Моя Крокодил
|
|
Azz | Дата: Неделя, 26.04.2015, 19:16:36 | Message # 1 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 173
Статус: Офлайн
| Хайде и аз да се включа най-после. В края на 2013 реших да си купя първата кола в живота. След гледане и лутане из сайтове първоначално си харесах Civic 5 hatchback, няколко дена след това видях прелюд на живо и си казах това е колата за мен, никакви сивици мивици Хайде пак из сайтовете, за мое съжаление повечето бяха с гига тунинг по това време. Имаше само 2-3 стокови които си харесах. И айде към Пловдив, след 10 минути гледане по колата, толкова и гледах, направо при нотариуса и т.н. И изненада по пътя, до Русе на всеки 15-20 минути гаснеше. След много нерви успях да се прибера и веднага в бокса за смяна на комутатор, палец и обслужване. Ето и малко текущи снимки:
Естествено джанти от страната на дискотеката
Редактирано от Azz - Неделя, 26.04.2015, 19:47:43 |
|
| |
Azz | Дата: Неделя, 26.04.2015, 19:45:48 | Message # 2 |
Рокудан (6)
| Колата е пълен сток BB3 - F20A4 с климатик и АБС 1995/6 г. от 1ви БГ собственик на 239 000 км
Досега съм подобрил: - стъклен шибедах от 5ца ( благодарности на колегата rollin) - Ел. километраж Канадски - големи километри, малки мили - Заден лип акорд 5ца купе американски, който отрязах с лявата ръка и стана къс за калобраните - Крушки за задни светлини led 5W cree нещо си, много добре светят вече година - LED крушки по бутоните за парно, и в ляво от волана копчетата - всички маркучи за антифриза бяха сменени тази година с оригинални от USA, понеже почнаха да се сцепват един по един през месец. Мисля че 20 години са добро постижение за предните. - задните калобрани чакат инсталиране тези дни - сменен кабела на контактния ключ, че имаше проблеми със стартера. - сменена течност на скоростната кутия MTF - нов контактен ключ от USA - сложен филтър на купето
малко стари снимки:
опити с аналоговия километраж и лед крушки
тук с лед лента, отново греда
и накрая Ел километража, няма сравнение с нищо друго
след леко наводнение поради запушена предна дясна отводнителна тръбичка, точно когато валя 3 дена и 2 литра вода се събраха при пасажерското място, реших да сложа импровизиран филтър на купето. Преди чистенето на мизерията пред изпарителя:
Тук нещо бях решил да чистя под седалките и се заиграх:
но пък намерих италиански стотинки, което доказва че наистина колата беше от Италия, освен книжката в багажника
стъкления люк
to be continued... с оправяне на боята другия месец
|
|
| |
Sa6koOy | Дата: Понеделник, 27.04.2015, 13:32:39 | Message # 3 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Ruse/
Група: Приятели
Съобщения: 405
| Поздравления колега, имам само един въпрос - ти от Русе ли си/там ли живееш и защо не си идвал на нито една сбирка на левента, оказа се че сме колеги и по градове а аз друг прелюд освен на тони (bforce) и на Калчев оранжевия не се мяркаха и не се знаехме
0877 99 22 32 - Александър 0879 00 84 63 (вече е активен)
http://inprogressdesign.tk/ WEB Audit, Security, Design & Support
|
|
| |
bumblebee | Дата: Понеделник, 27.04.2015, 13:45:05 | Message # 4 |
Нидан (2)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 34
| Супер е колата! Имам абсолютно същата! С много кеф да си я караш!
