Sean__John Prelude BB3 1993
|
|
sean__john | Дата: Неделя, 01.04.2012, 16:40:23 | Message # 1 |
Йондан (4)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 96
Статус: Офлайн
| Закупих колата Октомври месец миналата година от batkosio, и оттогава насам се стремя да я подобрявам по мой вкус. На километраж е на 240 000км , но на колкото и да е в действителност се радвам, че моторетката е в добра кондиция и не консумира фрапиращи количества масло. Няма климатик, няма и ABS, може би е един от най-леките варианти на Prelude като тегло. Колата претърпя малко кърпене на задните вежди, пребоядисана е почти цялата без тавана, предния и задния капак, като имам намерение тавана да стане черен. Двигателя се сдоби с ново масълце, изходящ колектор от H23, Intake със спортен филтар K&N (подарен ми от aλexandro, на който благодаря сърдечно). На колата в момента е монтирана обикновена газова уредба и за лятото имам намерение да стане газов инжекцион, 282мм предни дискове и още куп неща свързани само и единствено със средства, ентусиазма го има в изобилие но само с него не стават нещата. Джантите са пребоядисани от сив металик в бял мат, марка O.Z. Racing като отзад на спиците има щампа HONDA, размера им е 16 цола с гуми 205 / 55. Пак по мои лични предпочитания монтирах и трилъчев волан от Civic Coupe 5-та ген. За сега я карам и се радвам така понатам още неща.
|
|
| |
Garfi | Дата: Неделя, 01.04.2012, 19:07:28 | Message # 2 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
| Махнал ли си резонатора от фабричния стоков интейк?
|
|
| |
sean__john | Дата: Неделя, 01.04.2012, 19:21:59 | Message # 3 |
Йондан (4)
| Колега, ако питаш за въздуховодите, намиращи се под оригиналната кутия на въздушния филтър, то аз нямам нито кутия за филтър, нито резонатор, нито каквото и да било там от сток интейка, така закупих колата иначе не бих ги махнал. А сега с алуминиево гофрирано шлао на ф63 съм прекарал студен и свеж въздух до филтъра. На втората снимка точно до номера дето е Вр се вижда самата траба. Дано да съм разбрал въпроса ти правилно.
|
|
| |
Garfi | Дата: Неделя, 01.04.2012, 19:31:24 | Message # 4 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Според мен е добре, че ги нямаш тези неща при положение, че имаш такъв афтър маркет интейк и филтър. Много хора слагат конусен филтър без да са му осигурили "свеж" въздух какъвто има стоковата система, която взима въздух от пространството м/у калника и подкалника. Ти обаче си улеснен в това, като си взел колата без стоков интейк и отделно си помислил за снабдяването на филтъра със въздух.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 01.04.2012, 21:52:19 | Message # 5 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Виждам плочката но не и изпарителя и маркучите.Тук май още не е монтирана.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
sean__john | Дата: Неделя, 01.04.2012, 22:08:43 | Message # 6 |
Йондан (4)
| Колега, снимкиите са от преди няколко дена, актуални са. Загледай се между интейка и делкото, дето са кабелите за свещите. Отзад се вижда малко от изпарителя, всичко е долу ниско, прикрепено и добре скрито от мен
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 01.04.2012, 22:20:54 | Message # 7 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Колцата ме кефи мен и джантите са готини , само този спойлер нещо не му намирам място на снимките....Колкото повече се "кичи" тази кола , толкова по-грозна става.Много безаварийни километри колега
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
sean__john | Дата: Неделя, 01.04.2012, 22:34:33 | Message # 8 |
Йондан (4)
| Мерси колега Аз си го харесвам спойлерчето. По принцип Прелюда е необичаен модел но крилото му придава по индивидуален вид, поне за мен де.
Редактирано от sean__john - Неделя, 01.04.2012, 22:34:54 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 01.04.2012, 23:43:32 | Message # 9 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Дааа,видях го.Верно,че беше без абс и има място.Моя е от другата страна И на мен антикрилото не ми харесва но трябва на теб да ти харесва. Мнението е като гъз,всеки го има пп.Много яка джанта.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Неделя, 01.04.2012, 23:44:13 |
|
| |
ZAPPA | Дата: Понеделник, 02.04.2012, 00:07:43 | Message # 10 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available for users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
batkosio | Дата: Понеделник, 02.04.2012, 15:01:50 | Message # 11 |
BKDM
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Много красива е станала, поздравления! А спойлерът е JDM, оригинален афтърмаркет, Veilside май беше.
|
|
| |
Jack | Дата: Неделя, 15.04.2012, 08:16:03 | Message # 12 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Atlanta/United States
Съобщения: 255
| супер!колата изглежда доста добре. и аз искам някакав афтермаркет споилер ама са доста голями и ме е страх да не ми испадне колко хубаво е да виждаш нещо дето само си си мечтал да стане реалност.Аз карам прелуд от 2005 и всеки ден и се радвам на моита кола.
|
|
| |
sean__john | Дата: Неделя, 15.04.2012, 20:17:23 | Message # 13 |
Йондан (4)
| Благодаря колеги, всеки път когато се качвам в колата или правя нещо по нея или просто си я гледам ме радва страшно много
|
|
| |
sean__john | Дата: Вторник, 04.09.2012, 21:06:36 | Message # 14 |
Йондан (4)
| Вече мога да се похваля и с монтиран смукател от H23 върху който съвсем скоро ще има и монтиран газов инжекцион. Следващото важно нещо което смятам да оправя са спирачките с такива от H22 или H23, през есента ще спретна една генерация на 55-60 мм и ако имам късмет ще понижа колата с пружини или с цяло окачване.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Вторник, 04.09.2012, 21:29:26 | Message # 15 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Браво за труда и честито за новите промени по количката. Интересно ми е ,усеща ли се разлика в вьрвенето след смяната на колектора?
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |