Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Кратки и бързи въпроси.
Balkan-KawaiДата: Четвъртък, 16.06.2016, 11:07:44 | Message # 2551
Годан (5)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 135
Статус: Офлайн
Колеги, много бърз въпрос.
Телефон и адрес на сервиза, където се коментираше че приемала няква мацка и била много умеятна.
Някъде в дружба май бил тоя сервиз...

cookie_monsterДата: Понеделник, 20.06.2016, 20:56:28 | Message # 2552
Сандан (3)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 55
Какъв е размерът на централния отвор на предните спирачни дискове на Prelude 5 gen H22A5 - 64 мм (колкото е и отворът на джантата) или 70 мм?

Prelude 5th Gen H22А5 4WS M/T

dakh93Дата: Петък, 24.06.2016, 20:33:56 | Message # 2553
Сандан (3)

Град/Държава: /
Съобщения: 67
Добър вечер колеги,бихте ли ми дали някакви американски сайтове за части.Искам да си обслужа колата и имам познат,който ще се връща от там и е съгласен да ми донесе нещата(става дума за H22A5).Като за начало и смених маслото и я покарах 3 седмици (около 1500км) и съм и долял към 400 мл масло,не съм сигурен дали това е нормално,но за всеки случай може да препоръчате и какъв комплект сегменти да си поръчам.Мерси предварително :)

nightfighterДата: Събота, 25.06.2016, 00:02:08 | Message # 2554
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
Ето ти сайт!

Quote dakh93 ()
но за всеки случай може да препоръчате и какъв комплект сегменти да си поръчам

От сайта който съм ти постнал т.е. оригинални :)

dakh93Дата: Неделя, 26.06.2016, 19:46:04 | Message # 2555
Сандан (3)

nightfighter, мерси за информацията колега.Имам още няколко въпроса към вас.
1.Като гледам сегменти има 2 вида и пише, че и двата са подходящи за моят двигател, но забелязах че едните ги водят "Standart" а другите "OS 0.25".Та моля да ми разясните, каква е разликата и кои трябва да взема.
2.Тъй като ще отварям мотора за тези сегменти, моля кажете ми кои са задължителните части които трябва да си взема.Имам предвид даже и части които може да се предположи че са за смяна освен основните.
Надявам се не съм много досаден с въпросите си, но представата ми за коли не е на много високо ниво и предпочитам да се допитам до опитни хора.
Поздрави dakh :)

dakh93Дата: Понеделник, 27.06.2016, 21:33:10 | Message # 2556
Сандан (3)

Някаква помощ колеги?

ZAPPAДата: Понеделник, 27.06.2016, 21:39:04 | Message # 2557
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

nightfighterДата: Вторник, 28.06.2016, 21:17:56 | Message # 2558
4G H22A 4WS MT

Вземаш сегменти Standart ! Гумички за клапаните, семеринги на коляновия вал отпред и отзад, семеринги на балансиращите валове, О пръстен на делкото, гарнитурка на VTEC клапана, всички О пръстенчета които са ти на маслената помпа(по схемичката) всичко това ОЕМ силно препоръчително!!! водна помпа, обтягаща ролка (ОЕМ ако имаш финансовата възможност,ако не хубави афтърмаркет,но не от евро 07,примерно GBM или някоя друга от по-читавите марки) .Проверка на съединителя,ако е нужно купуваш Exsedy от България,аксиален лагер препоръчително е ОЕМ
Ако сменяш сегменти почити задължително е да смениш и биелните лагери,само че те се избират по цветове и няма как да определиш какви ти трябват преди да свалиш картера,задължително ОЕМ.
Моя съвет е :    смени само гумичките на клапаните и виж как е, обслужи си главата без да отваряш мотора! Подготви си една гарнитура за картера, може да вземеш от тук,не е нужно да е оригинална, една гарнитурка за цетката за маслото (тази която е в картера, вземаш ОЕМ понеже не вярвам да намериш тук, ако намериш всяка става)
Ако нещата не се оправят тогава мисли за сегменти!
Горе долу това е :)

Редактирано от nightfighter - Вторник, 28.06.2016, 21:31:07

nightfighterДата: Вторник, 28.06.2016, 21:45:46 | Message # 2559
4G H22A 4WS MT

Quote ZAPPA ()
не в комшийския гараж

Не е важно къде е гаража, а кой работи в него :) Но основната идея на колегата ZAPPA е: трябва ти читав майстор, особено след като сам казваш че:
Quote dakh93 ()
представата ми за коли не е на много високо ниво

Майстора е важен! Двигателят е много прецизен, за да се получат нещата, всичко трябва да се прави както е описано в сервизното ръководство!!! Четеш, правиш каквото пише,по начина по които е показано и всичко е наред! Не четеш, правиш каквото си знаеш или каквото са ти казали "видни" специалисти, хапеш си г*зъ после  :)
Аде успех!

