• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: ZAPPA, NSBOP, batkosio  
Скорости и окачване през зимата
prelude_driverДата: Четвъртък, 08.11.2012, 10:23:49 | Message # 1
Сандан (3)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 62
Статус: Офлайн
Колеги,

абе не знам само при мене ли е само ама сега като застудя и скоростите влизат малко по трудно. В смисъл влизат си но като, че леко престъргват. Не че престъргват, но се усеща как зацепват зъбните колела. Като я купих си беше така, смених й тогава маслото с Хонда МТФ но ефекта беше никакъв. Лятото си влизат като в масло.
Другото е, че като мина сега като е студено през някоя дупка всеедно карам каруца. Яко тропане и скърцане. ПРеди месец я карах в сервиз да прегледат окачването профилактично и няма нищо (видимо) за смяна. Пак същото нещо лятото го няма.
Та при вас как е?

GarfiДата: Четвъртък, 08.11.2012, 11:15:16 | Message # 2
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
И при мен е така с окачването,а и съм чувал и други колеги да се оплакват.

ckronДата: Четвъртък, 08.11.2012, 11:36:01 | Message # 3
Шодан (1)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 16
И при мен беше така, но разбрах от какво е - от студа тампоните на амортисьорите се свиват и пружините почват да се местят леко и проскърцват. Установих го, когато сменях няколко пъти пружини. Просто трябва да се убере луфта между пружината и тампона :) Със скоростите не съм имал проблем. Да не ти е ниско нивото на маслото в скоростната кутия?

MkillaДата: Четвъртък, 08.11.2012, 15:29:16 | Message # 4
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
При мен няма проблеми с включването на скоростите.И при мен го има скърцането но все не намирам 1-2 дни да ги сменя...

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

nightfighterДата: Четвъртък, 08.11.2012, 20:49:23 | Message # 5
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote (ckron)
И при мен беше така, но разбрах от какво е - от студа тампоните на амортисьорите се свиват и пружините почват да се местят леко и проскърцват.

Това е една от най-често срещаните причини,но не се мести пружината а скърца тампона на амортисьора горе в гнездото.Няма как да обереш луфта,между тампоните има втулка която ограничава навиването на гайката.Може да си смениш тампоните,или да свалиш горния и да престържеш и намалиш дължината на втулката .(дали ще има ефект от това е под въпрос).

Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 08.11.2012, 20:54:18

ckronДата: Четвъртък, 08.11.2012, 21:43:29 | Message # 6
Шодан (1)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 16
Незнам, но при студено време винаги ми се е чувало това проскърцване отзад и миналата зима пробвах едни спортни пружини за малко и след като не ми хареса возията си върнах старите пружини и от тогава не съм имал скърцане и си го обеснявам точно с обиране на луфта при сглобяването на пружините към амортисьорите. Самите тампони си бяха в добро състояние, което не им пречеше да си скърцат :)

VIPER-CHДата: Четвъртък, 08.11.2012, 22:01:36 | Message # 7
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Аз нямам такива проблеми ни при топло ни при студено време.За скоростите,смени си маслото и сложи 10W30 ако ти включват трудно скоростите при студено.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

ZAPPAДата: Четвъртък, 08.11.2012, 22:15:26 | Message # 8
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

VIPER-CHДата: Четвъртък, 08.11.2012, 22:31:18 | Message # 9
BIKER

Quote (ZAPPA)
Да, бе единствено правилния избор е MTF от Хонда.

Не съм го измислил аз,това препоръчват в мануала
Use only SEA 10W30 or 10W40 ,SF or SG grade.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

ZAPPAДата: Четвъртък, 08.11.2012, 23:43:03 | Message # 10
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

VIPER-CHДата: Петък, 09.11.2012, 00:01:48 | Message # 11
BIKER

Quote (ZAPPA)
Без да спорим излишно, ама чел си менюъла, като дявола евангелието. Пропуснал си най – важната дума “temporarily”, демек временно може да се използва 10W-40 и 10W-30

В този дето го чета тази дума я няма ;) :D
пп.В мотоциклетните масла има предостатъчно добавки B)

GarfiДата: Петък, 09.11.2012, 02:30:13 | Message # 12
just driver

Задните балетки могат да издават звук на разпадаща се задница при студено време. При мен беше така и няколко сервиза ме уверяваха, че окачването ми е бетон. Павката (HRC) имаше същия случай.

schnappsДата: Петък, 09.11.2012, 11:13:48 | Message # 13
Рокудан (6)

Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 241
Смени ли биалетките Гарфи и оправи ли се след това ако си ги сменил ?

GarfiДата: Петък, 09.11.2012, 13:50:03 | Message # 14
just driver

Да, но има пак някакво почукване, което вече не знам от какво е.

nightfighterДата: Петък, 09.11.2012, 23:47:10 | Message # 15
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
По принцип съм съгласен със ZAPPA, че е най добре да се спазват препоръките на производителя, но все пак не забравяйте че Хонда не произвежда масла,така че MTF си е масло на някоя фирма производителка на масла с етикет на Хонда.Така че ако си избирате хубаво и качествено масло покриващо спецификациите няма да имате проблеми.Това е моето мнение по въпроса, знам че много от Вас няма да са съгласни с мен,но за да ме оборите искам да ми кажете коя е тази вълшебна съставка която я има само в MTF и никъде другаде? Напълно нормално е и всяка фирма производител (не само Хонда) ,препоръчва техните коли да се карат само с определено масло,но това си е по скоро пазарна политика отколкото реална необходимост.Винаги съм казвал че заводската част не е най добрата,тя е разумен компромис между цена и качество и подходяща за серийно производство,винаги може да се намери нещо което е по добро , обаче е твърде скъпо за серийно вграждане.

п.с. В моята скоростна кутия съм слагал различни марки масла,включително и MTF, и разлика не съм установил.Когато една скоросна кутия си е хубава или не я бива марката на маслото нито ще я развали нито ще я оправи.Много по важно според мен е това масло да се сменя навреме,а не по Българския приом<< О, маслото в скоростите не се сменя ,а само се долива>>

Редактирано от nightfighter - Петък, 09.11.2012, 23:58:43

• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda