Хрущене на двигателя горе от страната на делкото.
|
|
ZAPPA | Дата: Неделя, 19.05.2013, 13:37:53 | Message # 31 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Статус: Офлайн
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
aλexandro | Дата: Неделя, 19.05.2013, 13:55:01 | Message # 32 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Съобщения: 693
| Хм, доколкото виждам е написал, че иска да си купи старо делко. Извинявай, но в това не виждам никакъв смисъл. На "новото" старо делко освен лагера и семеринга, като нищо може скоро да му се обадят я капачка, я палец.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Неделя, 19.05.2013, 14:28:10 | Message # 33 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Неделя, 19.05.2013, 14:34:05 | Message # 34 |
Кудан (9)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1073
| Вече съм почти сигурен,че в делкото е проблема.Разгледах си старото и то няма никакъв луфт.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Неделя, 19.05.2013, 15:47:27 | Message # 35 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Ами пробвай да си разглобиш старото деоко както ти обясни Веско и ако извдиш оста с лагера щея прехварлиш на другото деоко. Така ще ускориш нещата . Няма да бьрзаш и ще гледаш кое как се разглобява. Ако те е страх да го разглобиш сам дано има някой колега от София да одели 20 минути да ти помогне.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 20.05.2013, 00:59:57 | Message # 36 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Направи си разходка до Сливен бре,с два зелени монстъра и цял ден можем си правим експерименти
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
eDaniel | Дата: Понеделник, 20.05.2013, 01:07:36 | Message # 37 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Ако опре до датчици, комутатори и бобини ще помагаме.
Quote (VIPER-CH) с два зелени монстъра Абе тия Монстъри са голяма зараза мани. Вече не минава ден без да изпия поне един Зелените ми писнаха и сега пия KHAOS и REHAB
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 20.05.2013, 01:10:40 | Message # 38 |
BIKER
| Quote (eDaniel) Абе тия Монстъри са голяма зараза мани. Мани,пристрастен съм към зеления
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Понеделник, 20.05.2013, 01:31:27 | Message # 39 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Ето подробна тема сьс снимки за разглобяването на делкото.
http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=55896
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 24.05.2013, 16:30:23 | Message # 40 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| И в крайна сметка за жалост не е от делкото...И какво става като се тегли чертата ? Купуваш си както каза Zappa мотор за около 3000 и си караш или взимаш такъв за 1000 и влагаш още 2000 в ремонти с нови части без да се налага да мислиш къде е проблема.Съжелявам адаш.... На мен лично би ми било адски тъпо да си купя мотор и той да хрущи , тропа и тн..Отделно майстора да не знае за какво става въпрос и накрая като се замислиш какво си вложил и видиш че се продават коли , почти на цената която си дал за двигател , генерации , майстори , време и нерви и ти идва да зарежеш всичко.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Петък, 24.05.2013, 16:53:12 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 24.05.2013, 17:12:18 | Message # 41 |
BIKER
| Quote (Mkilla) Купуваш си както каза Zappa мотор за около 3000 и си караш... А тук къде е гаранцията за мотор втора ръка и колко?Кой я дава тази гаранция и какво поема?А суапа кой ще плати ако мотора е с дефект?А следващия суап?А времето което ще ми изгубят а то е доста пари???Кола под наем ли ще ми дадете? Айде са глупости говорим,мотор втора ръка е котка в торба-не знаеш къв цвят е.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 24.05.2013, 17:28:46 | Message # 42 |
5th gen F20A4
| Има резон в това което пишеш но съм доста по-склонен да си купя мотор от Япония или Европа от сигурен дилър , да си докарам колата сам или най-малкото да има майстор с мен когато купувам двигателя от тук.Ще разпитам каква е гаранцията на двигателите ( ако има такава ) от Япония които предлагаме и ще драсна отново.Гаранцията се дава от дилъра от който пазаруваш и за разлика от България , там условията за пазаруване се спазват т.е гаранции за качество , при счупване заради слабо качество по вина на производителя и тн..
P.S Най-малкото можеш да върнеш всичко в 7 дневен срок от датата в която е пристигнал продукта при теб , бил той и двигател.Естествено трябва да е във вида в който си го взел а не да липсва нещо или да е развален по вина на купувача.А цената на swap-a няма да я върне никой бил той за развален или здрав мотор.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Петък, 24.05.2013, 17:43:44 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 24.05.2013, 17:50:47 | Message # 43 |
BIKER
| Това няма как да стане!Ако мотора е с дефект,най-много да ти го заменят с друг и толкоз а всичко останало като пари и ВРЕМЕ ще си остане за твоя сметка. Нови двигатели излизат от производителите с дефекти а ние тук говорим за мотор на 200+к км.и чакаме гаранции.То дилъра те лъже,че дава пълна гаранция щото и той не е на ясно,кво става вътре.Гаранции дават в магазина нови за 3-5год или пробег.Той мотора може да е в начален стадий на счупване...износвания които се уплътняват от маслото все още и да се счупи след 500км.Как ще ми даде гаранция?Той ли ще ми налее приста лидер или мотул,руски антифриз или немски Разбирам,че скъпите двигатели които им се дава някаква гаранция и произход като процент ще са по-надеждни но самия ти незнаеш ,къде си в процента.Може да купиш мотор за 1000лв и да изкара повече от такъв от 3000.Тук всички са с такива мотори след суапа.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 24.05.2013, 18:09:05 | Message # 44 |
5th gen F20A4
| Факт е , че повечето тук са с такива а може би и аз някой ден ако се сдуха F20-ската , и ако не ми достигат финансии ще съм с такъв от тук ( проверен предварително ) но факт е също , че ако имаш възможност ще си поръчаш направо от там Така поне ги виждам аз нещата като не държа да съм прав и да си налагам мнението.Не мога да кажа абсолютно нищо за гаранцията на двигателите в момента.Като пусна запитване скоро и ще мога да дам инфо при какви условия ги продават.Надявам се адаша да си оправи мотора след като го прегледа предварително читав майстор и да каже какво точно не му е наред на този двигател.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 24.05.2013, 18:25:33 | Message # 45 |
BIKER
| Дискусията ни май не е за тук,осрахме темата на човека За мен добрата опция е мотора да може да се чуе и риска ще е по-малък.А за малко над 3000лв ще си домъкна ЦЯЛ прелюд от английско на ход.
|
|
| |