Редактирано от nightfighter - Вторник, 28.06.2016, 21:47:35

ZAPPAДата: Вторник, 28.06.2016, 22:11:21 | Message # 2560
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

VIPER-CHДата: Сряда, 29.06.2016, 10:01:43 | Message # 2561
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Двигател....,прецизен...,колко ли пък сложно може да е? :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

nightfighterДата: Сряда, 29.06.2016, 11:50:50 | Message # 2562
4G H22A 4WS MT

Quote VIPER-CH ()
колко ли пък сложно може да е

Достатъчно сложно че да превъртиш резбите в алуминиевия блок :) Или пък да си махнеш балансиращите валове, без да затапиш маслените магистралки за да могат безпроблемно да задерат лагерите :)
Лично съм виждал и двете ситуации, и още няколко подобни :)
Аде да кажа още няколко за които се сещам :
-да не можеш да си сложиш обтегача на Х22 щото не ще да се свие, и правейки всичко възможно за да го сглобиш го смачкваш на менгеме,
- да сложиш обтягащата ролка на Х22 без втулката,
- да зацепиш балансиращите валове на терсене място и да се чудиш защо тресе мотора,
-да смениш 2 пъти биелни лагери и два пъти да недереш коляновия вал, съсъпвайки:  здрав двигател отворен за ремонт на клапани на главата и блок донор в добро състояние(на ЦРВ,човека в момента кара с трети  блок  не смее болче да отвие! кълне се и е напълно убеден че двигателите на хонда не могат да се ремонтират!!!), е  поне се сдобих с някои части които ми трябваха :)  но как са успели да я свършат тази ....... ....ами, не знам, майстора му казал че при тези коли се случвало често :)
-три пъти да издухаш гарнитура от прегряване, понеже те е домързяло да отвиеш 3 болчета на водната помпа и да видиш че не са останали перчици на турбинката, да зацепиш ангренажа с  зъб назад, понеже този преди теб така е  драснал с маркера :) и като колата не ще да държи обороти да я караш с яко опънато жилото за газта, за да не гасне все пак де :) !

Аде да не изброявам повече :) Сложно е, сам виждаш!

п.с. Изброените случаи са напълно реални, случили се на хора които познавам лично, а в резултат на последния, в момента притежавам Хонда ЦРВ, вече в отлично състояние, за доста малка сума пари :) :) :)

Сега убеди ли се че е сложно :)

Редактирано от nightfighter - Сряда, 29.06.2016, 11:56:01

VIPER-CHДата: Сряда, 29.06.2016, 17:05:28 | Message # 2563
BIKER

E да ама на мен не ми е сложно :D виж,сложно ми е да си сложа начална страница на компа :lol:
Гъбаркам се бре,кво се връзваш laugh

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Редактирано от VIPER-CH - Сряда, 29.06.2016, 21:18:45

nightfighterДата: Сряда, 29.06.2016, 20:38:45 | Message # 2564
4G H22A 4WS MT

Quote VIPER-CH ()
Гъбаркам се бре,кво се връзваш
 Не се връзвам бре :) Просто обяснявам на човека,че има хора разни :) Като попаднеш на някой с ръце завряни до лактите в г*зъ, обаче с голямо его, дето уж всичко знае и разбира и най-простите неща стават сложни!
Аз тоя к*р го ядох с зареждането на един автомобилен климатик ! На пиян морков ме направи преди време този абдал.4 пъти го зарежда,3 седмици кой квото прави аз все климатик, трябва да сменим това ,трябва онова,купувам,плащам му, карам малко,гръмне предпазния клапан, отиде всичкия фреон на земята и пак отначало -аман,аман,аман !!!!Не бях се занимавал дотогава с климатици,в последствие попрочетох малко и разбрах че човека или явно ме лъже или е невероятен тъпак, сектирдосах го и отидох при друг - нещата са оправиха за няма и 40 мин, и всичко си  работеше безпроблемно години наред, докато колата беше моя.
Всеки може да бъде излъган! Няма човек който да е компетентен по всичко!

Редактирано от nightfighter - Сряда, 29.06.2016, 20:48:51

VIPER-CHДата: Четвъртък, 30.06.2016, 23:20:32 | Message # 2565
BIKER

Какво е количеството фреон на 4-та генерация?
Благодаря предварително.

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda