message # 1302 |
 Aristocrat
| аз питам за задните ,днес вече ме осветли по телефона за предните.
|
| |
| |
| ZAPPA | Дата: Петък, 04.04.2014, 22:19:55 | Message # 1303 |
 ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
| |
| |
| NightRider | Дата: Петък, 04.04.2014, 22:28:01 | Message # 1304 |
 Aristocrat
| Немам
|
| |
| |
| Garfi | Дата: Петък, 04.04.2014, 23:47:07 | Message # 1305 |
 just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| VIPER-CH, за DRL при 4та ген. аз не съм сигурен, че ще мога да помогна. До колкото си спомням, при 4та ген. имаше една свободна светлина, която можеш да използваш за DRL. Имаше тема някъде, няма как да не знаеш.
simbata11, слагаш компютър от Х23, с преходник от обд2 към обд1 и си готов, няма да имаш имобилайзер вече.
|
| |
| |