Въпрос относно ъпгрейд на спирачки
|
|
xtuners | Дата: Четвъртък, 19.06.2014, 01:18:05 | Message # 1 |
Годан (5)
Град/Държава: Vladaya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 130
Статус: Офлайн
| Задава се смяна на дискове и накладки и се замислям да инвестирам повече пари и да кача по-големи дискове както отпред, така и отзад. Колата е Прелюд 5та f20a4 , 4 болта
Какви са вариантите за слагане на по-големи дискове на преден и заден мост?
http://www.xtuners.com
|
|
| |
Lordini | Дата: Четвъртък, 19.06.2014, 04:50:42 | Message # 2 |
Paintballer
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 350
| След като се запознах с тази тема : Link
Мисля да се възползвам от опита на mom4i74 с проекта публикуван в тази тема : Link
Продаден - SOLD Honda Prelude 1997 / H22a5 / 2.2 VTEC / 4WS / Горд собственик - Proud owner Honda CBR 2003 / F4i Sport / STUNT /
|
|
| |
xtuners | Дата: Петък, 20.06.2014, 19:38:29 | Message # 3 |
Годан (5)
| Проблема е че аз не мога да направя такъв ъпгрейд. Аз съм на 4 болта, а той е на 5. При мен варианта е да търся дискове и апарати, които да паснат на моя сетъп. За съжаление обаче нищо не намирам.
Някой знае ли дали от 5th gen Vtec спирачните апарати пасват bolt on на F20A4. Ако пасват, вероятно ще мога да намеря някой производител да ми направи дисковете по размери.
|
|
| |
simbata11 | Дата: Петък, 20.06.2014, 22:30:56 | Message # 4 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 178
| Можеш да си вземеш предни дискове и апарати от 4-та генерация 2,2 или 2,3 а задните са еднакви като големина
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 20.06.2014, 23:09:34 | Message # 5 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
addicted | Дата: Събота, 21.06.2014, 09:13:46 | Message # 6 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 346
| Аз ще ползвам темата ако може. Решил съм да купя предни дискове и накладки че мойте са криви, въпроса е какви да търся, TRW, Brembo, ATE, Delphi или нещо друго? EBC май са ми скъпи.
|
|
| |
xtuners | Дата: Събота, 21.06.2014, 13:08:32 | Message # 7 |
Годан (5)
| Ф20ката ги криви оригиналните дискове.. не искам да слагам оригинални.. искам поне да са надупчени ако ще са същия размер. Чета и сравнявам от известно време. Ако има нещо на 4 болта, проблема е че не пасват на главината.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Събота, 21.06.2014, 13:15:49 | Message # 8 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
Garfi | Дата: Събота, 21.06.2014, 14:33:10 | Message # 9 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Quote xtuners ( ) проблема е че не пасват на главината.
Кое не пасва? Взимаш си афтермаркет дискове за 4ген 2.2/2.3 които са 282мм на която си искаш фирма и ги слагаш на Ф20ката, която е с 262мм.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 21.06.2014, 21:20:24 | Message # 10 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote xtuners ( ) Ф20ката ги криви оригиналните дискове.. Кво ти стана бре мен Нисин е един от най добрите производители на спирачни системи Чичо Заппа се забавлява
Quote addicted ( ) TRW, Brembo, ATE, Delphi или нещо друго? EBC май са ми скъпи. ТRW,ATE !!!Delphi и Brembo не слагай.Делфито е евтин заместител а Брембото си е китайско менте!!!Коментирали сме го,няма как диск 282мм вентилиран да е 90лв. крайна цена за потребителя и то на Брембо.Оплаквания имам доста от тях.Толкоз! Може да се насочиш и към TEXTAR ,общо взето това е поносимо като цена-качество.
пп. Аз съм с Нисин-дискове и накладки
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 21.06.2014, 22:53:54 | Message # 11 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Quote xtuners ( ) Ф20ката ги криви оригиналните дискове.. не искам да слагам оригинални.. искам поне да са надупчени ако ще са същия размер. Чета и сравнявам от известно време. Ако има нещо на 4 болта, проблема е че не пасват на главината. Така е ф20 ката с тия хиляди коне под капака криви све . Я си сложи оригинални и не се прави на муви стар .Сиреч не влизай в излишни разходи за глупости. Нарязани дискове ! И за чии са ти ?
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
eDaniel | Дата: Неделя, 22.06.2014, 00:29:09 | Message # 12 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Аз съм с никому неизвестните английски дискове MTEC, с които досега проблем не съм имал. А карах и в локви, и на Нюрбургринг ги карах също...
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
NightRider | Дата: Неделя, 22.06.2014, 00:36:58 | Message # 13 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Quote eDaniel ( ) и на Нюрбургринг ги карах също От коя стартова позиция стартира ?
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
xtuners | Дата: Неделя, 22.06.2014, 15:53:52 | Message # 14 |
Годан (5)
| Да, добре ..виждам, че таша** почнахте да си правите. Но имайте предвид следните неща:
1. Никой от вас не кара Ф20ка 2. Ако Ф20ката имаше супер спирачки сега предния лип нямаше да ми е строшен на парчета! 3. Тази кола ако остане в мен, няма да е дълго време Ф20ка, така че момента за ъпргейд на спирачките е СЕГА!
Айде сега малко по-сериозно. Искам да кача по-голям диаметър дискове.. сега не са ми нужни, но скоро може и да ми потрябват.
Виждам от разни оферти, че няма дискове 280ки за 5та генерация на 4 болта, така че остава варианта да кача дискове от 4та генерация. Въпросите тук са 3:
1. Трябват ли ми и спирачните апарати от 4та генерация и ако да ....то те "болт он" ли са или искат преправяне?
2. Предните дискове стават ли на 5та генерация?
3. В задните дискове има ли изобщо някаква разлика между поколенията и различните версии?
F20 5th gen дискове предни:
Diameter: 260.0 mm Thickness: 23.0 mm Height: 48.0 mm Bore Diameter: 64.0 mm Number of wheel studs: 4
4H23/22 4th gen дискове предни:
Diameter 282.0mm Thickness 23.0mm Height 47.1mm Bore Diameter 64.2mm Number of wheel studs: 4 Тази разлика в централния отвор има ли значение в случая?
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 22.06.2014, 18:12:59 | Message # 15 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Толкова инфо има във форума ...,що просто не потърсиш малко? И да,аз карам Ф20 както и доста колеги. Да пишем и тук ; Задните дискове и апарати на всите 4-та са еднакви,за 5-та не знам. Взимаш предни дискове+ апарати от Н22/23-282мм и накладки от 4-та генерация-4 отвора и си ги слагаш болт-он на 5-та. Единствено трябва да резнеш леко ъгълчето на таза в горната част зад диска.Като слагаш апарата ще разбереш ,къде точно да пилнеш Ето и фото,не знам за кой път.... Вече си с по-големи спирачки.Толкоз
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |