Различен цвят преден капак , таван и багажник
|
|
Mkilla | Дата: Понеделник, 01.09.2014, 21:37:52 | Message # 1 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| Колеги , я кажете сега кой какво е чел с тази смяна на цвета.Има ли право да се кара с различни на цвят детайли около 30% различен цвят или не.В закона не пише никаде за 30% ( до колкото четох ) , НО ето тук - ЦЪК чета интересно за мен инфо.Решил съм да сменям цвета на преден/заден капак и може би покрив та затова питам
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
eDaniel | Дата: Понеделник, 01.09.2014, 22:31:07 | Message # 2 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Сори, че не отговарям на въпроса ти (не съм наясно), но исках да попитам - черни ли ще ги правиш или нещо нестандартно?
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 01.09.2014, 22:33:29 | Message # 3 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Абе прави к'вото ти е на душа .В България може да си правиш каквото си искаш. На никой не му дреме .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 01.09.2014, 23:07:17 | Message # 4 |
5th gen F20A4
| Не бе , сериозно питам.Не ми е проблем да си сменя талона но защо трябва да го правя ако може и така да се кара ?
Дани , черни искам , да.Кефи ми и ще го направя а въпроса е дали е законово така или трябва да кисна по опашките в КАТ 1 ден за да пише допълнителен цвят.Скоро снимки на задният капак , вече се прави заедно с покрива а предният ще го мисля.Благодаря на Lordini за едното рамо
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 01.09.2014, 23:15:22 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 01.09.2014, 23:22:06 | Message # 5 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ще трябва да киснеш в КАТ за допълнителен цвят Ти може да си я направиш и на петна но това трябва да е отразено в талона.Толкоз!
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Понеделник, 01.09.2014, 23:30:38 | Message # 6 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 01.09.2014, 23:48:05 | Message # 7 |
Aristocrat
| Ми то си е написано в сайта който е постнал Андро бре. Фирмата предлагаща фолиото е описала какво може и какво не. Какво повече има да го дъвчим. После ако имаш фолио на предния капак то цвят ли е ? Или лепенка която може да махнеш като не те кефи вече и да я замениш с друга.По тая логика ако днес си сложа черно фолио а след година лилаво все ще трябва да ходя в Кат и да си сменям талона ли ? Не съм съгласен. Едно време имаше разправии за фолио в горната част на предния прозорец . Изобщо най-добре е да се прочете закона да снимаш съответната алинея и точка и да си ги носиш в жабката .И като те спре некой неграмотник с фуражка да му я навреш в лицето. Половината от кат не знаят закона .Примери имам много в многобройните ми срещи с тях.
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 01.09.2014, 23:49:04 | Message # 8 |
Aristocrat
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 01.09.2014, 23:53:41 | Message # 9 |
BIKER
| И си прав и не си.Той иска да смени цвета на 50% това на лента ли ти прилича или на фолио на капак Прочетох какво иска да направи и съм му отговорил ясно.Май това е
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 01.09.2014, 23:54:42 |
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 02.09.2014, 00:00:51 | Message # 10 |
5th gen F20A4
| За момента детайла в черно ще е само задният капак.Покрива си е с цвета на колата а предният също ще е черен но няма да се прави сега , че имаме пъклени планове с Пикасо и дано станат реални Затова казах "може би" , понеже имам време до обяд утре да му мисля специално за цвета на покрива.Добре а преден и заден капак не са 50% мисля а и това с процентите го няма никаде в закона ? Дали е фолио или боя , все тая принципно , все е различен цвят ако се замисли човек.
Ако някой някаде намери точно инфо , нека го постне тук , защото темата ще касае не само мен а като цяло и други форуми.Ако има написано някаде и да може да се принтира и да си сложа в жабката информацията още по-добре. Да братле , така е ама ме дразни факта , че хем може , хем не може и не мога да разбера кво става.Аз така или иначе съм тръгнал да го правя но една излишна смяна на талон може да си я спестя. Само Zappa и Жоро да не се окажат прави накрая но ще видим.Като гледам има доста автомобили които карат с разни фолиа и не вярвам за едното фолио да си сменят талоните...
Редактирано от Mkilla - Вторник, 02.09.2014, 00:10:58 |
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 02.09.2014, 00:02:00 | Message # 11 |
Aristocrat
| Quote Mkilla ( ) Решил съм да сменям цвета на преден/заден капак и може би покрив та затова питам Жоро, каде в това изречение прочете 50% ? Може би ,все още не означава нещо конкретно .Малко ми напомня за вица с кладенеца . При 50% промяна естествено ,че ще иде и толкоз .Ще си плати и готово . Андро ,кефа цена няма ще плащаш .
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Вторник, 02.09.2014, 00:12:23 | Message # 12 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 02.09.2014, 00:44:00 | Message # 13 |
BIKER
| Quote NightRider ( ) каде Quote ZAPPA ( ) предният капак е ~1.9 кв.м. Прибави задния капак Това имах предвид ама чичо Запа ти го таковал
|
|
| |
galev_90 | Дата: Вторник, 02.09.2014, 08:49:00 | Message # 14 |
Хачидан (8)
Съобщения: 592
| Аз карам с черен преден капак, не са ми правили проблем никога.Но като добавиш и таван и заден капак, си мисля че ще имаш проблем с господата.При положение че колата ти е с легален двигател и имаш всички документи, моя съвет е да я минеш през КАТ и да не се занимаваш да се чудиш кой ще те спре да се ебава с тебе..
|
|
| |
addicted | Дата: Вторник, 02.09.2014, 19:47:49 | Message # 15 |
Нанадан (7)
Съобщения: 346
| Шефа се интересуваше за облепяне на служебната кола, и се оказа че по закон трябва да остане един детайл в оригинален цвят.Можеш да си я налепиш цялата, оставяш капачката на резервоара и си ти.Това за фолио, за боя съм сигурен че трябва да се сменя талона.
П.П. Андро на мен ми се ебаваше за карбоноовото фолио по интериора...тунерско било...
|
|
| |