Моника
|
|
| |
Azz | Дата: Понеделник, 27.04.2015, 14:38:57 | Message # 5 |
Рокудан (6)
| Quote Sa6koOy ( ) Поздравления колега, имам само един въпрос - ти от Русе ли си/там ли живееш и защо не си идвал на нито една сбирка на левента, оказа се че сме колеги и по градове а аз друг прелюд освен на тони (bforce) и на Калчев оранжевия не се мяркаха и не се знаехме :) Да в Русе живея. Ами не съм идвал понеже прелюд сектата е слаба тук, само 5-6 коли са доколкото виждам из града. На сивик срещи не ходя, че много рейсъри се събират там Иначе редовно се поздравявам из града с един червен и черен прелюд. Оранжевия и него го бях засичал момчето, но все в движение. Като се върнеш в града, звънкай винаги съм готов за кафе
|
|
| |
Sa6koOy | Дата: Понеделник, 27.04.2015, 16:19:26 | Message # 6 |
Нанадан (7)
| Аз съм с черен варненска регистрация, слабо е но не пречи поне от тази среща ние си да се виждаме Е то малко късно де, аз и едното момче сме в София вече, има един червен прелюд има и още един черен който мернах като се връщах последно. Червения е H23 доколкото знам
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 28.04.2015, 00:47:25 | Message # 7 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote Azz ( ) сцепват един по един през месец. Мисля че 20 години са добро постижение за предните. Само да вметна,че годините не са проблем.Моята е точно на 20год. и са като нови.Проблема е друг... километража е супер Поздрави за колата
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Azz | Дата: Вторник, 28.04.2015, 01:37:47 | Message # 8 |
Рокудан (6)
| Quote VIPER-CH ( ) Само да вметна,че годините не са проблем.Моята е точно на 20год. и са като нови.Проблема е друг... И това го има, проблема беше уникален. Половин година я карах без термостат, понеже предния собственик беше решил да го махне и байпасира, решавайки проблема с някакви запушени неща по всмукателния колектор. Така и не разбрах каква беше цялата галимация, майстора извади колектора почисти го, сложи термостат и всичко си дойде на мястото.
Подсветка на контактния ключ като h23 и h22
Редактирано от Azz - Вторник, 28.04.2015, 02:03:24 |
|
| |
Sa6koOy | Дата: Вторник, 28.04.2015, 14:31:08 | Message # 9 |
Нанадан (7)
| За този прелюд ли говориш колега
Редактирано от Sa6koOy - Вторник, 28.04.2015, 14:39:12 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 28.04.2015, 15:59:51 | Message # 10 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Запушва се малкия кръг за да върти водата само през големия поради липса на термостат.Липсата му също не е причина за напукването,по-скоро бих казал ,че е третиран с гадни препарати при миене и то многократно или нещо такова....само мога да гадая.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Вторник, 28.04.2015, 21:51:53 | Message # 11 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Хубав Прелюд ! С кеф да си го караш и оправи преди зимата веждите за да не се разпостранява ръждата.
И титлата крокодил си е спечелена от Прелюд 5та серия
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
Azz | Дата: Четвъртък, 30.04.2015, 19:09:20 | Message # 12 |
Рокудан (6)
| Днес беше скучен следобед и си намерих работа
пръскалки тип мъгла
и едно клапанче боднах за отпред
|
|
| |
bladesux | Дата: Четвъртък, 30.04.2015, 21:35:55 | Message # 13 |
Рокудан (6)
Съобщения: 167
| От каква кола са пръскалките , колко ти излезнаха и закакво е клапана ?
|
|
| |
eDaniel | Дата: Четвъртък, 30.04.2015, 22:04:40 | Message # 14 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Стават от Jazz и CRV (и не само). От CRV обаче са по-добре защото идват с уплътнения. Клапана е задължителен за моментален риспонс като дръпнеш лостчето за пръскане. Благодарение на този клапан маркуча остава пълен с вода и при следващото дръпване водата пръска веднага.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
Azz | Дата: Петък, 01.05.2015, 00:00:39 | Message # 15 |
Рокудан (6)
| Същото което каза Даниел.
Quote bladesux ( ) колко ти излезнаха нови са 48.92 лв по сегашния курс на долара
|
|
| |